boek huid en haar 1
Artikelen, Boekentips, Haarverzorging, Huidverzorging, Lifestyle

Baanbrekend boek over huid en haar

Verbeter je looks van binnenuit!

Wereldwijd de beste specialisten zijn het erover eens: qua huid- en haarverzorging gaat alles anders worden dan we gewend zijn. Voeding, supplementen en lichaamsbeweging krijgen in beauty-land een prominentere plaats. In Masterplan huid&haar, 100 % natuurlijk mooi, rekenen huidartsen en toponderzoekers af met een reeks hardnekkige mythes en geven opzienbarende adviezen uit de voorhoede van de wetenschap. Een onmisbaar boek voor iedereen die minstens honderd jaar mooi wil blijven!

Wist je dat de zon niet alleen maar een ramp voor de huid is, maar je ook van top tot teen jong en gezond houdt? Daarom is het mijden van de zon en het voortdurende gebruik van beschermende huidproducten volgens een kritische onderzoeker zelfs even slecht als roken!

boek huid en haar

Geniet af en toe onbeschermd van de zon, luidt het nieuwe devies. Maar bezorg je huid dan wel van binnenuit een permanente zonnefilter – dat lukt uitstekend met kleurrijke voeding, slimme ‘spf-smoothies’ en supplementen.

Nutricosmeceuticals – voedingsstoffen met impact op het uiterlijk  zijn helemaal hot onder huid- en haarwetenschappers. Zo zijn er supplementen ontwikkeld waarmee je het collageen in de huid binnen twaalf weken met maar liefst 65 procent kunt boosten. En tijdens een Italiaanse studie nam de dichtheid en dikte van het hoofdhaar van vrouwen toe dankzij capsules met visolie en antioxidanten. Gezond mediterraan eten heeft waarschijnlijk hetzelfde effect.

huid en haar

En lichaamsbeweging? De huid van zestigers vertoonde binnen drie maanden de kenmerken van de huid van twintigers nadat ze drie keer per week waren gaan sporten. Nog zo’n verrassend feit uit Masterplan huid&haar: het gezicht veroudert niet zozeer omdat de huid achteruitgaat, maar omdat het onderhuidse bot- en spierweefsel slinkt. Ook hierop hebben voedingsstoffen en lichaamsbeweging grip.

Het is maar een greep uit de vele nieuwe feiten en adviezen uit Masterplan huid&haar. Ook zaken als hormonen, stress en de (weinige!) anti aging-crèmes met bewezen effect komen aan bod. In een overzichtelijk plan dat uit 21 stappen bestaat, leer je hoe je je looks volgens de nieuwste kennis beschermt tegen de tand des tijds. Meer dan dertig wetenschappers en artsen verleenden hun medewerking aan dit informatieve en inspirerende boek, onder wie de dermatologen Peter Velthuis en Yael Adler en hoogleraar veroudering Andrea Maier.

huid en haar (2)

 

De auteurs

Masterplan huid&haar is met veel vaart geschreven door het team van Life Unlimited, het journalistieke platform over healthy aging.

Onder anderen werkten mee: Hanny Roskamp (journalist en auteur van o.a. De houdbare vrouw, Check je houdbaarheid en Wie mooi wil zijn moet slim eten), Daan de Wit (journalist en auteur van o.a. Weet wat je eet, gezond eten op basis van de oudste kennis en de jongste wetenschap), Karen van Ede (beauty director van de Nederlandse editie van Vogue en auteur van Skin), Jeanette Hessels (cosmetisch arts gespecialiseerd in anti-aging-geneeskunde) en Barbelijn Bertram (lifestyle journalist).

De hoofdredactie was in handen van Pim Christiaans, voormalig hoofdredacteur van Men’s Health en auteur van o.a. de De houdbare man, De houdbare vrouw en Check je houdbaarheid.

de auteurs life unlimited

 

Masterplan huid&haar (154 pagina’s) is rijk geïllustreerd en bevat een handig trefwoordenregister.

Life Unlimited nr 2
Masterplan huid&haar, 100 % natuurlijk mooi
ISBN: 978-94-92530-02-8
Prijs: € 20
Verkrijgbaar in de boekhandel en via www.lifeunlimited.nl

Ik ben momenteel het boek aan het lezen, binnenkort horen jullie wat ervan vind!

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Kayla
5 jaren geleden

Dit lijkt me een heel interessant boek. Ik ben erg benieuwd naar je bevindingen!

Annette
5 jaren geleden

Ik had dit persbericht ook ontvangen. Lijkt me echt wel een interessant boek.

Jolanda
5 jaren geleden

Klinkt heel interessant! Zulke boeken vind ik altijd fijn om te lezen.

chucky1012
5 jaren geleden

Zo een mooi boek met handige weetjes.
Hier kan men een heleboel uit leren.
Erg interessant.

Fijn weekend Xoxo