BeautyByBabs Jaaroverzicht in Cijfers en KeeKjes 9 jaaroverzicht BeautyByBabs Jaaroverzicht in Cijfers en KeeKjes
Artikelen, Events, Huisdieren, Keek op de Week

BeautyByBabs Jaaroverzicht in Cijfers en KeeKjes

Gelukkig nieuwjaar! Vandaag heb ik een beknopt jaaroverzichtje voor jullie. Ik heb gekeken wat er allemaal in 2019 gebeurd is en de beste manier om dat uit te vinden zijn natuurlijk de artikelen in de KeeK op de WeeK. Welke film vond ik het leukst? Welk event en meer van dit soort dingen. Ook laat ik wat cijfer-weetjes van mijn blog zien, en dit jaar gebeurde er ook iets heel vervelends qua bezoekersaantallen…

BeautyByBabs Jaaroverzicht in Cijfers en KeeKjes 11 jaaroverzicht BeautyByBabs Jaaroverzicht in Cijfers en KeeKjes

Best gelezen?

Wist je dat de KeeK’s momenteel zo een beetje het best gelezen worden? Oeps, dat is voor bedrijven die mij spullen toesturen niet zo een goed nieuws; ik denk dat gewoon veel mensen het leuk vinden om te kijken wat ik gedaan heb of gewoon nieuwsgierig hoe het met mij gaat. En veel mensen vinden de foto’s van Marie en Toulouse heel leuk!

BeautyByBabs Jaaroverzicht in Cijfers en KeeKjes 13 jaaroverzicht BeautyByBabs Jaaroverzicht in Cijfers en KeeKjes

In de KeeK op de WeeK kan ik altijd lekker losgaan met gewone huis tuin en keuken kiekjes (en teksten waarin iedereen die mij kent, mij vast in herkent! Bij product reviews heb je toch meer regeltjes waar je je aan moet houden en ik zeg het eerlijk, ik vergeet vaak ook vaak dingen te beschrijven. Zoals o.a de beschrijving van een verpakking. Maar ik ga ervan uit dat de meeste mensen toch de foto’s bekijken dus voor mijn gevoel is dat dubbelop. Heel zorgvuldige bloggers doen dat keurig iedere keer, respect daarvoor!

Uitje van het jaar

Een dagje naar het Openluchtmuseum in Arnhem. Geen Ibiza of andere spannende bestemmingen, gewoon een dagje weg in eigen land. Ik heb mij die dag prima vermaakt en wij hebben echt keihard gelachen toen wij bij de uitgang even snel de foto’s gingen bekijken. Ik kan die foto’s nergens meer vinden, maar denk aan hilarische dingen die op de achtergrond spelen. Als je de foto maakt valt het niet op, maar later zie je toch heel maffe dingen gebeuren!

BeautyByBabs Jaaroverzicht in Cijfers en KeeKjes 15 jaaroverzicht BeautyByBabs Jaaroverzicht in Cijfers en KeeKjes

Goed nieuws bij de longarts

Eigenlijk begon het jaar heel slecht, in januari bleek ik weer een longontsteking te hebben. Ik ben daarom iedere winter huiverig dat het mis kan gaan. In november begint het gedonder al. Als kind had ik al regelmatig bronchitis, dus mijn longen ( en nu mijn rug) is wel een zwakke schakel bij mij.

Maar bij de controle (in het voorjaar) bij de longarts zag de longfoto er weer goed uit en wilde hij mij niet meer terug zien. Althans, niet meer in het ziekenhuis, haha!

Het artikel ” En dan lig je op de IC met een dubbele longontsteking… Je leven aan een zijden draadje…”  staat qua best gelezen artikelen op plek nummer 3. Ik denk (en weet) dat veel mensen die dit van dichtbij meemaken gaan zoeken naar meer informatie op het internet en dan ook op mijn blog belanden. Ik heb het ook geschreven met de gedachte dat het wellicht anderen kan helpen door tips te geven om hun dierbare bij te staan.

Want de patiënt kan zelf niet aangeven hoe hij zich voelt. Zoals toen ik barstte van de dorst. Dan kan iedereen wel roepen dat je niks mag en kan drinken, wat natuurlijk niet handig is als je aan de beademing ligt, maar je mond wat vochtig houden geeft al zoveel verlichting! Dus vraag naar dat flesje spray met water of een vochtig sponsje om dat kurkdroge verstikkende gevoel bij de patiënt op te heffen.

Leukste film

Dat is lastig kiezen, ik heb zoveel gezien dit jaar. De film die mij het best is bijgebleven is Julie & Julia met Meryl Streep. Butter! Bon Appetit! Grappig dat Tom vroeger boter enorm vies vond, alles moest gemaakt worden met olijfolie… Nu hij bij een Franse chefkok werkt is ie zowat verslaafd aan boter. Overal moet nu echte roomboter in.

