Artikelen, Huisdieren

Dinsdag dierendag: Baasje gezocht

Het is weer dinsdag, dus dierendag op mijn Beautyblog. Deze Beauty’s zoeken een baasje, een lieve familie, kortom: jou!

Deze week gaan we Ben&Jerry, Lucas, Ava, Amelie, en de katten Tosca en Kermit in het zonnetje zetten!

Lucas

06-04-2014 Lucas is een mooie reu van 2,5 jaar.

Hij is zwervend opgepakt in de straten van Fuensalida. Lucas is sociaal, lief, niet erg actief. Hij heeft echt honger gehad want hij schrokt zijn eten naar binnen en wil daarbij niet gestoord worden. Als er regelmaat in zijn leven komt dan verdwijnt dan meestal. Lucas is een schat en volgens Spanje heeft er nog niemand naar hem gevraagd, onbegrijpelijk!!! Bent U de eerste en enige ware die écht voor hém gaat?

Ava

06-04-2014 Ava is 3 jaar en is afgegeven in het dodingsstation door haar jager omdat ze niet snel genoeg meer was en plaats moet maken voor een ander.

Ze is lief, sociaal, rustig en goed met alle honden. Ava is een leuk vrij hondje en nog mooi ook. Kan ze bij u komen wonen?

Ava

 

Voor meer informatie: Greyhounds in Nood

Amelie

Door omstandigheden is Amelie helaas weer op zoek naar een nieuw thuis. Dit is wat haar adoptiegezin over haar schrijft:

Amelie is een prachtig statige Galga met een enthousiast karakter. Toen ze bij ons kwam, nam ze gelijk plaats op de bank, gezellig tussen ons in.
Deze dame houdt enorm van mensen, mannen, vrouwen en nog meer van kinderen, door haar enthousiasme loopt ze soms kleine kinderen omver, ze wil zo graag spelen.

Sinds eind november is ze bij ons in Nederland gekomen en kende erg weinig, inmiddels loopt ze netjes aan de riem, gaat mee hardlopen, reist ze graag met de auto (en weet dat je netjes moet wachten tot je er uit mag), loopt keurig mee naast de fiets en is voor 75% zindelijk, buiten doet ze netjes haar poepjes en plasjes op “commando”.

Ze vindt het erg leuk om buiten met een bal te spelen en 9 van de 10 keer komt ze deze ook weer terug geven.
Ze is goed met katten, andere honden (erg vriendelijk en totaal niet opdringerig) en paarden. Buiten heeft ze totaal geen jachtinstinct en loopt ze eigenlijk altijd los, wel wil ze graag naar mensen toe als ze deze ziet lopen.

Het commando “hier” kent ze wel, zeker als hier een snoepje aan wordt gekoppeld. Amelie is een superlieve en makkelijke hond in omgang, maar houdt wel van
bewegen.

Ben en Jerry

De vrijwilligers van onze shelters gingen naar een opvang in Cádiz om twee galgo’s op te halen die weg moesten vanwege de grote aanvoer van zwerfhonden aldaar.

Stomtoevallig viel hun oog op een kartonnen doos aan de kant van de weg bij de shelter. Tot hun grote schrik bleken daar twee jonge pups te zitten. De arme diertjes zaten onder de vlooien en ze waren volkomen uitgedroogd. De twee zielenpoten waren in shock, ze moeten daar urenlang in de volle zon gezeten hebben!

Ze kregen meteen water en een speciale vloeistof tegen uitdroging. Dat was hard nodig, ze zouden het niet lang meer gemaakt hebben.

Hier stellen wij u voor aan Ben… Zijn broertje Jerry die ook in de doos zat, staat gelukkig ook op onze adoptiewebsite, de verhalen van deze twee jongetjes zijn natuurlijk ongeveer hetzelfde.

Ben is (nu nog) wat kleiner dan Jerry en in vergelijking met zijn broertje is Ben ook wat ondeugender. Maar Ben is verschrikkelijk leuk en lief en hij verdient het voor 100% dat lieve mensen zijn super slechte start in het leven helemaal weer goedmaken!

Ben is nog heel jong, dus wij zoeken een familie die er niet tegenop ziet om een jonge hond op te voeden. Echte hondenliefhebbers die weten dat een pup leiding nodig heeft en ook weer groot wordt…dat wordt nog wel ‘s vergeten. Maar het belangrijkste blijft altijd liefde, warmte en begrip.

Jerry

Hier stellen wij u voor aan Jerry… Zijn broertje Ben die ook in de doos zat, staat gelukkig ook op onze adoptiewebsite, de verhalen van deze twee jongetjes zijn natuurlijk ongeveer hetzelfde. Jerry is (nu nog) wat groter dan Ben en in vergelijking met zijn broertje is Jerry ook wat minder ondeugend, maar toch lekker speels. Jerry is verschrikkelijk leuk en lief en hij verdient het voor 100% dat lieve mensen zijn super slechte start in het leven helemaal weer goedmaken!

Meer informatie: Greyhoundrescue

Tosca

Toska een lieve poes van ca 3 jaar jong.Ligt graag op de bank en is hier een rustige poes.Ze kan bij andere katten maar meestal houd zij zich wat afzijdig het is haar veel te druk.voor Toska zoeken wij een huisje waar geen jonge kinderen zijn.

Kermit

Kermit is hier als zwervertje binnen gekomen dus er is helaas niet veel van hem bekend. Het is een lieve senior die graag een knuffel krijgt en lekkere hapjes. Hij is rustig en vind het prima met andere katten om zich heen. Hij zoekt een huis waar hij lekker zijn oude dag kan slijten, zijn gangetje kan gaan, lekker hapjes krijgt en aandacht op zijn tijd.

Wie heeft er een fijn plekje voor Kermit?

Meer informatie: Ik zoek baas

Als ik aandacht aan dit item besteed, schrik ik soms echt van de hoeveelheid honden en katten, die op een baasje zitten te wachten. Het lijken er steeds meer te worden!

De zomervakantieplannen zijn door veel mensen al gemaakt, en hoop van harte dat ze hun kat of hond niet gaan dumpen… als afval. Het verbaasd mij, (ben ik nog zo naïef?) dat dat nog steeds gebeurd. Vindt je een tijdelijke opvang te duur, probeer eens op het internet te zoeken naar mensen die op jouw hond of kat willen passen. Ik denk dat er best wel iemand te vinden is.

Gelukkig zijn de lezers van mijn blog allemaal lieve mensen… ken je iemand die een lieve kat of hond zoekt? Ga niet naar die broodfokkers, maar kijk in het asiel… daar zitten zoveel lieve schatten op jullie te wachten!

Liefs, Babs

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments