plugins
Artikelen, Blogtips, Over mij

De plugins die ik gebruik voor mijn blog

Mijn favoriete plugins

Ik ben dol op plugins. Alles wat mijn website beter, leuker en handiger maakt wil ik downloaden. Mijn webhost zei ook dat ik wel wat minder kon gaan gebruiken (ik had er eerst een stuk of twintig!) en dat is natuurlijk ook niet zo slim. Plugins maken de hele boel trager. Of mijn website raakte overstuur (dan kon ik plots geen foto’s meer uploaden e.d) en dan maar uitzoeken welke plugin de boosdoener was… wat een klus..pfff

Ik zal laten zien welke plugins ik nu gebruik, misschien zie je er wel een handige tussen staan.

plugins

Allereerst moet ik wel vertellen dat het natuurlijk van het thema afhangt of een plugin compatibel is en dan nog. Sommige plugins kan je wel gebruiken, maar soms gaan ze samen gecombineerd weer niet door één deur.

Dus mocht er iets misgaan, deactiveer die plugin weer en kijk of je website dan weer goed draait.

Daar komen ze…

Add This Smart Layers

Give your site’s visitors easy-to-use buttons to engage with your content. These social sharing buttons work as layers that overlay your site so not to disrupt your design.

Dit zijn de buttons van Facebook, Twitter, Pinterest en GooglePlus die je ziet. Je kan deze plugin ook voor de Related Posts geruiken, maar daar heb ik weer een andere plugin voor.

AdRotate

Hierin plaats ik de banners van affiliate partners. Na wat hoofdbrekens ben ik er nu wel handig in, je kan met een code de banners erin zetten, en zelf bepalen of je de plaatjes wil laten roteren per minuut of wat je zelf wilt. Ik heb gekozen om iedere 35 seconden een andere afbeelding te laten zien. (staat in mijn footer)

Ajax Search Lite

De zoekfunctie, spreekt voor zich eigenlijk.

Akismet

Ik  denk de meest gebruikte spamfilter, en absolute must.

CommentLuv

De leukste plugin wat mij betreft. als iemand een reactie bij mij achterlaat, dan zie ik direct waar zijn/haar laatste blogpost over ging. En dan klik ik er 9 van de 10 keer op. (die ene keer vergeet ik het, of dan heb ik een wat mindere dag qua gezondheid)

 

Contact Form by BestWebSoft

Het formulier zodat men contact met mij kan opnemen. Met een vraag, een voorstel, whatever…

Google Analytics By Yoast

Deze plugin maakt het makkelijker om Google Analytics toe te voegen aan de WordPress site, waarbij vele mogelijkheden toegevoegd worden, zoals een foutpagina, zoekresultaten en automatische uitgaande links en download tracking.

Ik ben geen statistieken meisje, af en toe kijk ik eens. Je kan er wel veel informatie uithalen als je daarmee iets wilt gaan doen.

 

Google Language Translator

Als je een keer mijn blog in het Italiaan, Spaans of een andere taal wilt lezen, be my guest 🙂

Instagram Feed

Behoeft geen uitleg denk ik.

Jetpack

Volgens mij heeft iedereen deze wel…

Magic Action Box

De “Schrijf je in voor de Nieuwsbrief” box. Links op mijn pagina en soms onder mijn blogposts.

Recent Posts Widget with Thumbnails

Deze showt mijn laatste x aantal blogposts. Je kan zelf kiezen hoeveel.

Related  Posts by Zemanta

De Pinterest- achtige related posts onder ieder artikel. Je kan ook kiezen voor plaatjes naast elkaar, maar ik vond dit weer eens wat anders dan anders.

Resize Image After Upload

Eerlijk gezegd weet ik niet eens of deze werkt, ik resize iedere foto vooraf. Maar durf hem niet eraf te halen. Je hebt ook  Smush it, die volgens mij heel populair is, maar deze zorgde voor nogal wat chaos. Zo zie je maar weer, niet alle plugins kunnen het met mij vinden…

Top 10

Dagelijks zoekt deze naar de meest gelezen blogposts

Twitter Facebook Social Share

Goed dat ik mijn plugins even bekijk, volgens mij is deze overbodig. Zoiets had ik toch al?

Ultimate Tag Cloud Widget

Thee cloud, the cloud… de meest gebruikte tags.

 

Widget Context

Deze vind ik echt superhandig. Je kan kiezen waar je wat wilt laten zien. Op de voorpagina of bij een blogpost. Bijvoorbeeld: De zoekfunctie staat overal, maar bijvoorbeeld recente reacties staat alleen op de voorpagina en niet bij de blogposts. Je kan hiermee bepalen waar je je widgets wilt laten zien.

WP Super Cache

Het schijnt dat deze ervoor zorgt dat je website sneller draait.

 

WPtouch Mobile Plugin

Voor je blog op je smartphone

 

Yoast SEO

Seaurch Engine Optimization

Hiermee kan je goed zien of je blogpost SEO vriendelijk is, dus beter vindbaar op het internet. Ga voor de groene stip, dan is alles helemaal top. Ik heb nog wel eens twijfels over het focus trefwoord, moet het 1 woord of meerdere woorden zijn? Bij meerdere woorden achter elkaar veranderd de groene stip vaak in de kleur oranje. 

Om een voorbeeld te geven: Lipstick, Catrice lipstick of lipstick Catrice… ik ben daar nog niet helemaal over uit wat wijsheid is.

Yoast en Jetpack zijn zo’n beetje de belangrijkste, maar de andere zijn ook superhandig voor mij. Het is een beetje proberen en geloof mij, ik heb wat afgezocht om te zien wat wel of niet werkte.

Weet jij nog een handige of leuke plugin of heb je nog een vraag? Ik hoor het graag!

 

handtekening Babs

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Fabian
6 jaren geleden

Super leuke en handige blogpost. Ga er vandaag gelijk een paar installeren die ik nog niet had

debby
6 jaren geleden

De meeste die jij gebruikt gebruik ik ook. Zelf gebruik ik ook nog een foto smusher zo laat de website wat sneller

Debbie
6 jaren geleden

Handig artikel! Je hebt er wel een heleboel he Babs? Ik vraag me af wat je nog van Jetpack gebruikt? Want een aantal dingen die Jetpack kan doen los je met andere plugins op.

Ik wil van Jetpack af, bij de volgende redesign vliegt die eruit denk ik, veel te log. En veel van de functionaliteit die Jetpack biedt wordt óf in je thema opgelost, óf er zijn betere, losse plugins voor. Maar het is een gedoe om dat allemaal uit te zoeken.

Debbie
6 jaren geleden
Reply to  BeautyByBabs

Ja, dat uitzoeken is het lastigste, hik ik ook tegenaan. Jetpack doet een hoop dingen waarvan je helemaal niet doorhebt dat het Jetpack is. Succes! Misschien voer voor een nieuwe blogpost? ‘hoe ik Jetpack de deur uit werkte …’ 🙂

Annelies
6 jaren geleden

Er zitten er een paar tussen die ik nog niet ken! Wat leuk dat je hier een blogpost over schrijft. Ik ben stiekem altijd wel heel benieuwd hoe andere blogger dat nu doen met die plugins!

Desiree
6 jaren geleden
Reply to  BeautyByBabs

De Plugin die ik handig vind is ‘Clef’. Een andere manier om in te loggen. Het werkt via je telefoon, met scannen. Het is veilgier dan een wachtwoord. Leuk om eens iets over je blogtechnieken te lezen! ~Desiree