Leukste serie

Ik heb Met veel plezier Grace & Frankie bekeken als ik alleen thuis was. Lily Tomlin speelt bijna zichzelf zou je bijna zeggen. Ik las net nog dat ze opgepakt was tijdens een klimaatprotest. En Jane Fonda speelt haar rol ook top natuurlijk!

Ik vind het helemaal lastig om te zeggen welke serie ik het allerbest vond. Er zijn zoveel goede series gemaakt. Wij hebben net alle seizoenen van de Zweedse serie Johan Falk gezien. Zeker een aanrader!

Zoetekauw

Deze heerlijke tompouce van een banketbakker in Culemborg is de lekkerste die ik ooit gegeten heb.

BeautyByBabs Jaaroverzicht in Cijfers en KeeKjes 17 jaaroverzicht BeautyByBabs Jaaroverzicht in Cijfers en KeeKjes

En de “Knoepert” van een ambachtelijke boerderij in het stadje Buren was zalig!

BeautyByBabs Jaaroverzicht in Cijfers en KeeKjes 19 jaaroverzicht BeautyByBabs Jaaroverzicht in Cijfers en KeeKjes

Mislukte poging

Ik heb het ongeveer één maand volgehouden om het Weight Watchers dieet te volgen. Misschien wil ik te snel resultaat zien en ik ben geen keukenprinses dus kwam ik niet veel verder dan veel gekookte eieren eten. Volgens de WW zijn die nul punten, dus kan je die te pas en te onpas eten. En zoals je hierboven ziet, ik hou gewoon te veel van zoete dingen.

Leukste event

Dat was de Speed Date van PUPA en Pascaud van afgelopen november. Die dag zat ik ook wat beter in mijn vel en het idee van zo een speed date vind ik heel leuk. Veel mooie producten waren te zien en met een klein groepje mensen was het lekker overzichtelijk allemaal.

BeautyByBabs Jaaroverzicht in Cijfers en KeeKjes 21 jaaroverzicht BeautyByBabs Jaaroverzicht in Cijfers en KeeKjes

Marie ziek…

Weten jullie het nog? Wat een akelige tijd was dat toen Marie zo ziek was. Die arme schat had het ook zo moeilijk. Dat ging mij echt aan het hart. Gelukkig is ze weer helemaal opgeknapt en eet nu als een bootwerker.

Ze ziet er nu stukken gezonder uit! Zo blij!

BeautyByBabs

In 2013 ben ik begonnen met beautybybabs.com. Eerst een paar jaar via een gratis WordPress blog, dus ik gok eigenlijk dat ik zo een 9-10 jaar bij elkaar blog.

Wat cijfertjes over beautybybabs :

  • 2083 artikelen geschreven
  • 2265 reacties gekregen
  • De meeste bezoekers komen uit Nederland (850.000 weergaven), daarna uit België (120.000), de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Italië, Turkije, Hongarije etc. Onderaan staan o.a Cambodja, Zimbabwe, Brunei, Monaco etc…  Het is een hele lijst en ik denk dat uit de meest vreemde landen gewoon spam is gekomen.

En toen ging het mis..

Door updates of plugins kan je website van slag raken. Halverwege het jaar zag ik plots dat Google Analytics een aantal weken lang mijn bezoekers niet registreerde en dan bedoel ik hoeveel mensen mijn blog bezochten. Die bezoekersaantallen zijn belangrijk voor de PR bureau’s en samenwerkingen. Hoe meer traffic/verkeer er op je website is, hoe meer leuke samenwerkingen je krijgt. Net zoiets als op Instagram met het aantal volgers. (Bij mij komen er nauwelijks volgers bij, Instagram is voor mij een bijkomstigheid maar helaas schijnt het steeds belangrijker te worden)

Google Analytics

Een paar duizend bezoekers werden dus niet geteld door Google Analytics. De teller stond een paar weken op nul. Het is natuurlijk onmogelijk dat op exact dezelfde dag duizenden mensen besluiten om mijn blog niet (meer) te bezoeken, dus ben ik gaan zoeken naar een oplossing. Ik kwam er maar niet uit en ken niemand in mijn omgeving die daar verstand van heeft. Het technische gedeelte heb ik allemaal zelf gedaan (samen met Jeroen) en dat is een hoop uitzoekerij waar veel tijd in gaat zitten…

Heel veel informatieve websites bezocht, YouTube filmpjes bekeken met allerhande uitleg maar ik kon mijn vinger er maar niet opleggen. Toen zag ik dat er een soort helpdesk was dat Fiverr heette. Misschien kennen jullie die wel, ik zie de commercial bijna altijd als ik een YouTube filmpje opstart. Heel irritant. Maar afijn, bij Fiverr zitten freelancers die je tegen betaling kunnen helpen met het oplossen van dit soort problemen.

Eerst kreeg ik een aantal mannelijke “specialisten” die ronduit onbeleefd waren of ze snapten niet wat ik bedoelde. Dat waren vooral mensen uit India en dat soort landen. Met de taal is het ook lastig om allemaal uit te leggen.

