aroma experience kit van Physalis 11
Artikelen, Gezondheid, Holland & Barrett, Lifestyle, Merken, Physalis, Reviews

Een geurige en gezonde verrassing in de bus… De Aroma Experience Kit van Physalis!

Ik word de laatste weken enorm in de watten gelegd door de PR bureau’s waarmee ik samenwerk. Mooie make-up van Catrice (ga ik nog bespreken), een mega adventskalender van Care Cosmetics (kan je volgen op Instagram) en deze aroma experience kit van Physalis!

aroma experience kit van Physalis0000

Dit zijn echte cadeautjes voor ons bloggers. Je kan ze in ontvangst nemen en gebruiken, wegleggen of cadeau doen aan een ander als je dat leuk vindt. Maar ik vind het zonde om ze niet te laten zien aan jullie, want alle producten zijn te mooi en interessant. Ik wist niet dat er een aroma experience kit van Physalis zou komen, dus het was zeker een verrassing voor mij! Physalis ken ik eigenlijk alleen van de voedingssupplementen. En met essentiële olie kan je mij en volgens mij iedereen blij maken, zeker als er meerdere soorten in zitten, zoals bij deze kit.

aroma experience kit van Physalis0001

Geur en de mens

Geuren spelen al sinds mensenheugenis al een grote rol, is het niet bij religieuze bijeenkomsten dan was het wel om lichaamsgeuren te maskeren. Geuren worden ook voor geneeskrachtige toepassingen ingezet en het doet zeker wat met je stemming.

Een geurige en gezonde verrassing in de bus... De Aroma Experience Kit van Physalis! 8 aroma experience kit Een geurige en gezonde verrassing in de bus... De Aroma Experience Kit van Physalis!

De geur van een appeltaart in de oven of die van oliebollen…

Denk bijvoorbeeld aan de geur die in je ouderlijk huis hing. Heb je daar goede herinneringen aan? Zo rond de feestdagen moet ik altijd denken aan de geur van het rijzen van het oliebollenbeslag op de kachel. Mijn moeder deed er een vochtige theedoek overheen en het deeg rees letterlijk de pan uit! Die geur van gist zit in mijn geheugen geprent en staat voor gezelligheid en familie bijeenkomsten. En dan zie ik ook weer de mooie tulband cake die mijn moeder ook altijd met de kerst zelf maakte. Zo lekker! Stukken smakelijker dan die kant en klare droge dingen uit de supermarkt.

aroma experience kit van Physalis0004

Maar wij hadden het over geur, ahum. Bepaalde geuren kunnen ook walging en slechte herinneringen naar boven halen. Ik kan niet zo snel iets concreets bedenken maar er zal zeker een geur zijn die ik liever niet meer wil ruiken. Hoewel… Die geur die bij de schooltandarts vroeger hing. Dat was niet zozeer van de spullen voor je tanden maar meer de zware parfum walm die zijn assistente altijd om haar heen had hangen. Witblond getoupeerd haar, knalrode lippen, high heels. Heb je al een beeld voor je? 😉

Geneeskrachtige essentiële oliën

Geneeskrachtige planten, kruiden, bloemen, vruchten en zaden bevatten essentiële oliën. De ene plant heeft er meer dan de andere. En essentiële oliën zijn kostbaar. Zo heb je voor 1 liter lavendelolie 150 kilo bloeiende lavendeltoppen nodig. Daarom wordt veel synthetische olie in een fabriek gemaakt om toch een geur te creëren, maar dan doet het helemaal niets voor je gezondheid.

aroma experience kit van Physalis0005

In de Physalis kit zitten 4 biologische oliën:

  • Lavendelolie (ontspant en bevordert de nachtrust)
  • Citroenolie (opwekkend en zuiverend)
  • Eucalyptusolie (verlicht bij verkoudheid)
  • Pepermuntolie (goed voor de luchtwegen, concentratie en stofwisseling, inwendig) En het schijnt ook spinnen te verjagen uit je huis!

2 Manieren om de olie te gebruiken:

1-Doe een paar druppeltjes in een diffuser, waterbakje aan de verwarming of sprenkel wat op je hoofdkussen. Eucalyptus als je verkouden bent en lavendel om lekker te slapen.

2- Meng een druppeltje met je favoriete olie (of crème) en gebruik het als een massage olie voor je body. Let wel op dat je niet gevoelig bent voor een bepaalde plant/vrucht/bloem; essentiële olie is gewoon heel krachtig.

aroma experience kit van Physalis0002

Momenteel ben ik al anderhalve week aan het snotteren en snuiten en ik heb een bakje met wat water op de verwarming gezet met wat druppels eucalyptus olie erin. In mijn “kantoor” (waar mijn laptop meestal staat) heb ik weer pepermuntolie gebruikt om lekker scherp te kunnen blijven.

De Aroma experience kit van Physalis is vanaf januari te koop zijn bij Holland & Barrett en gaat €27,50 kosten.

Gebruik jij wel eens essentiële oliën en zo ja, waarvoor?

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Mariska
3 jaren geleden

Ik zag het al voorbij komen en ben enorm benieuwd naar de druppeltjes.

Wendy
Wendy
3 jaren geleden

In je IG zei ik benieuwd te zijn naar de eucalyptis olie. Last deze nu voor verkoudheid zijn, ik zit al de hele dag te hoesten. Ben wel benieuwd nasr die geur.
Veel plezier met het testen van je olien.

Annette
3 jaren geleden

Op lavendel na lijken ze me allemaal lekker 🙂

bychristiana
3 jaren geleden

Ha, over geuren die slechte herinneringen oproepen gesproken. Toen ik studeerde kreeg ik tijdens een studiereis in Guatemala een heel erge voedselvergiftiging. Ik dacht echt dat ik op het randje lag zeg maar. Ik had tijdens die reis een fles Dove showergel Go Fresh bij me in een bepaalde geur. Er was daar alleen koud water. Kun je nagaan, als je hondsziek bent, ook nog eens ijskoud douchen. En oh ja, een wc die de helft van de tijd niet doortrok. Maar goed; als ik die geur van Dove nu ergens ruik, word ik op slag weer onpasselijk. Verder heb… Lees verder »