biosil
Artikelen, Nagels, Reviews, Viata online apotheek, Webshops

BioSil voor Mooier Haar, Huid en Nagels- Review

Toen ik de vraag kreeg van Viata om Biosil te testen was ik direct enthousiast. Niet zozeer om de conditie van mijn haar of huid te verbeteren, maar meer om mijn nagels sterker en hopelijk langer te krijgen. Of dat gelukt is kunnen jullie hier lezen en zien!

biosil (8)

Over BioSil

Collageen is een van de belangrijkste bouwstenen van ons lichaam. Het speelt een doorslaggevende rol voor een gladde huid, dik en gezond haar, en sterke nagels.
Na de leeftijd van 21 jaar maakt je lichaam elk jaar 1% minder collageen aan. Voor vrouwen betekent dit dat hun huid om de tien jaar 7% minder dik wordt.

En het gevolg daarvan is:

  • fijne lijntjes en rimpels op je gezicht
  • je haar wordt vlugger dun en valt ook meer uit
  • je nagels worden brozer en je nagelriemen pijnlijker

Uit klinische onderzoeken blijkt dat de unieke formule van BioSil helpt om je lichaamscellen die collageen produceren opnieuw een boost te geven.

Wetenschappers van universiteiten in België, Groot-Brittannië en de VS hebben BioSil uitgebreid getest in dubbelblinde placebogecontroleerde klinische onderzoeken.

Zij zijn tot de conclusie gekomen dat de werkzame bestanddelen van BioSil:

  • fijne lijntjes en rimpels helpen verminderen
  • de huid soepel houden
  • je het eiwit geven dat je nodig hebt voor sterker, glanzender en gezonder haar, en voor nagels die niet meer afbreken
  • veilig en doeltreffend zijn, en lange tijd ingenomen kunnen worden

2 capsules van BioSil bevatten:

  • 10 mg silicium
  • 200 mg choline als choline als kiezelzuur dat gestabiliseerd is met choline (ch-OSA®)

Andere bestanddelen:

Glycerol (druppels), microkristallijne cellulose en hydroxypropylmethylcellulose (capsules).
BioSil bevat geen soja, zuivelproducten, eieren, graan, tarwe, gluten, vis, schaal- en schelpdieren of noten.

De esthetische effecten van BioSil zijn klinisch bewezen aan de hand van wetenschappelijke testen die worden uitgevoerd conform hoge normen. BioSil is een veilige aanvulling op een evenwichtige en gevarieerde voeding, en een gezonde levensstijl. Zowel mannen als vrouwen kunnen BioSil nemen. Omdat er onvoldoende wetenschappelijke gegevens zijn over de inname van BioSil door zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en kinderen jonger dan 12, raden wij deze bevolkingsgroepen dan ook af om BioSil te nemen.

BioSil voor Mooier Haar, Huid en Nagels- Review 13 biosil BioSil voor Mooier Haar, Huid en Nagels- Review

Mijn ervaring:

BioSil werkt pas als je 2 verpakkingen (120 stuks) opmaakt werd mij verteld. Prima, kom maar door. Mijn nagels zijn zoals velen van jullie vast al weten een ramp. Zij groeien nauwelijks en breken om de haverklap af.

Eet ik dan niet gezond? Jawel, ik eet best gezond. Maar het kan altijd gebeuren dat je bepaalde bouwstoffen mist of (in mijn geval) dat mijn darmen niet de goede stoffen uit voeding halen.

Als eerste moet ik zeggen dat het boekje wat erbij zat een van de beste informatieve boekjes is wat ik ooit bij een product heb ontvangen. Goede, heldere informatie en eerlijk geschreven. Er staat ook duidelijk dat er een verschil is tussen “clinically tested”en clinically proved”. Toch wel iets om op te letten als je een product koopt, want getest kan het zijn, maar wat is de uitslag van die test?

Dat BioSil de dikte van je haar verbeterd kan je ook lezen op de website van BioSil. Fijn dat er duidelijk beschreven staat hoe dat tot stand komt en dat de sterkte en dikte van je haar verbeterd wordt en niet dat je opeens heel lang haar krijgt. Maar mijn eigen boerenwijsheid zegt dan dat sterker haar natuurlijk ook meer de kans krijgt om langer te worden, dat het niets steeds afbreekt.

biosil (3)

Ik heb alle capsules keurig geslikt, maar is de conditie van mijn nagels verbeterd?

