beste-bloggers-op-nummer-1-u
Artikelen, Blogtips, Over mij

Blogtips! Hoe kom je op de nummer 1 bij de Beste Bloggers?

Beste Bloggers is een website waar iedere week jouw ranking op Google wordt berekend. Ik heb op nummer 20 gestaan, op 13, 10, 5, 4, 3, 2 en op op nummer 1. En dat een aantal weken achter elkaar. Wij zijn alweer wat weken verder en toen stond ik een tijdje op nummer 3, zeker niet slecht.  Nu op nummer 9. Kennen jullie de website “Beste Bloggers”?

derde-week-op-nummer-1

Beste Bloggers berekent de rankings op social media. dus niet hoe leuk je schrijft of wie de mooiste foto’s maakt.(al heeft dat er natuurlijk mee te maken) En je moet je inschrijven bij hun, anders berekenen zij jouw website natuurlijk niet.

Over mij…

Je blogt voor je plezier. zo begint het. Maar op een bepaald moment wil je ook iets terugzien, hetzij in je bezoekersaantallen, hetzij in samenwerkingen. Er zijn natuurlijk ook veel bloggers die het puur doen om hun gedachten en avonturen te delen, maar de meeste beautybloggers vinden het super als ze producten krijgen toegestuurd en/óf naar al die leuke events kunnen gaan.

laptop-bloggen

ik vind het nog steeds een eer dat ik producten mag testen. 3 Jaar geleden leek dat nog ver weg. Ik heb ongeveer 4 jaar voor Beautyjournaal geschreven en daar kreeg het testpanel ook prachtige producten toegestuurd om te reviewen. Het verschil was dat het artikel eerst werd bekeken, en soms aangepast voordat het gepubliceerd werd.

Ik ben daarna ‘voor mijzelf begonnen’ omdat ik onder andere meer vrijheid wilde hebben in wat ik schreef.

 

3 Jaar BeautyByBabs

De tijd vliegt. Het gaat vanzelf zodra je er nog lol en iedere dag blog ik met nog steeds veel plezier.

Het is een goed gevoel als je gewaardeerd wordt, door je volgers die graag je artikelen lezen, maar ook door bedrijven.

Bedrijven willen graag hun producten (en linkjes) terugzien op een blog die er verzorgd uitziet en inhoudelijk goed is. Iedere keer als de postbode voor de deur staat maakt mijn hart weer een sprongetje van blijdschap. Het is een aardige postbode, maar de pakjes die hij bezorgd zorgen ervoor dat het gevoel krijgt dat je bijna iedere dag jarig bent. en dat zijn leukere poststukken dan de brieven die ik krijg!

Wat tips voor de beginnende bloggers:

Delen, delen, delen!

Op Facebook, maak je eigen fanpage. Maar ook in Facebookgroepen. Ik deel mijn artikels op The Blogboard, The Bloggerlist en bij 40 Plus Bloggers. En op Google plus, Twitter, Instagram en Pinterest. Ik zat laatst te kijken waar mijn bezoekers vandaan kwamen en het verbaasde mij dat er zoveel via Pinterest binnen kwamen.

pinterest

Als je iets via Twitter deelt, vanuit je blog, zie je als het goed is ook Buffer staan. Het fijne is dat je dan ook direct de goede foto erbij hebt. Met buffer kan je je post meerdere keren delen op verschillende tijdstippen en dagen, heel handig. Je hebt er geen omkijken meer naar. Vaak delen op Twitter lijkt op spam maar wie wel eens naar die tijdlijn kijkt ziet hoe snel al die berichten langs je heen gaan… Wil je gezien worden moet je echt vaker je post delen!

nummer-1

Algemene tips

  • Zorg dat je foto’s er goed uitzien. Bewerk je foto’s in bijvoorbeeld Picmonkey en let op de grootte. Het mooist is als je foto over de hele breedte van je post staat.
  • Wees altijd jezelf en hou daaraan vast. Op een bepaald moment gaan mensen je herkennen aan je schrijfstijl.
  • Plaats regelmatig nieuwe artikels
  • Blijf altijd leren. Alle informatie is welkom al doe je er in eerste instantie niets mee. Het kan altijd van pas komen!
  • Laat reacties achter bij andere bloggers, ook beginnende bloggers. Vaak heeft dat meer effect dan bij de hele grote blogs met heel veel reacties. En beginnende bloggers kunnen verrassend leuk zijn!
  • Blijf doorgaan, ook als het even tegen zit. Je moet een lange adem hebben.

 

Volg online workshops. Anne Raaijmakers is gespecialiseerd in Facebook marketing, van haar heb ik al veel geleerd (en niet alles toegepast, het blijft lastig om leuke posts speciaal voor FB  te verzinnen) Maar het werkt wel. Haar online workshops zijn gratis en je kan live vragen stellen, ideaal!

Er zijn zoveel goede websites goede tips, Blogtrommel.com is momenteel mijn favoriet. Maar staar je ook weer niet blind op al die tips, je moet toepassen wat voor jou belangrijk is.

Ik lees vaak dat je pakkende titels moet schrijven. Ik denk dat bovenstaande titel wel pakkend is, maar ik vind het lastig om bijvoorbeeld te roepen: “Dit is het product wat iedereen in huis moet hebben tegen… “vul zelf maar in. Het blijft een persoonlijk iets. De een ervaart het anders dan de andere.

Hoewel er wel merken zijn die met kop en schouders uitsteken boven de massa, en ja, dan kan ik wel heel enthousiast over zijn natuurlijk!

