Delilah Cosmetics wil de wereld veroveren 9 delilah cosmetics Delilah Cosmetics wil de wereld veroveren
Artikelen, Make-up

Delilah Cosmetics wil de wereld veroveren

In de vijf jaar dat Delilah Cosmetics nu in Nederland bestaat heeft oprichtster Frauke Hamer een dusdanig sterk merk neergezet dat de geboren ondernemer klaar is om nieuwe werelden te veroveren. Inmiddels is het high-end luxemerk, met alleen in Nederland al 60 verkooppunten, een vaste waarde op de Benelux-markt. Ook heeft het een grote loyale achterban opgebouwd, waaronder veel prominente namen uit de media. Tijd dus voor een nieuwe ambitieuze stap: de wereld veroveren.

Delilah Cosmetics wil de wereld veroveren 11 delilah cosmetics Delilah Cosmetics wil de wereld veroveren

Om voor Hamer de weg vrij te maken om het nog altijd groeiende merk wereldwijd uit te breiden is per 1 januari 2020 Babassu Brands de nieuwe distributeur voor Delilah Cosmetics. Het bedrijf uit Zoeterwoude gaat de distributie in de Benelux op de stabiele grote hoogte houden. Hamer: “Vijf jaar lang heb ik bergen verzet om een dijk van een merk neer te zetten. In Nederland kent iedereen ons nu dus is het tijd om als export director mijn vleugels uit te slaan buiten de Benelux-grenzen en naast de professionele markt ook de consumentenmarkt te veroveren.”

Delilah Cosmetics wil de wereld veroveren 13 delilah cosmetics Delilah Cosmetics wil de wereld veroveren

Consumentenmarkt

Met Babassu Brands als nieuwe distributeur wordt ook de consument bereikt. Hamer: “Babassu Brands heeft het netwerk, faciliteiten, kennis en ervaring om het succes van het merk te continueren en de zichtbaarheid verder te vergroten. Wij streven naar gecontroleerde groei. Het mag nooit ten koste gaan van de kwaliteit van onze producten en de service aan onze klanten.” Voor Babassu Brands is de distributie van Delilah Cosmetics een strategische aanvulling op het huidige merkportfolio, waarmee zij een totaalpakket kan bieden aan zowel retailers als professionele salons.

Delilah Cosmetics wil de wereld veroveren 15 delilah cosmetics Delilah Cosmetics wil de wereld veroveren

PETA-certificering

In 2015 begon Delilah Cosmetics met haar producten met hoogwaardige ingrediënten in Nederland en veroverde pijlsnel de markt. Toen al was het assortiment volledig dierproefvrij. In augustus ontving het als een van de weinige cosmeticamerken in Nederland de prestigieuze PETA-certificering, waardoor de gebruiker verzekerd is van een product waarbij het gehele productieproces veganistisch en diervriendelijk is doorlopen.

Delilah Cosmetics wil de wereld veroveren 17 delilah cosmetics Delilah Cosmetics wil de wereld veroveren

Delilah Cosmetics wil de wereld veroveren 19 delilah cosmetics Delilah Cosmetics wil de wereld veroveren

Wereldwijd

Het afgelopen jaar is er uitgebreid met distributie naar Amerika en Thailand. Rusland staat voor komend jaar op de planning. Reden voor Hamer om al haar aandacht op de stabiliteit van de bevoorrading in het buitenland te vestigen. “We willen zowel in de Benelux als daarbuiten kwaliteitsproducten leveren. Mijn doel was de cosmetica zo te perfectioneren dat er geen kritiek op mogelijk is. Nu staat er een lijn waar voor geen enkel product iets op aan te merken is. Het is tijd voor de wereld om deze producten nóg verder te gaan ontdekken!”

Nederlandse Brandwonden Stichting

Wat niet verandert, is de steun van Delilah Cosmetics aan de Nederlandse Brandwonden Stichting. In 2018 lanceerde Hamer de Alisa lipgloss, vernoemd naar haar dochter Alisa die op zeer jonge leeftijd brandwonden opliep. Alle verdiensten van de verkoop van de lipgloss blijven ook na deze strategische stap naar de Nederlandse Brandwonden Stichting gaan.

Over Delilah Cosmetics

Delilah is een Hebreeuwse naam en staat voor amoureus en delicaat. Het Britste beautyhuis wil met haar dierproefvrije en award-winnende producten de vrouw bereiken die van haarzelf en de wereld om haar heen houdt en beide nog mooier wil maken. Delilah is tevens een bekende in de Engelse siertuinen: het is de naam van een zachtroze roos die staat voor het Britse schoonheidsicoon. Frauke Hamer kocht in 2015 de merkrechten voor de Benelux op van het van origine Britse merk Delilah Cosmetics. Twee jaar geleden kocht zij zich in als mede-eigenaar. De circa 130 producten van Delilah worden inmiddels op 60 verkooppunten in Nederland en 800 wereldwijd verkocht, onder meer aan luxepartijen als het cruiseschip The Queen Mary en het Four Seasons Hotel. Alle producten zijn naast dierproefvrij ook dermatologisch getest, milieubewust geproduceerd en vrij van parabenen.

Over Babassu Brands

Babassu Brands legt zich toe op het vinden en distribueren van bijzondere merken met een hoge kwaliteit, rijke geschiedenis en/of een bijzonder verhaal. Babassu Brands werd in 2012 opgericht als zusterbedrijf van Babassu. Door te investeren in trainingen, promoties en ondersteuning wil het bedrijf salons en (zelfstandige) retailers de mogelijkheid bieden zich te onderscheiden van de concurrentie en het verschil te maken voor de klant. 

Ben jij bekend met Delilah Cosmetics?

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Priscilla
2 jaren geleden

Ik ken het merk qua naam, maar heb er nog geen ervaring mee! Het ziet er goed uit!!

Bianca
2 jaren geleden

Dit merk ken ik nog helemaal niet, maar het ziet er al wel ontzettend mooi uit! x

Daphne - verdraaidmooi
2 jaren geleden

Ik ken dit merk helemaal niet, maar ik zou het wel graag willen leren kennen als ik zo lees.

Deb
2 jaren geleden

Ik ben nog niet bekend met Delilah, wel gaaf dat dit een Nederlands merk is. Het ziet er heel mooi en luxe uit.

Tessa
2 jaren geleden

Ik ken dit merk nog helemaal niet, maar als ik het zo lees, lijkt mij dit een prachtig merk!

Robin
2 jaren geleden

Ik hoor zoveel goeds over dit merk moet het echt eens proberen!;)
X Robin

bychristiana
2 jaren geleden

Ik was laatst bij Babassu in Leiden en volgens mij heb ik het toen gezien. Die winkel is trouwens super mooi geworden! Voor wie eens in Leiden is, zeker een aanrader om eens te bezoeken;-)