Android smartphone kwijt? Geen paniek! 9 android Android smartphone kwijt? Geen paniek!
Artikelen, Lifestyle

Android smartphone kwijt? Geen paniek!

Het is iedereen vast wel eens overkomen: je bent je telefoon kwijt. Grote paniek, want het is niet alleen een groot gemis maar er staat ook allerlei persoonlijke informatie op. Je wilt dan ook niet dat je smartphone in verkeerde handen terechtkomt. Om er op zijn minst nog voor te zorgen dat je smartphone in jouw afwezigheid geen schade oploopt, kun je gebruikmaken van een van de vele telefoonhoesjes die te verkrijgen zijn. Dat scheelt je dan in ieder geval materiële schade. Mocht je je smartphone dan toch kwijtraken, hoef je echter niet direct in paniek te raken!

Android smartphone kwijt? Geen paniek! 11 android Android smartphone kwijt? Geen paniek!

Android smartphones hebben namelijk vele handige functies en een daarvan is de ‘vind mijn apparaat’ voor Android. Zoals de naam al zegt, maakt deze functie het mogelijk om je kwijtgeraakte Android smartphone terug te vinden. Daarnaast kun je het toestel ook op afstand vergrendelen en wissen. Wel zo veilig als je niet weet waar je telefoon is. Naast smartphones werkt deze functie overigens ook voor Android tablets en Wear OS-horloges. In dit artikel lees je meer over de functie en hoe je het kunt inschakelen en gebruiken.

Hoe schakel je vind mijn apparaat in?

Als je gebruik wilt maken van vind mijn apparaat voor Android, dan moet je smartphone (of ander Android apparaat) aan de volgende punten voldoen:

  • Het apparaat moet ingeschakeld zijn;
  • Je moet ingelogd zijn op een Google-account;
  • De smartphone moet internetverbinding of WiFi hebben;
  • Het apparaat moet zichtbaar zijn op Google Play;
  • Locatie moet aan staan;
  • De ‘Vind mijn apparaat’ functie moet ingeschakeld zijn.

Pas als je aan alle punten voldoet, kun je gebruikmaken van de functie. Om te controleren of je ‘vind mijn apparaat’ aan hebt, navigeer je naar de instellingen van je smartphone. Tik op Beveiliging > Vind mijn apparaat > zorg dat de functie is ingeschakeld.

Android smartphone kwijt? Geen paniek! 13 android Android smartphone kwijt? Geen paniek!

Hoe vind ik mijn Android smartphone?

Kan jij je Android smartphone thuis niet meer terugvinden of is hij gestolen? Volg dan de volgende stappen om je smartphone terug te vinden, te vergrendelen of om de gegevens te wissen.

  • Log in op je Google-account bij android.com/find via een desktop, tablet of ander apparaat.
  • Het apparaat dat je kwijt bent krijgt een melding.
  • Op de kaart wordt weergeven waar de smartphone zich bevindt. Het kan zijn dat dit niet helemaal precies is maar wel in de buurt. Indien het niet lukt om jouw apparaat te vinden, wordt de laatst bekende locatie weergeven.
  • Je kunt nu kiezen of je jouw smartphone wilt zoeken, vergrendelen of wissen.

Geluid afspelen: ligt je smartphone ergens in de buurt maar kan je hem niet vinden? Dan kun je met deze functie 5 minuten lang geluid afspelen op volledige volume, zelfs in stille- of trilmodus.
Vergrendelen: hiermee kun je de smartphone vergrendelen, ook wanneer je standaard geen vergrendeling hebt ingesteld.
Wissen: je kunt hiermee alle gegevens op je smartphone definitief verwijderen. Houdt er wel rekening mee dat gegevens van SD-kaarten niet gewist worden. Belangrijk om te weten is dat ‘Vind mijn apparaat’ niet meer kan worden gebruikt nadat de gegevens zijn gewist. Daarom raden wij aan om deze optie alleen te gebruiken indien je zeker weet dat je jouw smartphone niet meer terug kan krijgen.

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
1 jaar geleden

Ik heb mijzelf weleens met de vaste lijn (yup, die hebben we ook nog) gebeld om te vinden waar mijn smartphone op dat moment was. Erg, I know. Zo heb ik ook eens in paniek naar mijn bril gezocht (die ik op dat moment bovenop mijn hoofd had…). Mijn schoonzus haar telefoon is ooit gestolen toen ze in het buitenland in het ziekenhuis lag. Met die functie waar je het over had is die weer terug gevonden. De persoon die de telefoon had meegenomen nam zelfs gewoon op. Ik weet even niet meer hoe dat uiteindelijk is afgelopen maar dat… Lees verder »

Rory
1 jaar geleden
Reply to  BeautyByBabs

Erg hè. Waar sommige mensen het lef vandaan halen. Maar ik weet niet of je mijn berichtjes op IG en FB hebt gezien. Een of andere gek heeft mijn foto gebruikt waarmee hij mensen op MP probeert op te lichten. Hij doet zich voor als iemand die biedt en probeert vervolgens via WhatsApp mensen op een link te laten klikken. Als je daarop ingaat, dan trekken ze je rekening leeg. Heel heftig dit. En ik kan er dus niets aan doen (het misbruiken van mijn foto). Te erg.

bychristiana
1 jaar geleden

Wat handig! Maar als hij gestolen is, weet ik niet of ik hem wel zou willen opsporen haha, geen idee waar je dan terecht komt;-) Soms als ik zeker weet dat hij gewoon ergens in huis ligt maar ik weet niet waar, vraag ik gewoon of Andre me even wil bellen!

Ilona
Ilona
1 jaar geleden

Handige tips! Ik moet toch echt eens aan een andere telefoon….Heb nog een prehistorische Nokia zonder internetabonnement…..denk dat ik ‘m al 8 jaar heb en doet het perfect. Eén van de redenen is dat de tegenwoordige smartphones zo groot zijn dus tips voor een goed en klein model zijn welkom:-)