DIY Acrylnagels zetten met Acrylgel van AlieXpress (Ik heb weer nagels!) 9 acrylnagels DIY Acrylnagels zetten met Acrylgel van AlieXpress (Ik heb weer nagels!)
Artikelen, Make-up, Nagels, Reviews

DIY Acrylnagels zetten met Acrylgel van AlieXpress (Ik heb weer nagels!)

Ik baalde zo van mijn nagels, ze waren hartstikke kort. Nagellak vond ik ook niet meer mooi staan. Ik heb allerlei spulletjes bij AlieXpress gekocht om zelf acrylnagels te  zetten en het is wel even oefenen, maar zeker de moeite waard. Een nagelstyliste kan het vele malen mooier en sneller maar dat is voor mij simpelweg te duur om dat ook regelmatig bij te laten houden. Dus ging deze DIY-er aan de slag met acrylgel!

DIY Acrylnagels zetten met Acrylgel van AlieXpress (Ik heb weer nagels!) 11 acrylnagels DIY Acrylnagels zetten met Acrylgel van AlieXpress (Ik heb weer nagels!)

Ik heb vrij kleine handjes dus nepnagels (die waren absoluut géén succes!) verlengen mijn handen optisch ook nog eens mooi. Mijn eigen nagels braken om de haverklap; ik heb van alles geprobeerd maar niks zorgde ervoor dat mijn nagels sterker en/of langer werden. Zoals diverse middeltjes om ze sterker te maken (hydratererende nagelverzorging, nail hardeners etc.), iedere avond insmeren met arganolie of andere oliën, huishoudhandschoenen dragen als ik ging poetsen of afwassen, het mocht allemaal niet baten. Mijn nagels zijn natuurlijk nu net zo broos, maar ach, het oog wil ook wat.

Als ik een product fotografeerde en ook mijn handen erbij wilde houden dan zocht ik allerlei manieren om mijn nagels maar niet in beeld te krijgen… Niet echt een relaxte pose en onhandig natuurlijk.

DIY Acrylnagels zetten met Acrylgel van AlieXpress (Ik heb weer nagels!) 13 acrylnagels DIY Acrylnagels zetten met Acrylgel van AlieXpress (Ik heb weer nagels!)

Je ziet het op de foto, die nagels van mij? Het is drie keer niks.

Wat heb ik gekocht bij AlieXpress?

 • Acrylgel 06  Nude Pink van VenaLisa (€6,11, ik denk dat ik hier een keer of 10 wel al mijn nagels mee kan doen)
 • Nail Tips (€1,79, doosje met 100 stuks in verschillende maten, herbruikbaar)
 • Slip Solution (€2,70)
 • Nail art brushes ( €2,32)
 • Primer gel (€1,90)
 • Peel off base coat (€2,19)
 • Knijper/ klem om de nail tip vast te klemmen (€ 0,40)
 • Dehydrator (€1,69)
 • Manicure set/ frees ( Ongeveer €15)

DIY Acrylnagels zetten met Acrylgel van AlieXpress (Ik heb weer nagels!) 15 acrylnagels DIY Acrylnagels zetten met Acrylgel van AlieXpress (Ik heb weer nagels!)

DIY Acrylnagels zetten met Acrylgel van AlieXpress (Ik heb weer nagels!) 17 acrylnagels DIY Acrylnagels zetten met Acrylgel van AlieXpress (Ik heb weer nagels!)

DIY Acrylnagels zetten met Acrylgel van AlieXpress (Ik heb weer nagels!) 19 acrylnagels DIY Acrylnagels zetten met Acrylgel van AlieXpress (Ik heb weer nagels!)

DIY Acrylnagels zetten met Acrylgel van AlieXpress (Ik heb weer nagels!) 21 acrylnagels DIY Acrylnagels zetten met Acrylgel van AlieXpress (Ik heb weer nagels!)

DIY Acrylnagels zetten met Acrylgel van AlieXpress (Ik heb weer nagels!) 23 acrylnagels DIY Acrylnagels zetten met Acrylgel van AlieXpress (Ik heb weer nagels!)

Hoe werkt het?

Het zijn wat stappen maar op zich goed te doen.

