de beste series
Artikelen, Films en series, Lifestyle

De Beste Series van 2018- Mijn top 5!

Tegen het eind van het jaar is het altijd leuk om “terug-kijk” lijstjes te maken. Voor een blogger kan dat bijvoorbeeld zijn: De beste anti-ageing producten van dat jaar die je getest hebt, de mooiste mascara’s, lipsticks en dergelijke, de meest gelezen artikelen en ga zo maar door. Omdat ik in de KeeK op de Week jullie vaak op de hoogte hou van leuke series die ik op dat moment kijk heb ik eens nagedacht welke series ik nu echt te gek vond in 2018. Ik heb ze op een rijtje gezet! (Nog even vermelden dat het gaat over series die ik in 2018 gezien heb, niet wanneer zij uitgekomen zijn)

de beste series

Iedere avond kijken wij wel een paar afleveringen van een serie. Voor mij de enige manier en moment om echt te ontspannen. Want ik ben overdag, behalve als ik aan het bloggen ben, altijd behoorlijk aan het drentelen door het huis. Dan weer even dit doen, dan weer dat. En een uurtje rustig zitten komt er nooit van. Bij een serie moet ik wel “af” gaan, al ga ik dan nog vaak ondertussen mijn nagels lakken of de was opvouwen. Nu wij ook Zweedse, Finse en zelfs Spaanse series kijken lukt dat weer minder. Dan moet ik de ondertitels volgen en kan ik niet op mijn gehoor afgaan. Daar komen ze!

Narcos

Narcos is een Amerikaanse televisieserie over de DEA-jacht op Pablo Escobar en zijn Medellínkartel van eind jaren 70 tot begin jaren 90.

Netflix kwam met deze onwijs goede en waargebeurde serie over de drugskartels in Colombia en Mexico. Doorspekt met echte beelden van de journaals uit die tijd maakt het ook een leerzaam geschiedenislesje. Van mij mogen ze vaker dit soort series maken, ik vond het super spannend, af en toe behoorlijk shocking (zoveel agenten en hooggeplaatsten die omkoopbaar zijn), maar ook interessant om te zien hoe wijd verbreid de macht was van mensen zoals Don Pablo, ofwel Pablo Escobar.

Nobel

In Nobel nemen Noorse soldaten die een vredesmissie in Afghanistan hebben vervuld de oorlog mee naar huis. Scenarioschrijver Stephen Uhlander: “De serie normaliseert de soldaten, je hebt niet meer dat gevoel van “de ander”.”

Denk oorlog, Taliban, politieke spelletjes, oliebronnen maar vooral de hoofdrolspeler maakte door zijn spel/rol grote indruk op mij. Aanrader!

Haunting of Hill House

Spannend en ook behoorlijk eng, er wordt wat af gespookt in dat huis…. Ik heb weinig met “hack en slash horror” die vaak alleen maar goor en bloederig is. Ik mis dan de suspense waar ik zo van hou. Haunting of Hill House valt ook onder horror maar dit soort films met geesten (en die zijn er genoeg) vind ik altijd veel enger. Geen brute moordenaar maar dat ontastbare maakt het voor mij extra griezelig…  Brrr….

Grace & Frankie

Grace & Frankie is een heerlijke serie, waar ik enorm van genoten heb. Situaties met een lach maar ook met een traan. Veel typische problemen die je tegenkomt als je oud bent komen ook aan bod, zoals slecht ter been zijn (hilarisch natuurlijk in deze serie), maar ook behoorlijk gevoelige onderwerpen (euthanasie). Door deze mix is deze serie bijzonder in zijn soort. Jane Fonda en Lily Tomlin  spelen hun rollen geweldig! Ik was vroeger meer ‘een Grace” en hoe ouder ik word, hoe meer ik een “Frankie” lijk te worden, hahaha! Dochter Brianna ging ik ook steeds leuker vinden met haar grappig sarcastische opmerkingen, geweldig!

Money Heist- La Casa de Papel

In deze serie draait alles om een groepje criminelen die de Spaanse munt gaan overvallen. Bezoekers en personeel wordt gegijzeld en soms lopen de emoties hoog op… Een meesterwerk!

Een mysterieuze man die zichzelf “de professor” noemt, organiseert samen met acht specialisten de grootste overval in de Spaanse geschiedenis. Samen willen ze de Koninklijke Munt van Spanje infiltreren om zelf bankbiljetten te drukken. Het doel is om met een totaal van 2,4 miljard euro in de tas het gebouw te verlaten. Ze hebben hiervoor elf dagen toegang tot de gelddrukmachines nodig. Dit vereist een uitgekiend plan om de speciale eenheden van de Spaanse politie om de tuin te leiden. Bron: Wikipedia

Deze Spaanse serie hebben wij als laatste gezien. Wow… Dit verhaal zit heel goed in elkaar! Wie droomt er niet van om miljonair te worden? De personages van de bankrovers zijn heel divers, met ieder zijn eigen reden waarom zij weg willen komen met miljoenen peseta’s. En films over bankrovers (die geen slachtoffers maken) zijn altijd leuk. Want je bent eigenlijk altijd op de hand van de bankrover. Ik wel. En je hoopt natuurlijk dat het lukt.

De “Professor“die het briljante plan uitgedacht heeft moet ook constant zijn plan bijstellen want er gebeuren steeds onverwachte dingen. Ik vond deze serie het bingewatchen waard en heb mij geen moment verveeld. Je hoopt natuurlijk op een goede afloop.

Er zit ook een lied in over de partizanen die ik heel mooi vind en die blijft in je hoofd zitten. Kijken dus!

Bella Ciao, echt prachtig!

Als jullie nog goede tips hebben, ik hoor het graag!

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Jessica J.
2 jaren geleden

The Haunting of Hill House staat nog steeds op mijn lijstje, maar ik durf niet goed, haha. Ik heb laatst het boek gelezen en vond dat soms echt doodeng, hoewel er in feite amper iets gebeurt. :’)
La Casa de Papel, Narcos en Grace & Frankie hebben wij ook gezien. Met name Grace & Frankie vind ik geweldig. Frankieee! ♥

Deb
Deb
2 jaren geleden

Narcos en The Haunting of Hill House heb ik ook van genoten. La Casa de Papel heb ik geprobeerd maar ben ik na 1 aflevering afgehaakt. Het verhaal kon me niet boeien en vond het niet interessant genoeg om het nog een kans te geven.. en dat terwijl zoveel mensen zo enthousiast zijn 😉 Nobel zou ik ook nog willen zien. Momenteel kijken we het tweede seizoen van The Sinner, vind ik echt een hele goede serie, een die zeker in mijn top 5 van dit jaar zit. Hopelijk volgend jaar weer een nieuw seizoen stranger things (ken je die… Lees verder »

Tessa Rondberg
2 jaren geleden

Dexter is ook erg goed!

Anna Gerrie - beautyonthefarm.nl
Anna Gerrie - beautyonthefarm.nl
2 jaren geleden

The Haunting of Hill House vond ik ook geweldig! Narcos wil ik ook graag nog eens kijken 🙂 Verder vond ik beide seizoenen van The Sinner heel goed.

bychristiana
2 jaren geleden

Ik heb ze geen van allen gezien, haha, jammer dat ik er niet mee over mee kan kletsen. Ik vond Unabomber steengoed. Gebaseerd op ware feiten.

Rory
2 jaren geleden

Narcos staat op ons lijstje! Haunting of Hill House was fantastisch. Aan Casa de Papel bewaar ik nare herinneringen (wij waren op Ameland toen we gebeld werden dat mijn moeder was opgenomen in het ziekenhuis). Gek genoeg heb ik het al moeilijk als ik alleen dat fotootje zie van de serie. Sorry, maar het kwam in alle heftigheid naar boven.
Om nog even op je vraag terug te komen. De serie die we nu kijken is een enorme aanrader: Peaky Blinders. Man! Wat een goede serie.

chucky1012
2 jaren geleden

Ik ken ze geen van allen maar ga ze opzoeken….

Happy Friday 😉