 

blogtrommel

 Nieuwsbrief

Maak een nieuwsbrief. Ik heb nog geen wekelijkse regelmaat gevonden, maar ik stuur zeker 1 keer in de maand een nieuwsbrief met een paar uitgelichte artikelen. Bij winacties heb ik soms als voorwaarde dat mensen zich moeten abonneren op de nieuwsbrief en dat werkt. Heb ik weer een winactie en ik verstuur een  nieuwsbrief dan merk je dat mensen weer meedoen. Zijn dat dan prijsvragen zoekers? Natuurlijk, maar ik doe zelf ook mee aan contests, en als ik de Libelle, Plus Magazine of de Harpers Bazar of wat dan ook voor nieuwsbrief lees en er valt iets moois te winnen dan laat ik die kans niet aan mij voorbijgaan. En veel mensen doen dat natuurlijk, niets mis mee.

mailchimp

Met Mailchimp kan je gemakkelijk een nieuwsbrief maken. Ik moet nog wat dingen uitzoeken, hoe je bijvoorbeeld iemands naam invoert… maar dat zalop een dag ook wel lukken.

Google Analytics

Het is handig als je Google Analytics installeert. Je hebt een goed overzicht over de bezoekersaantallen en waar zij vandaan komen.  Ik heb qua Google Analytics de laatste tijd wel veel pech gehad.

Eerst ging er van alles mis toen ik Jetpack update en pasgeleden kwam ik er weer achter dat de code plots verdwenen was!

Wat zag ik? Nul bezoekers zeker een maand lang terwijl ze er wel degelijk waren. Maar ze werden niet geregistreerd. Dat is flink balen, want dan keldert je website gigantisch qua ranking.

Het zijn eigenlijk maar cijfers maar er wordt wel naar gekeken.

 

Maar… Beste, beste bloggers, wat maak je me nou?

Ik controleer sommige dingen te weinig, zoals hierboven al vermeld (mijn analytics) en bij Beste Bloggers had ik helemaal niet door dat als iemand op mijn titel klikte, dat die dan niet doorgeschakeld werd naar  mijn website, maar in het frame van “Beste bloggers” bleef hangen. ik zag het ook bij andere bloggers, en bij sommige ook weer niet. Verwarrend dus.

beste-bloggers-uitgaand

 

Bij Bloglovin moet je daar ook op letten want op die manier wordt een bezoek op jouw blog niet gerekend als bezoek. En dat gaat ten koste van je bezoekersaantallen. Ik geloof dat je bij Bloglovin ook ergens het hele artikel kon lezen, wat natuurlijk niet de bedoeling is.

 

Afijn, ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben. En wat Beste Bloggers betreft, ik deel mijn artikel nu minder daar en ik zit te denken om mij uit te schrijven. Ik had de beheerder bericht met de vraag waarom mijn post niet naar mijn website linkte maar tot op heden nog steeds geen antwoord gekregen.

Jammer, want zo hield ik wel een vinger aan de pols hoe het op Google met mijn blog ervoor stond.

 

 

handtekening Babs

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
carrieremamma
5 jaren geleden

Fijn dat je dit met ons deelt, zeker als beginnend blogger kan ik de tips goed gebruiken!

Melike
5 jaren geleden

Ik kende dit eigenlijk nog niet. Ik ben nog een beetje een blog newbie dus soms is het zo leuk om weer iets nieuws te ontdekken. Super handige informatie;)

Resaarcle
5 jaren geleden

Dat is interessante info! Ik zit nog helemaal in voormijnplezierfase, maar wie weet verandert dat wel eens!

Jolanda
5 jaren geleden

Handig artikel! Ik vroeg me almag hoe bestebloggers werkte. Sta al weken in de top10, maar deel er nooit een post op. Nu is het wel wat duidelijker 😄

Lifeaholic.nl
5 jaren geleden

Handig artikel! Hier kan ik als beginnende blogger zeker nog wat van leren! Thank you! 🙂

YuSt
5 jaren geleden

Ik ben en blijf hobby blogger. Ik kan en wil ook niet meer doen, omdat ik een uitkering heb. En ik merkte dat ik voorheen weer over mijn grens ging, dat mijn hoofd overliep. Dus op 1 zal ik nooit komen. Ik heb daar nu wel vrede mee.

Ik vind het natuurlijk fantastisch hoe lekker jij gaat Babs! Zo verdiend ook, je ‘werkt’ er hard voor en dat op eigen kracht! 👍🏻💕

Astrid
5 jaren geleden

Mooi artikel Babs. En al drie jaar! Super dat je harde werk erkend wordt. Ik sta volgens mij ook ingeschreven bij beste bloggers, maar deel er nooit wat.

hillybillybeauty
5 jaren geleden

Wat raar! Ik heb eigenlijk nooit iets geks gedaan waardoor het anders zou zijn. Wel heb ik onlangs iets veranderd omdat ik bij Bloglovin ook in een frame kwam ofzo. Dit artikel stond uitgebreid op het blog van mevrouwmiauw, ik heb daarna iets aangepast in wordpress, misschien dat dit ook effect heeft op het bestebloggers verhaal?

Marsha
5 jaren geleden

Super handige tips! Ik sta ook bij beste bloggers maar ik snap er niet echt veel van haha.

Annette
5 jaren geleden

Goed van je zeg, ga ik bij beste bloggers ook eens op letten dan. Ik geloof dat ik meestal rond plaats 25 zwerf 🙂