DIY Soap Lotion Bar 10
Artikelen, DIY Soap Store, Huidverzorging, Merken

Cadeau idee! Mijn DIY Soap Lotion Bar – Butter Me Up Scotty

Hoe leuk is het als je zelf je soap lotion bar kan maken. Met de hulp van DIY Soap heb je dat in een paar minuten gefikst. Oké, ik jok, hij moet nog een paar uurtjes uitharden maar daarna kan je je werkstuk wel bewonderen en gebruiken. Ik heb de ‘Butter Me Up Scotty lotion bar gemaakt. Leuk om te doen en ik vind hem ook best goed gelukt…

DIY Soap Lotion Bar

De laatste tijd lees ik over zulke leuke DIY projecten en ik ben in de loop der jaren een beetje een kluns geworden qua knutselwerkjes. Ik gun mijzelf er de tijd niet meer voor. Maar met zo een compleet pakket van DIY Soap, dan kan het eigenlijk niet misgaan.

 

DIY Soap Lotion Bar

De Lotion Bar ‘Butter Me Up Scotty’ is een heerlijke lotion in een bar die je huid verzorgt en hydrateert. Het fijne aan deze lotion bar is dat je er lang mee doet en geen verpakking meer nodig hebt.

Deze DIY lotion bar maak je zelf van biologische shea butter, biologische cacaoboter, bijenwas, olijfolie en natuurlijke etherische olie.

In het pakketje wat ik ontving zaten alle ingrediënten dus kon ik direct van start gaan.

  • Biologische shea butter
  • Biologische  cacaoboter
  • Bijenwas
  • Olijfolie

DIY Soap Lotion Bar (2)

Shea Butter, Cacao Boter en Olijfolie zijn zeer vocht inbrengend en hydraterend voor de droge en vochtarme huid.

De essentiële olie: De geur van Ylang Ylang schenkt vertrouwen en geborgenheid, lavendel herstelt en verzacht en de sinaasappelolie zorgt voor een verfrissend Samen zorgen ze voor een kalmerend effect.

butter me up

Gebruiksaanwijzing:

Je doet de shea butter, cacaoboter, bijenwas en olijfolie in een magnetronbestendige kom en daarna laat je hem een paar minuten in de magnetron draaien totdat alles vloeibaar is. (Au bain marie zal het ook prima lukken en tussendoor ook even roeren, dan lost het sneller op). Daarna voeg je de essentiële olie erbij (pas op met spatten, olie wordt wel heel heet als je het warm maakt natuurlijk) roeren en bijna klaar!

DIY Soap Lotion Bar

Je vouwt het bijgeleverde vetvrije papier in het kartonnen doosje (de mal), daarna giet je de vloeistof erin en dan is het alleen maar een kwestie van wachten totdat het hard wordt. Een kind kan de was doen.

DIY Soap Lotion Bar (3)

 

Het resultaat:

 

Wat vind ik ervan?

Het is heel apart, je moet de lotion bar een beetje verwarmen in je hand en daarna kan je hem gebruiken. Mijn huid krijgt direct een beschermend laagje, fijn om te gebruiken voordat je naar buiten gaat. ‘s Avonds wrijf ik mijn schenen ermee in. De geur is een beetje wennen, het ruikt niet specifiek naar iets bekends. (Een essentiële olie met vanille of amandelgeur lijkt mij heel lekkerder)

Het is natuurlijk ook super leuk om dit samen met je kind te maken (wel oppassen met de hete olie) en je kan natuurlijk ook een andere mal gebruiken. Denk aan een kerstmannetje, kerstboom, een (kerst)balvorm.

DIY Soap Lotion Bar 80gr/ €19,90

 

Als je nog wilt zien hoe ik de “Love Grows Where My Rosemary Goes’ body scrub maakte, klik dan hier. Ik vond het een heerlijke scrub, en is inmiddels helemaal op!

Over DIY Soap

Bij DIY Soap vind je meer huid, haarverzorging, body scrubs en ook DIY en kant en klare zeep. Zoals het kerst zeepje (Snuggle up). (Als je geen zin hebt om het zelf te maken. Of de speciale kerst scrub! Heerlijke vers gemaakte 100% natuurlijke kerst body scrub met bruine suiker, biologische kokosolie, amandelolie, gember en andere specerijen. De producten zijn natuurlijk en biologisch,  handgemaakt in een dagbesteding en in duurzaam verpakkingsmateriaal verpakt.

 

 

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Sonja
3 jaren geleden

Wat leuk! Nog goed gelukt ook!

Ivon
3 jaren geleden

Wat leuk om dit zo zelf te maken hoor! Maar toch zou ik het niet vaak doen denk ik haha. Gewoon uit een potje is toch handiger 😉

Anna Gerrie
3 jaren geleden

Wat leuk! Maar ik ben hier veel te lui voor, haha

Iris
3 jaren geleden

Wat een leuke naam heeft het product 😀 Ik ben zelf niet zo heel handig maar ik vind dat je er nog best iets moois van hebt gemaakt :’) Het doet me een beetje aan Lush denken.

Annette
3 jaren geleden

Leuk, ik denk inderdaad handig om in zo’n siliconen bakvorm of zo te gieten dan kun je leuke vormpjes maken. Leuk idee in elk geval.

Lindsey Beljaars
3 jaren geleden

Ah wat leuk zeg!!

Rory
3 jaren geleden

Ontzettend leuk! (maar best een tikje aan de prijs vind ik). En die zeep gebruik je dan verder voor je lichaam? Houdt dat niet lastig vast zo’n groot formaat? En wat je zegt van die geur. Herkenbaar. Verder vind ik het erg leuk dit soort DIY’s. Ik doe het zelf niet zo makkelijk maar ik kijk graag mee 😉

VWillemse
VWillemse
3 jaren geleden

Wat een leuk idee.
Ik vind alleen z’on homp er niet echt aantrekkelijk uitzien of handig in gebruik.
Zelf maak ik van vaste zeep vloeibare zeep door te smelten met wat glycerine.
Je hele huis ruikt zalig en je staat dan ook lekker te stuntelen, het idee is een beetje hetzelfde.

VWillemse
VWillemse
3 jaren geleden
Reply to  BeautyByBabs

Ik heb het recept van zelf zeep/douche gel maken hier vandaan, maar er zijn heel veel simpele recepten op internet te vinden hoor.
Leuk om te doen en je hele huis ruikt naar de geur van je (bv Lush) zeepje.

https://weethetsnel.nl/instructie/1183-Hoe-kun-je-vloeibare-zeep-maken-van-een-zeepblokje?_ac=1

chucky1012
chucky1012
3 jaren geleden

Zo leuk 👌

bychristiana
3 jaren geleden

Heel origineel dit, en fijn dat hij ook lekker een verzorgend laagje op je huid legt!