Ecooking Peeling Mask- Review 9 ecooking Ecooking Peeling Mask- Review
Reviews, Anti- aging, Artikelen, Ecooking, Huidverzorging

Ecooking Peeling Mask- Review

Ieder jaar verloot Annette van annagesgracefully.com producten die zij zelf niet gaat gebruiken, vaak producten uit die mooie beautyboxen waarop zij geabonneerd is. Ditmaal zat het peelingmasker van Ecooking erbij en die wilde ik wel proberen. Annette had het al een keer getest maar haar huid werd er knalrood van. Deze peeling was duidelijk niet geschikt voor haar huid, maar voor mij een leuke uitdaging om te kijken hoe ik er op zou gaan reageren. Super leuk dat ik in het nieuwe jaar dan ook dat “pittige potje” in de bus vond. Benieuwd hoe ik deze peeling ervaren heb?

Ecooking Peeling Mask- Review 11 ecooking Ecooking Peeling Mask- Review

Peelings

Ik ben dol op peelings al weet ik dat ik het niet te vaak moet doen. De Microdelivery gezichtspeeling van Philosophy is een hele fijne milde (voor mij dan) peeling, maar deze van Ecooking schijnt dus vrij heftig te zijn. Op het potje staat dan ook aangegeven:

Don’t panic if your skin turns red- it means it’s working

Ok, kom maar op, denk ik dan. Mijn huid kan veel hebben, ik heb het vaker gezegd, al zal ik daar binnenkort op terugkomen. Ik heb ooit een Blue Peel (TCA peel) gehad en zo een chemische peeling is pas super heftig! Het brandt als de hel (er wordt dan ook een ventilator  op je gezicht gezet), je huid wordt rood gaat daarna dan “frosten“. De dagen daarna ga je flink vervellen. Pigmentvlekken verdwijnen (die komen naar de oppervlakte lijkt wel), en je huid is dan zo zacht als een baby velletje. 😉

Wat is frosting?

Een medium- diepe chemische peeling kon frosting veroorzaken. Je huid verkleurt, wordt wit van kleur en zo kan de cosmetisch arts zien hoe diep het in de huid zit. Er wordt als het ware een gecontroleerde brandwond veroorzaakt, waardoor een intense vermenigvuldiging van huidcellen en de productie van essentiële bouwstoffen zoals collageen en elastine in de huid veroorzaakt wordt.

Over het Ecooking Peeling Mask- Review 13 ecooking Ecooking Peeling Mask- ReviewEcooking Peeling Mask

Ecooking Peeling Mask- Review 13 ecooking Ecooking Peeling Mask- ReviewEcooking Peel Mask is een verstevigend masker dat een exfoliërende werking heeft en een gladmakende werking heeft. Het bevat verschillende actieve zure ingrediënten, zoals melkzuur en AHA-zuur. Het masker lost dode huidcellen op en geeft een volledig schone en frisse huid. Het bevat onder andere plantenextracten en vitamine E, die lijntjes en rimpels rechtzetten en de huid een meer uniforme en jeugdige uitstraling geeft. Het masker is erg actief, dus je moet je ervan bewust zijn dat je eraan moet wennen en dat de huid rood kan worden. Ecooking Peel Mask kan voor alle huidtypes worden gebruikt, maar bij een gevoelige huid is voorzichtigheid geboden.

Ecooking Peeling Mask- Review 17 ecooking Ecooking Peeling Mask- Review

Eigenschappen

  • Heeft een verstevigend en gladmakend effect
  • Lost dode huidcellen op
  • Egaliseert lijntjes en rimpels
  • Parfumvrij
  • Veganistisch
  • Het masker heeft een pH-waarde van 3.5

Gebruiksaanwijzing

– Breng het masker aan op een gereinigde huid
– Breng het masker in een dunne laag aan en laat het de eerste keer 4-6 minuten inwerken, afhankelijk van het huidtype
– Als je het masker verdraagt kan je het tot 12 minuten laten intrekken
– Het kan tijdens gebruik in de huid prikken en het is niet abnormaal dat de huid rood wordt
– Verwijder het masker met lauw water en reinig vervolgens de huid met een reinigingsproduct
– Gebruik daarna een serum en moisturizer
– Het wordt aanbevolen om het masker ‘s avonds te gebruiken, Ecooking Peeling Mask- Review 19 ecooking Ecooking Peeling Mask- Review

één keer per week.