Absoluut! Mijn nagels zien er gezonder uit, vooral die lelijke groeven ben ik kwijt.

duim 7 april

Zijn mijn nagels langer geworden?

Helaas. Niet echt. En ik had zo een goede hoop. Mijn nagels blijven hopeloos kort. Ik moet erbij vertellen dat ik met de hand afwas en huishoudelijke klussen doe zonder daarvoor handschoenen aan te doen. (alles moet altijd even snel tussendoor)

Ik zie echt dat mijn nagels een stuk gladder en gezonder eruit zien!

collage biosil

Op zich onlogisch als je nagaat dat mijn haar wel dikker oogt. Ik zat er toevallig deze week nog aan te denken om weer naar de kapper te gaan om het te laten snijden, zodat het niet zo massief valt. Ik had totaal niet eraan gedacht dat BioSil ook hierop invloed gehad kan hebben! Top!

Qua huidconditie kan ik er niet veel over kwijt, omdat ik natuurlijk ook diverse anti-aging behandelingen gehad heb dus dat zou het testresultaat kunnen beïnvloeden.

Het mooie vind ik dat BioSil ook laat zien bij de voor- en na foto dat nagels niet langer worden maar dat de nagels er gezonder uitzien. Geen claims die skyhigh zijn, en dat maakt dat dit merk voor mij toch een positieve indruk heeft achtergelaten.

biosil (4)

Biosil capsules (60 stuks) €24,16 te koop bij Viata

-Dit product heb ik gekregen-

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
4 jaren geleden

Ai wat een grote capsules, dat krijg ik dus echt niet weg. Altijd een probleem met antibiotica moet ik zeggen. Ik moet dat echt open kunnen maken en in yoghurt kunnen doen ofzo, anders lukt het mij echt niet. De capsules van Oenobiol heb ik leren slikken, maar dat was nog een bescheiden formaat. Meer dan dat (groter bedoel ik eigenlijk) lukt mij echt niet.

Deb
4 jaren geleden

Fijn dat je nagels ervan opknappen, jammer dat ze niet echt langer worden. Misschien toch eens die balsam van Trind proberen en handschoenen aan tijdens het schoonmaken 😉 De uitwerking van Biosil op je haar vind ik interessant. Ik wil ook graag een vollere bos.. misschien is dit ook wel iets voor mij, niet zozeer voor m’n nagels maar wel voor mijn haar.

Florentine
4 jaren geleden

Interessant! Leuk om hierover te lezen. Ik kende het nog helemaal niet.

Annette
4 jaren geleden

Prima toch? Ik ben nu Skin Beauty aan het testen met Collageen & Hyaluron even kijken of ik over een maand superstrak in mijn velletje zit hahaha 😉

Iris
4 jaren geleden

Supplementen zijn toch best spannende dingen vind ik altijd haha. Gebruik nu zelf Oenobiol en vind het zooo moeilijk om te zien of er ook echt iets gebeurt haha! Ik vind het verschil bij je nagels toch zeker wel zichtbaar!

Marsha
4 jaren geleden

Qua nagels zie je het wel! Ik heb hele slappe nagels, die breken al bij het geringste af 🙁

bychristiana
4 jaren geleden

Ik kan me inderdaad voorstellen dat je tevreden bent met het resultaat van je nagels. Supplementen als deze vind ik deze ook altijd heel interessant en momenteel gebruik ik iets soortgelijks van Holland & barrett, ik slik het vooral voor mijn haar want dat is super dun. Ik vind het lastig om te zeggen of het nu echt werkt, maar aan de andere kant; ik wil er ook niet mee stoppen;-) Wel merk ik dat mijn nagels veel steviger zijn, ze breken nauwelijks nog af, ik geloof dus zeker wel dat het ‘iets’ doet.

chucky1012
4 jaren geleden

Wat een verschil en dat is zo goed te zien!
Fijn dat dit niet duur is….

Xoxo