Daarna vond ik een vrouw uit Kenia (of all places!) en zij ging oprecht haar best doen. Checken waar de fouten zaten en dat werd heel veel heen en weer mailen met elkaar. Het duurde een week of 2 voordat zij er eindelijk achter kwam wat er loos was en het probleem was opgelost. Het tellertje liep weer. Maar super vervelend allemaal en het kostte mij natuurlijk ook aardig wat dollars…

Win acties

Dit jaar had ik 6 win acties waar massaal op gereageerd werd. Ik vind het altijd leuk om dingen weg te geven aan mijn trouwe lezers om ze te bedanken voor hun support.

Cien Cellular Beauty 10

Zo, zijn we weer helemaal bij! Iedereen bedankt voor het lezen en reageren op al mijn artikelen en ik hoop jullie dit jaar weer terug te zien bij beautybybabs!

BeautyByBabs Jaaroverzicht in Cijfers en KeeKjes 28 jaaroverzicht BeautyByBabs Jaaroverzicht in Cijfers en KeeKjes

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Petra
2 jaren geleden

Gelukkig Nieuwjaar Babs! Wat een leuk overzichtje, op naar meer leuke artikels dit jaar!

Daphne - verdraaidmooi
2 jaren geleden

De beste wensen voor het nieuwe jaar! Mooi zo’n overzicht en ik snap wel dat je Keek’s zo goed gelezen worden. Gewoon even een kijkje in de echte wereld. Het event in november vond ik ook heel leuk en ik vond het gezellig jou daar te ontmoeten!

Irene
2 jaren geleden

Mooi overzicht! En de beste wensen! Ik weet dat nog wel met je statistieken, wat een gedoe. Over de Weight watchers, ik geloof daar niet zo in. Mocht je in 2020 een nieuwe poging willen doen, wil ik je wel helpen. Ik heb ooit voeding gestudeerd. Ik geloof dan ook niet in diëten waarin je niets mag😉

Deb
2 jaren geleden

De beste wensen lieve Babs! Hopelijk zien we elkaar dit jaar weer eens een keer. Het is alweer te lang geleden. En wat een leuk overzicht. Die arme Marie, dat was heftig zeg. Gelukkig is ze weer helemaal de oude. Waren ze gisteren nog erg bang tijdens oud en nieuw? Wat een gedoe zeg met dat Google Analytics. Vandaag heb ik er ook een beetje in lopen grasduinen omdat ik toch wel nieuwsgierig was. Ik kwam in de Google Search Console uit (is dat de nieuwe GA?) waar ik heel veel informatie niet meer kon vinden zoals unieke bezoekers, bezochte… Lees verder »

Annette
2 jaren geleden

Wat heftig van die analytics Babs, en ook dat het je veel geld heeft gekost. Ik doe niet aan GA, ik heb er echt geen verstand van en laat het er dus ook maar bij. Vandaar dat ik ook niet interessant ben voor bureau’s want ik kan die gegevens niet aanleveren. Tevens vind ik het – al vanaf het begin dat ik blog – jammer dat daar zo de nadruk op ligt bij bureau’s want het is enorm manipulatief natuurlijk. Helaas zijn er ook blogger die het niet zo nauw nemen en dus volgers etc kopen om maar bij bureau’s… Lees verder »

Tessa
2 jaren geleden

Leuk overzicht om te lezen. Hopelijk word 2020 een prachtig jaar voor jou, jouw familie en de website!!!!

bychristiana
2 jaren geleden

Wat een leuk jaaroverzicht Babs, ik keek er al naar uit hoor, sinds je bij mij had geschreven dat het er aan zou komen. Het leuke is dat ik bij heel veel dingen die je schreef ‘Oh ja!’ dacht. Dat is het leuke van elkaar echt dagelijks volgen, dan maak je van alles van elkaar mee. Ik weet nog wel dat jij die foto’s van het openluchtmuseum publiceerde toen wij daar net geweest waren en ik dat ik zei; Huh, ik heb dat allemaal gewoon niet gezien!’. En Marie zo ziek. Vreselijk. Zo blij dat ze weer volledig is opgeknapt,… Lees verder »

bychristiana
2 jaren geleden
Reply to  BeautyByBabs

Dankjewel Babs! Wat een leuk idee inderdaad van jou, om ook eens met Sketch naar het openluchtmuseum te gaan. Had ik zelf nog helemaal niet aan gedacht. Sketch bleek ook een Daredevil! Die knallen en lichtjes scheen ze vooral heel interessant te vinden. Ze is echt geen moment bang geweest. Ik daarentegen wel. Ik hou helemaal niet van vuurwerk en kom het liefst helemaal niet buiten op oudjaarsdag, maar ja, nu we Sketch hebben moet je natuurlijk wel. Ze rende juist naar de knallen toe en als ze daar niet druk mee was probeerde ze wel al het vuurwerk (afval)… Lees verder »