Ingrediënten lijst:

Aqua, Melkzuur, Squalaan, Polysorbaat-60, Gluconolacton, Natriumhydroxide, Citroenzuur, Tocoferol, Hydroxy Ethylacrylaat / Natriumacryloyldimethultauraat, Natriumbenzoaat, Natriumdehydroacetaat, Calciumgluconaat Sorbitanisostearaat.

Verpakt in een glazen, recyclebare pot. Niet gebruiken voordat de huid wordt blootgesteld aan de zon.

Ecooking Peeling Mask- Review 21 ecooking Ecooking Peeling Mask- Review
De foto rechts heb ik direct na het afwassen van het masker gemaakt. Dat ik een ander shirt aan heb komt omdat mijn mouwen altijd zo nat worden als ik boven de wasbak mijn gezicht was. Nat shirt…brr…

Wat vind ik ervan?

Ik vond het ook wel spannend om dit masker te gebruiken, daarom heb ik eerst wat op mijn arm gesmeerd. Geen reactie, geen roodheid of prikkend gevoel. Dus de volgende stap was mijn gezicht.

Ik heb een dun laagje opgebracht en merkte er weinig van. Misschien een kleine “prik” maar nauwelijks voelbaar. Ook werd mijn gezicht nergens rood! Zal het dan wel werken? Na 8 minuten heb ik het verwijderd met lauwwarm water en daarna heb ik een serum opgebracht.

Het effect

Mijn huid voelde zo aaltjes glad aan, Sjoukje Dijkstra (voormalig kunstrijdster) had daar een mooie pirouette op kunnen maken. Echt een super glad gevoel, niet te verwarren met een zachte huid. Eerder een “strakke” huid maar niet onplezierig. Mijn poriën leken ook kleiner. Zo zie je maar weer hoe verschillend producten kunnen uitvallen. Ik ben benieuwd of ik de volgende keer ook geen roodheid of branderig gevoel ervaar, ik laat het jullie nog weten!

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
2 dagen geleden

Nog nooit van dit merk gehoord, dus ik ben gelijk nieuwsgierig gemaakt 😉 Met mijn gevoelige huid durf ik geen gekke capriolen uit te halen dus ik denk niet dat ik deze peeling zou uitproberen, maar ga eens kijken wat ze verder nog voor producten hebben. Misschien zit er wel iets voor me bij. Ps. leuk initiatief van Annette, zo krijgen producten een 2e leven en je maakt er iemand ook nog eens heel blij mee.

Rory
2 dagen geleden

Ik heb ooit een product van ecooking gebruikt, volgens mij ook een peeling-product. Mijn huid reageerde er niet helemaal ok op dus ik ben na een aantal maal gestopt en heb het weg gegeven uit mijn hoofd. Sowieso ben ik heel voorzichtig en probeer ik sommige producten helemaal niet uit. Wel tof dat je op deze manier dit soort producten kunt testen. En zoals altijd weer een fijne en eerlijke review.

Annette
3 dagen geleden

OH wat goed hahaha, en wat een mooi resultaat. Inderdaad zo zie je maar weer. Dank voor het benoemen en blij dat ik je dit product kon toesturen!

Ilona
Ilona
3 dagen geleden

Wat een goede uitgebreide review weer Babs. Én fijn dat het werkt. Zo zie je maar dat eigenlijk iedere huid weer anders reageert op producten. Ben nog wel benieuwd naar hoe lang dat “strakke” gevoel bleef was het bijvoorbeeld de volgende ochtend over?
Fijne dag!