Biotona Supergreens & Superfruits Supergezond voor ouders en kinderen! 9 Superfruits Biotona Supergreens & Superfruits Supergezond voor ouders en kinderen!
Artikelen, Biotona, Food & Drinks, Gezondheid, Lifestyle

Biotona Supergreens & Superfruits Supergezond voor ouders en kinderen!

Jaarlijks adviseert het Voedingscentrum ons om voldoende groente en fruit te eten voor een goede gezondheid. Elk jaar weer blijkt echter uit onderzoek dat een groot deel van de Nederlandse consumenten het dagquotum van 250 gram groente en 200 gram fruit niet haalt. Ook in de media zie je de afgelopen jaren steeds vaker artikelen en tips over hoe je meer groente en fruit zou kunnen eten. Alles wijst erop dat het niet eenvoudig is om dagelijks een gezonde hoeveelheid groenten en fruit binnen te krijgen. Gelukkig heeft Biotona een oplossing waarmee je de tekorten gemakkelijk aanvult.

Biotona Supergreens & Superfruits Supergezond voor ouders en kinderen! 11 Superfruits Biotona Supergreens & Superfruits Supergezond voor ouders en kinderen!

Bezorgde ouders

De meeste Nederlanders zien het belang van voldoende groente eten echt wel in, maar het lukt ze niet de voorgeschreven hoeveelheid binnen te krijgen. Bovendien vinden veel ouders (ca. 50%)* het lastig om kinderen voldoende groente te laten eten en maken ze zich zorgen over de gezondheid van hun kroost. Kinderen lusten nu eenmaal niet alle groente of eten niet graag een bord vol groente leeg. De ouders zelf hebben vaak ook nare herinneringen aan het moeten eten van groente als spruitjes, witlof, zuurkool of andijvie en willen dit hun kids niet aandoen. Kortom, het kost veel moeite om deze gezonde gewoonte vol te houden. Met fruit ligt het weer anders, dit wordt graag gegeten, maar ook snel vergeten.

Waarom zoveel groente en fruit?

Groente en fruit zijn belangrijk voor een gezond lichaam. Ze zijn rijk aan antioxidanten, vitaminen, mineralen, vezels en andere fytonutriënten die het lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Vitamine C en E bijvoorbeeld ondersteunen het immuunsysteem en ijzer speelt een essentiële rol bij de bloedaanmaak. Magnesium is goed voor het hart, kalium is goed voor de bloeddruk en calcium is belangrijk voor de botopbouw. De oplosbare vezels in groene groente houden het cholesterolgehalte laag en de niet oplosbare vezels zijn goed voor de spijsvertering. We moeten er dus voor zorgen dat we deze gezonde stoffen dagelijks binnenkrijgen.

Biotona Supergreens en Superfruits

Voor iedereen die niet voldoende groente of fruit binnenkrijgt, is er een slimme oplossing:

Biotona Bio Supergreens Raw.

Dit groene poeder is samengesteld uit de beste biologische groene voeding als tarwe- en gerstegrassap, groene algen, zeewier, groene groenten, moringa  en matcha poeder. Biotona Supergreens Raw zijn rijk aan fytonutriënten, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Wie dagelijks een à twee theelepel (5-10g) toevoegt aan een smoothie, shake of sapje verzekert zich van een ultragezonde toevoeging aan de dagelijkse voeding.

Biotona Supergreens & Superfruits Supergezond voor ouders en kinderen! 13 Superfruits Biotona Supergreens & Superfruits Supergezond voor ouders en kinderen!

Biotona Bio Superfruits Raw.

Dit poeder zit boordevol fruit als aardbei, açai, blauwe bessen, bramen, cranberry, camu camu, framboos, goji, granaatappel en vlierbessen. Het poeder van gevriesdroogd fruit bevat alle voedingsstoffen en fytonutriënten die het verse fruit bevat omdat bij het productieproces nauwelijks iets verloren gaat. Honderd gram poeder staat voor circa 1500-2000 gram fruit.

