contactlenzen
Artikelen

Contactlenzen, zou dat een betere optie zijn?

Toen ik bij de post liep, jazeker, ik was een heuse postbezorger, had ik multifocale contactlenzen en die bevielen mij goed. Want zoals jullie wellicht al gelezen hebben moet ik een bril voor veraf en een leesbril. En als je de post (en soms een pakketje) rondbrengt dan zou ik dus constant moeten wisselen tussen mijn veraf bril en leesbril. Ondoenlijk dus. Multifocale lenzen is dan een heel goede optie.

shutterstock_522192670

Bron: Shutterstock

Na mijn artikel over ooglaseren is het wel duidelijk dat ik behoorlijk brillen-moe ben. Ik heb nu een paar mooie kijkers gekregen en die wil ik graag showen. (Zie mijn artikel over mijn ooglidcorrectie).  En ik heb gewoon geen brillenhoofd. Bij sommige vrouwen vind ik een bril super kek staan, maar ik wordt er zo suffig van. Ik krijg niet eens een intelligente of strengere blik…

Mijn ogen laten laseren is voorlopig te duur, daar moet ik nog flink voor door sparen. Ik ben in mijn woonplaats naar diverse opticiens geweest en mijn sterkte is links +0,75 en rechts +2,75. Rare sterktes, hè? Het liefst wil ik weer multifocale lenzen, dus voor veraf met een leesgedeelte.

Wat ik altijd lastig vind zijn de prijzen van al die lenzen. En daarmee bedoel ik dat er bij de opticien vaak één merk wordt genoemd dat dan het best bij mij zou passen. Als ik bijvoorbeeld op de website van Eyelens.nl kijk, zie ik een behoorlijk verschil in prijzen tussen de merken. Het fijne van zo’n webshop is dat je alles overzichtelijk ziet staan.

Ik ga weer contactlenzen bestellen, maar eigenlijk zou ik eerst mijn sterktes weer moeten laten meten. In het ziekenhuis werd mij verteld dat je na een lange narcose en al die medicijnen vaak minder goed gaat zien. Dus dat je niet direct een nieuwe bril of lenzen moet aanschaffen. Het is nu bijna 3 maanden later en ik denk dat ik nu weer kan gaan kijken wat mijn sterkte momenteel is.

eyelens

En dan bestel ik mijn lenzen dit keer online. Ik denk dat ik dan best veel geld bespaar. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik mij wel heel schuldig zal voelen als ik zonder aankoop bij de opticien de deur uitloop…

Hebben jullie daar ervaring met het bestellen van lenzen online?

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Irene
5 jaren geleden

Oei, ik heb zelf geen lenzen of bril, maar mijn vriend wel. Hij betaald best wel een bedrag iedere keer, maar het is nodig. Ik zou persoonlijk geen lenzen online bestellen. Je weet nooit of je sterkte gaat veranderen en te lang verkeerde lenzen of een verkeerde bril dragen lijkt mij ook niet goed voor je ogen. Maar goed dat is mijn idee, ik ben niet zo ervaringsdeskundig.

chucky1012
5 jaren geleden

Ik had vroeger contactlenzen gehad maar dat waren in de gulden prijs hele dure!
Naar ik zou het zo weer doen.
Want ik herken het probleem.
Ik denk namelijk ook dat ik nu twee brillen nodig heb.
Dat is erg lastig.
Een één bril voor veraf en dichtbij is ook zo duur dan wil je altijd nog een reserve bril.
Ik ben dan ook zo benieuwd wat je keuze gaat worden en wens je veel succes met het nemen van een beslissing…..

Sonja
5 jaren geleden

Met mijn bril op mijn neus, lees ik je artikel… ik heb nog nooit een lens geprobeerd. Ben ook bang dat mijn allergie dan roet in mijn ogen gooit!