DIY Katten Speelgoed Maken- DIY Cat Toys 9 cat toys DIY Katten Speelgoed Maken- DIY Cat Toys
Artikelen, DIY, Huisdieren, Lifestyle

DIY Katten Speelgoed Maken- DIY Cat Toys

Wij zijn dol op onze huisdieren en verwennen ze graag. Ik ben zo iemand die het leuk vind om, als ik in de stad geweest ben, een klein cadeautje mee te nemen voor mijn poezenbeesten. Het kan een lekkere snack zijn of katten speelgoed. Herken jij dat ook, dat je de mooiste (lees: duurste) dingen voor je huisdier koopt maar dat ze liever spelen met wat er in huis zoal te vinden is? Daarom heb ik vandaag twee DIY tips voor kattenspeeltjes die ook nog eens makkelijk te maken zijn!

DIY Katten Speelgoed Maken- DIY Cat Toys 11 cat toys DIY Katten Speelgoed Maken- DIY Cat Toys

Liever een kartonnen doos, liefst in een te kleine maat…

Je koopt een schattig mandje of speelhuisje, maar je poezenbeesten gaan dan lekker liggen in een kartonnen doos die ernaast staat… Je koopt een high tech speeltje maar meneer of mevrouw vindt dat touwtje wat op de grond ligt veel interessanter? Het is mij zo vaak overkomen dat ik goedbedoeld weer wat nieuws kocht maar er mee spelen, ho maar!

Balletjes vallen hier altijd in de smaak, lekker erachteraan rennen, een pass en goal! Je kan ze maken van een propje aluminiumfolie of je hebt vast wel ergens nog een verdwaalde pingpongbal liggen. Die pingpongbal kan je net iets leuker maken door er wat rijst in te stoppen.

DIY Katten Speelgoed Maken- DIY Cat Toys 13 cat toys DIY Katten Speelgoed Maken- DIY Cat Toys

Pingpongbal met geluidje

Het is heel simpel te maken. Je prikt een gaatje in een pingpongbal, net groot genoeg zodat er een rijstkorrel in kan. Je stopt er een stuk of 10 korrels in en daarna plak je het gaatje weer dicht. Of je wikkelt de hele bal in met tape. De washi tape op de foto is overigens waardeloos, die plakt voor geen meter. Volgens mij was die van de Action.

Hengel met veer, muisje of stofjes

Katten zijn dol op dit soort speeltjes. Je kan ze over de grond laten glijden of hoog in de lucht laten wapperen. Alsof er een birdie langs vliegt. Dan komt “The Raw Cat” tevoorschijn, de kat die jaagt op zijn prooi. Zoals Jackson Galaxy altijd zegt: Cats hunt, catch, kill, and eat.

DIY Katten Speelgoed Maken- DIY Cat Toys 19 cat toys DIY Katten Speelgoed Maken- DIY Cat Toys

Hoe maak je het?

Je knipt wat vilt of een andere stof in stukjes en daarna prik/knip je in het midden een gat. Daar doorheen rijg je een schoenveter of een andere stevige draad die je bevestigd aan een stokje. Ik heb zo een goedkoop sushi stokje gebruikt.

DIY Katten Speelgoed Maken- DIY Cat Toys 21 cat toys DIY Katten Speelgoed Maken- DIY Cat Toys

Je kan ook veertjes of een poppetje/muisje met catnip eraan hangen, net waar je zin in hebt et voilà, je kat kan zijn energie weer kwijt! Zeker voor binnen katten belangrijk, die kunnen zich gaan vervelen en samen spelen is natuurlijk super gezellig!

DIY Katten Speelgoed Maken- DIY Cat Toys 23 cat toys DIY Katten Speelgoed Maken- DIY Cat Toys

Heb jij wel eens zelf katten (of honden) speelgoed gemaakt? (En herken je dat ook dat ze liever in een doos liggen dan in een mandje?)

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Petra
1 maand geleden

Wat een leuk idee!!

Deb
1 maand geleden

Dit soort zelfgemaakt speelgoed vinden ze vaak veel leuker. Ik zag van het weekend hele mooie ‘katten zetels’, zegt mijn man (heeft veel katten gehad); daar gaan ze toch niet in zitten 😉 een simpele kartonnen doos (of een poppenbed; hebben we bij jou gezien) vinden ze veel leuker. Ik wilde een doolhof maken voor de hamster (helaas is ze 3 weken geleden overleden op 3 jarige leeftijd, dus hoog bejaard) maar het werd er toch een kant en klare die ook nog eens eetbaar was. Ze vond het geweldig en kroop er ook overheen. Dat was gelukkig wel een… Lees verder »

Rory
1 maand geleden

Nooit zelf gemaakt. Altijd gekocht. Maar sinds een bepaald voorval heel voorzichtig. Ons jonge katje (destijds) had het elastiek van zo’n speeltje (uit de dierenwinkel) ingeslikt. Dat hele stuk tussen het stokje en wat aan het uiteinde zit. Ik was er nét op tijd bij volgens de dierenarts (haar darmen moest op 8 plekken worden geopend om dat stuk elastiek eruit te halen). Heel heftig. Niet om bang te maken, maar wel even voor de awareness. Nu moet ik toegeven dat wij een heel apart en druk poesje hadden destijds. Ze kon – als kitten al – een deur openmaken… Lees verder »

Rory
1 maand geleden
Reply to  BeautyByBabs

Ik ben bang dat het ook wel bij ons lag (en bij het katje / poesje zelf. Want het was een bijzonder poesje met alles wat ze kon en deed). We gingen toen 2 nachtjes weg en lieten iemand langskomen om haar eten en drinken te geven en een beetje te spelen. Maar ik denk dat ze te jong was en dat ze daardoor dit is gaan doen. Hoe dan ook. Dit mag inderdaad niet gebeuren eigenlijk. Maar soms is er overmacht.

Annette
1 maand geleden

Leuk hoor, Skoet is nu zo oud dat ze nergens meer om geeft behalve slapen en eten haha maar ze is nooit een enorme speelster geweest. Ze heeft wel een catnip knuffeltje waar ze af en toe een tik tegen geeft maar dan hebben we het wel weer gehad.

bychristiana
1 maand geleden

Wat een leuke ideetjes Babs! Sketch is eigenlijk niet heel erg van het speelgoed, ik had in het begin ook echt van alles gekocht, maar ze laat het allemaal links liggen. ze heeft wel een knuffel waar ze graag mee speelt. Maar balletjes, speelgoed botjes, ho maar! Ze vermaakt zich echter wel weer prima met een sok uit de wasmand;-) En wat ze ook leuk vind is spelletjes waar ze een snoepje uit moet halen.

chucky1012
1 maand geleden

Leuk idee 😉
Mooie DIY.

Xoxo

Ilona
Ilona
1 maand geleden

Zeker heel herkenbaar mandjes hebben we nooit echt gekocht voor Amy want we begrepen van haar vorige baasjes dat ze meestal op een kleedje op de grond sliep. Hier zit ze ook graag op het kleed. Ze mocht daar niet op bed of sowieso in de slaapkamers hier mag dat wel en ze slaapt vaak naast mijn hoofdkussen. Toen we nog 2 trappen hadden had ik ook zo’n stokje met “dingetjes” eraan die wij snakie noemden 🙂 Nu zonder trappen is ze daar bang voor. Ze speelt graag met (zachte) balletjes en van die poppetjes die ik ooit bij de… Lees verder »