Biotona Supergreens & Superfruits Supergezond voor ouders en kinderen! 15 Superfruits Biotona Supergreens & Superfruits Supergezond voor ouders en kinderen!

Gebruik:

Biotona Supergreens en Superfruits poeders gebruik je in een smoothie of shake of in een sapje, maar ook in yoghurt of (plantaardige) melk zijn ze prima te gebruiken. Voor volwassenen is een hoeveelheid van 5-10 gram per dag voldoende, voor kinderen is dat 5 gram.

*Bronnen: Gezondheidsnet, Blauw Research april 2017, Smoothies, Shakes & Juices (Biotona)

Healthy Shots for Kids

Regenboogsmoothies in groen, roze en oranje!

Biotona Supergreens & Superfruits Supergezond voor ouders en kinderen! 17 Superfruits Biotona Supergreens & Superfruits Supergezond voor ouders en kinderen!

Kinderen hebben groenten nodig, maar ze willen die niet altijd eten. Elke maaltijd wordt dan een gevecht. Probeer om de groenten te verstoppen in sapjes met fruit. Zo zien of proeven ze de groenten niet, maar krijgen ze wel alle goede stoffen binnen.

Groen: banaan & boerenkool

Ingrediënten:

 • ½ banaan (diepgevroren)
 • 1 kleine handvol boerenkool of spinazie
 • 100 ml amandelmelk
 • 1 theelepel Biotona Supergreens
 • Doe alles in de blender en mix tot een gladde smoothie

Roze: aardbei & framboos

Ingrediënten

 • 1 kleine handvol aardbeien
 • enkele frambozen
 • 1 kleine handvol groene bladgroente
 • 100 ml kokoswater of plantaardige melk
 • 1 theelepel Biotona Superfruits

Doe alles in de blender en mix tot een gladde smoothie

Oranje: wortel & citroen

Ingrediënten

 • 2 wortelen
 • 1 appel
 • ½ citroen (geschild)
 • ½ cm gember
 • 1 theelepel Biotona goji-poeder

Doe de wortelen, de appel, de citroen en de gember in de juicer en shake met de gojipoeder

Biologisch, vegan en zuiver

Biotona ondersteunt een gezonde levensstijl met een complete lijn premium superfoods en helpt je snel en eenvoudig een extra gezonde boost te geven aan je dagelijkse eetpatroon.

Alle Biotona pemium raw & organic superfoods zijn:

 • 100% puur, van gecontroleerde biologische teelt voor een maximum aan kwaliteit en duurzaamheid en een minimum aan belasting van mens en milieu
 • Gecertificeerd vegan® en niet genetisch gemanipuleerd
 • Gluten- en cholesterolvrij
 • Vrij van conserveringsmiddelen, additieven, smaak-, kleur-, zoet-, of vulstoffen

Biotona is verkrijgbaar bij Holland & Barrett en via hollandandbarrett.nl

Biotona Bio Supergreens Raw                                  € 28,00 (200 gr)

Biotona Bio Superfruits Raw                                      € 38,00 (200 gr)

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
3 jaren geleden

Sowieso eet ik te weinig fruit, groente weet ik niet. Maar zou wel meer ervan kunnen eten. Het is misschien wel een manier om makkelijk en meer groente en fruit binnen te krijgen, maar op de een of andere manier staan poeders me toch een beetje tegen. Ik ben er nog niet over uit 😊. Ik ga er eens overna denken.

Annette
3 jaren geleden

Ik eet ook te weinig groente en fruit, ik doe wel mijn best maar het lukt me niet altijd om er genoeg van binnen te krijgen, ik ben ook maar een kleine eter.

chucky1012
3 jaren geleden

Het klinkt erg interessant!
Maar ik hou meer van smoothies.

Xoxo