 1.  Met een (buffer) vijl maak je je schone nagels wat stroef
 2. Smeer wat dehydrator op je nagel (Een minuutje aan de lucht laten drogen)
 3. Daarna de primer (idem dito)
 4. Base coat (2 minuten onder de LED lamp)
 5. Dan pak je de plastic nail tip die het best qua grootte op je nagel past (in het doosje zitten meerdere maten)
 6. Je spuit wat acryl gel op de binnenkant van je nail tip. Voor je ringvinger ter grootte van een erwt, voor je duim iets meer.
 7. En met het kwastje wat je eerst in de Nail Liquid Slip Solution hebt gedoopt verdeel je de acryl gel in de nail tip (een beetje duwen en egaal strijken). De Slip Solution zorgt ervoor dat de acryl gel niet aan het kwastje plakt
 8. Je drukt daarna de nail tip met acrylgel op je nagel en meestal puilt de acryl gel er aan de zijkanten uit. Met het kwastje gedoopt in de slip solution kan je dat weer verwijderen.
 9. Let op dat je de acrylgel ook aan de onderzijde van je nagel plat maakt en goed verdeeld, zeker als je heel korte nagels hebt. Anders ontstaat er een dikke prop gel aan de onderkant
 10. Daarna doe je de klem op je nagel, kijk of er nog acrylgel onderuit piept en laat het 2 minuten onder de LED lamp uitharden. (ook de onderzijde van de nagel!)
 11. Na die 4 minuten klik je heel gemakkelijk de nail tip er weer af en daar is je acrylnagel! Even mooi vijlen en je hebt een ijzersterke nagel.

Het fijne is dat ik niet meer bang hoef te zijn dat mijn nagels breken, ze zijn echt keihard. Volgens mij blijven ze heel zitten en je kan ze ook zelf opvullen of verwijderen. Ik doe dat met de dremel/ frees en het laatste laagje week ik er af met aceton. Ook gebruik ik de frees om mijn gelnagellak te verwijderen, dat gaat heel snel!

Dat klemmetje is ook heel geschikt om gelnagellak te verwijderen. Je doet wat aceton op een watje, aluminiumfolie eromheen en de klem erop.

DIY Acrylnagels zetten met Acrylgel van AlieXpress (Ik heb weer nagels!) 25 acrylnagels DIY Acrylnagels zetten met Acrylgel van AlieXpress (Ik heb weer nagels!)

DIY Acrylnagels zetten met Acrylgel van AlieXpress (Ik heb weer nagels!) 27 acrylnagels DIY Acrylnagels zetten met Acrylgel van AlieXpress (Ik heb weer nagels!)

Oefening baart kunst

In het begin was ik wel onhandig, er puilde steeds teveel gel aan de zijkanten eruit en dat moest ik met mijn nagels weer weg pulken als het hard was. Soms moest ik het met het manicure apparaatje verwijderen wat natuurlijk best eng is want dat ding roteert vlakbij je nagelriemen. Maar hoe vaker ik het deed, hoe makkelijker het werd.

De foto’s die je ziet zijn van mijn tweede poging, sindsdien heb ik het vaker gedaan en het gaat steeds beter. Het fijne van de nail tips is dat de bovenkant van je nagel gelijk helemaal super glad is.

DIY Acrylnagels zetten met Acrylgel van AlieXpress (Ik heb weer nagels!) 33 acrylnagels DIY Acrylnagels zetten met Acrylgel van AlieXpress (Ik heb weer nagels!)

DIY Acrylnagels zetten met Acrylgel van AlieXpress (Ik heb weer nagels!) 35 acrylnagels DIY Acrylnagels zetten met Acrylgel van AlieXpress (Ik heb weer nagels!)

DIY Acrylnagels zetten met Acrylgel van AlieXpress (Ik heb weer nagels!) 37 acrylnagels DIY Acrylnagels zetten met Acrylgel van AlieXpress (Ik heb weer nagels!)

Het ziet er hier heel rommelig uit door de gel die toch ertussenuit piept maar de keren erna had ik daar geen/ minder last van. De harde gel krab je met je andere nagel er ook zo weer af zonder dat je nagelriemen beschadigen. Natuurlijk moet je opletten dat je alle producten die je gebruikt niet op je nagelriemen smeert.

En ik heb weer “nagels!”

DIY Acrylnagels zetten met Acrylgel van AlieXpress (Ik heb weer nagels!) 39 acrylnagels DIY Acrylnagels zetten met Acrylgel van AlieXpress (Ik heb weer nagels!)

De nagellak die ik hier draag is van Pink Gellac in de kleur “Baby Blue.” Wel een mooie kleur maar ik heb het idee dat de lakjes wel vrij snel stroperig worden.

DIY Acrylnagels zetten met Acrylgel van AlieXpress (Ik heb weer nagels!) 41 acrylnagels DIY Acrylnagels zetten met Acrylgel van AlieXpress (Ik heb weer nagels!)

Op de foto hierboven draag ik essie in de kleur “Naughty Nautical.” Ik ging voor een lichtere versie maar die hadden ze niet in de winkel.

Ik heb net een nieuw nagellakje van Vena Lisa besteld en een nail scraper. Mijn gok? Ik zal vast nog meer leuke nagelspulletjes daar gaan bestellen!

Hoe zien jouw nagels eruit? Lang, kort of acryl?

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Heidi
2 jaren geleden

Ziet der echt hartstikke mooi uit.
Ik zelf heb nog nooit zo iets gedaan.
Bij me ist meestal gelakte nagels 😉

Rory
2 jaren geleden

Kort! Maar komt met name sinds ik Mila heb gekregen. Ervoor waren ze (natuurlijk) lang. maar dat is alweer een eeuw geleden. Acryl is niets voor mij. Ik ben al redelijk onhandig met nagellak op mijn nagels aanbrengen. Laat staan met acryl en gellak. Mijn nagels (de kwaliteit) zijn oprecht beter geworden sinds ik de beertjes van Sugarbearhair heb genomen (de variant Women’s Multi). Maar nu ik daarmee ben gestopt zie ik inderdaad weer dat ze iets sneller gaan splijten en dergelijke. Hmmmmm.

Ilona
Ilona
2 jaren geleden

Ziet er prachtig uit Babs. Ik zou er denk ik geen geduld voor hebben. Kan ik een afspraak inboeken 🙂 Grapje. Ik heb hele korte nagels. Altijd in de zorg gewerkt dus dan moet dat automatisch en ik zou nu eigenlijk niet anders meer willen. Ik lak ze soms met een gewone nagellak in een nude of roze-achtige kleur. Wat hebben ze toch veel bij AlieXpress.

Deb
2 jaren geleden

Wat fijn dat je weer nagels hebt. Kan me dat zo goed voorstellen. Wat goed dat je alles via Aliexpress kon bestellen. Ik heb zulke slechte ervaringen via Ali, bah.. Vorig jaar eindigde in een dispuut (ik kreeg popcorn bakjes terwijl ik een rugzakje voor mijn dochter had besteld) en dit jaar was mijn nagellakrekje beschadigd. Dus ik bestel er voorlopig maar niet meer. Ik vind naughty nautical trouwens een prachtige kleur. Die had ik zelf nog niet. Ik draag Viva Antigua op het moment en die heeft er zeker wat van weg. Je hoeft er dus niet per se… Lees verder »

Robin
2 jaren geleden

Wat een mooi resultaat. Ik liet het altijd doen in de nagel salon maar dit was elke keer 35 euro en bleef maar week of 3 mooi. Nu gebruik ik zelf altijd gel lak want mijn nagels groeien van zich zelf wel erg goed.

bychristiana
2 jaren geleden

Ik heb ook niet echt heel sterke nagels. Ik slik wel al jaren van die huid / haar / nagels vitamines en ik heb wel het idee dat dat wat doet. Ik vind wel dat mijn nagels altijd snel groeien, maar ze zijn gewoon niet zo stevig, om die reden vijl ik ze dan regelmatig wat korter. en ik las af en toe nagellak vrije periodes in;-)

Annette
2 jaren geleden

Ik heb al jaren een laagje acryl op mijn eigen nagels tegen het breken, vind het ideaal

chucky1012
2 jaren geleden

Dit ziet prachtig uit 😍

Xo xo