Artikelen, Huisdieren

Dinsdag dierendag: baasje gezocht

Vandaag weer Dinsdag dierendag, maar net even anders. Een klein verslag hoe dat gaat met het transport en hoe je ook kan helpen zonder direct een hond te adopteren.

Greyhounds

Hier doe je het toch voor! Honden die eindelijk terecht komen in een veilige omgeving. Zaterdagochtend 1 maart  kwamen er 19 Galgo’s van Baas Galgo naar Nederland en België voor hun Gouden Mandje of om lekker vast te wennen hier in een opvanggezin.

Rond 1 uur kwam de mooie rode bus van Baas Galgo de schuur in gereden en toen steeg de spanning natuurlijk nog meer…

Deze diashow vereist JavaScript.

We hebben eerst het zieke dametje, Galilea, uit de auto gehaald en zij mocht met haar baasjes lekker bij Francis in huis. Is erg schrikken als je je nieuwe kameraadje op komt halen en dan te horen krijgt dat ze ziek is. Dat is emotioneel voor baasjes en ons. Ook de rijders uit Spanje waren emotioneel.

Terwijl Galilea lekker in huis was mochten de anderen er allemaal uit. Nou, dat was een run op de bakken met eten die er stonden en we moesten meteen een beetje “scheidsrechtertje” spelen, want ze hadden zo’n honger. De meeste honden waren ook aan de magere kant, maar dat is niet verwonderlijk als ze nog maar net gered zijn uit een dodingsstation waar ze helemaal geen eten krijgen. Die bakken waren dus zo leeg. Silvia had haar tas met lekkere verpakte boterhammen in haar tas in de gastenruimte laten staan, en ja die waren natuurlijk ook uitgepakt en opgegeten door een hongerige galgo.

Na een poosje mochten de mensen lekker rond lopen tussen de honden en hun eigen hondje of opvanghond aanlijnen en nader kennismaken. Dat is altijd zeer ontroerend.

Wie zijn er dan aangekomen?

Voor opvang zijn aangekomen: Pitu (het kleine zwarte meisje met de vele littekens), Shakira (prachtig rank brindle dametje met geweldige ogen), Noah (mooie grote rustige witte met lichtbruine platen), Lego (een Gentle Giant…nu nog te mager, maar een grote vent zeg…) en Bocanegra (hoe mooi kunnen die oudere Galgo’s toch zijn: mooie brindle dame van 8 en een heel knap grijs snuitje, maar ook al bijna gereserveerd) en Canica (een Black Beauty)

Wij zijn een stichting die uitsluitend draait op vrijwilligers. Wij hebben geen inkomsten, overheidssteun of subsidie. Al onze vrijwilligers hebben een baan, een gezin, hun eigen honden en al het vrijwilligerswerk moet dus in hun vrije tijd gedaan worden. Extra handen en extra geld door donaties zijn dus altijd heel erg welkom. 

We geven hieronder een aantal artikelen weer die wijzelf of de Spaanse asiels altijd kunnen gebruiken:

  •  Balen voer die over datum zijn (vraag uw dierenwinkel of uw diervoederleverancier).
  • Overtollige manden (alleen kunststof), dekens, riemen en halsbanden, hondenjasjes.
  • Denk bijv. ook aan oude tuinstoelenkussens, oude handdoeken.
  •  Medisch: overtollige medicijnen, antivlooienmiddelen, ontwormingstabletten, hondenshampoo.
  • Uit uw eigen voorraad of vraag uw dierenarts om deze te verzamelen.
  • Maak zelf (of met een groepje) een spaarpot van statiegeld van uw lege flessen/opbrengst oudpapier/lege inktcartridges/oude mobiele telefoons.

Virtueel adoptie programma

Sommige mensen zijn dol op onze windhonden maar kunnen of willen er zelf geen in huis nemen, omdat ze er geen tijd of geld voor hebben bijvoorbeeld. Sommige honden worden door ons liever niet meer geplaatst, omdat zij bijvoorbeeld te getraumatiseerd zijn om een nieuwe situatie nog aan te kunnen, of omdat zij ziek zijn. Deze honden worden dan geplaatst in een gezin “onder de vleugels van GINN” en door ons opgenomen in ons virtueel adoptieprogramma.

Kandidaten

Onze kandidaat voor virtuele adoptie is Camino. (Adana en Ariadna zijn inmiddels overleden.)

Ter adoptie

03-03-2014 Gitana is een lief oud dametje van 2003 afgegeven door haar eigenaar samen met haar dochter Mora van 2006.
Gitana is een schat van een hond, nog wel terughoudend want ze is kort geleden gearriveerd.
Dat komt helemaal goed als ze gewend is.
Ze loopt perfect aan de riem en dan is ze ook aan te halen.
Het liefst wordt ze samen met haar dochter geplaatst, ze houden zoveel van elkaar.

gitana2

gitana

Heeft u zelf ideeën hoe u GINN kunt helpen? Ook altijd welkom! Meld uw idee dan aan via info@greyhoundsinnood.nl.

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments