ioma
Artikelen, Anti- aging, Events, Huidverzorging, IOMA

Event IOMA Paris

Op 8 februari ben ik naar een besloten bloggersevent geweest van IOMA Paris. Wereldwijd is IOMA al zeer bekend en nu zal ons landje IOMA vast ook omarmen. IOMA Paris is ontwikkeld door de Frans-Libanese Jean Michel Karam. Jean Michel Karam is wetenschapper, CEO en oprichter van IOMA en ontwikkeld ook microchips voor de ruimtevaart. Zeg nou zelf, een op maat gemaakte crème, aangepast aan jouw unieke huidconditie is natuurlijk de droom van iedere vrouw. Lees je mee?

ioma inlab

IOMA

IOMA is achterstevoren geschreven “A Moi”, wat Voor Mij betekend. Bij schoonheidssalons, maar ook nu bij diverse vestigingen van ICIParisXL vind je de In-Lab computers die voor jou een perfecte huidmeting kunnen maken.

ioma in.lab boekje

IOMA Paris heeft een huidverzorgingslijn ontwikkeld waarbij de computer de hoofdrol speelt. Via een speciaal programma kan je nu een crème op maat laten maken, waarbij uit ruim 40.257 mogelijkheden exact de juiste samenstelling van de voor jouw gepersonaliseerde crème berekend wordt. Dat zijn heel veel mogelijkheden dus!

Jean Michel Karam
Jean Michel Karam

IOMA richt zich op personalisatie omdat dit ervoor zorgt dat je het snelste en beste resultaat krijgt.

 

Basiscrème plus…

Het begint allemaal met een basiscrème. De crème bevat 18 actieve ingrediënten. (10,5%) Een cocktail van mosturizers en anti-oxidanten. Daarin worden de ingrediënten toegevoegd waar jouw huid op dat moment het meest baat bij heeft. De conditie van je huid is natuurlijk ook afhankelijk van je woonomgeving (platteland, stad), voeding, heb je last van stress of hormoonschommelingen. Het luistert dus vrij nauw.

Binnen een paar minuten geeft de computer aan welke ingrediënten jouw crème moeten bevatten zodat deze voor jouw huid optimaal geschikt is. Jouw persoonlijke Ma Crème is dan gecreëerd.

 Op het event vertelde de voorlichtster van IOMA, Samora Schreijer, vol enthousiasme alles over deze nieuwe manier van skincare. Het was een berg informatie en bij een groot gedeelte kon ik zeker mee ja-knikken maar ik hoorde ook veel nieuwe dingen. Een mens blijft leren van de professionals.

Ma Crème

Toen zij vroeg of er een vrijwilliger was voor de eerste huidmeting stak ik (natuurlijk) mijn hand op. Als eerste zien hoe Ma Crème samengesteld wordt, dat is natuurlijk heel bijzonder. De andere bloggers en journalisten kregen daarna ook een meting, advies en hun persoonlijke crème natuurlijk mee.

Skinalalyzer

Samora ging met de skinalalyzer en ook met speciale strookjes, die zij op mijn huid depte, kijken hoe mijn huidconditie was. Delen van mijn velletje werden tig keer uitvergroot wat natuurlijk in eerste instantie er behoorlijk confronterend en bizar uit. Hoewel ik ook niet heel slecht “scoorde” gezien mijn leeftijd. Alles werd ingevoerd op de analyzer en de computer maakte “mijn recept.”

De flacon met het basisserum werd eronder geplaatst en daarna druppelden de extra werkstoffen uit het apparaat in de flacon.

Toen alles in de flacon zat schudde Samora alles even krachtig door en klaar was hij. Lucht- en lichtdicht verpakt, en via het venstertje aan de zijkant kan je zien hoe vol of leeg hij is. Met dit serum kan je ongeveer 8 weken vooruit. Ik heb de dagverzorging meegekregen, maar je kan natuurlijk ook een nachtverzorging laten samenstellen.

ioma

Het mooie van het concept vind ik dat zodra je crème op is, je jouw huid weer kan laten checken door de skinanalyzer bij een ICIParisXL en zo zien in hoeverre je huidconditie verbeterd is. Dan kan je eventueel verder gaan met een aangepaste samenstelling. Want zodra het beoogde level/niveau bereikt is, dus je huidconditie is op de beoogde punten verbeterd, dan heeft het geen zin om door te gaan met diezelfde crème. Je huid is dan verzadigd en kan je gericht eventuele andere huidproblemen gaan tackelen.

Daarom merk je dus vaak dat een crèmes op een bepaald moment weinig meer voor je huid doet!

 

Mijn formule die uit de skinanalyzer kwam was:

  • H1 x 6 (1.5ml)
  • H2 x 6 (1.5ml)
  • H3 x 4 (10ml)
  • R1 x 6 (1.5ml)
  • R2 x 7 (1.75ml)
  • R3 x 2 (0.5ml)
  • R4 x 4 (10ml)
  • R5 x 5 (1.25ml)

H1 staat voor langdurige hydratatie, H2 voor Intelligente en progressieve hydratatie, H3 voor jeugdige hydratatie, R1 voor elasticiteit en stevigheid, R2 voor rimpel vermindering, R3 voor het botox-achtige effect,  R4 voor celvernieuwing , R5 voor stevigheid en gladheid.

ioma waarden ma creme

 

 

Ik ben benieuwd of mijn huid inderdaad opknapt van Ma Crème. Of ik het echt zal zien in de spiegel, maar ik zou wel weer een scan willen laten maken om te zien of de waarden veranderd, lees verbeterd zijn.

ioma ma creme

Korting van 20%

Er zit wel een prijskaartje aan deze crème. De Ma Crème kost €150 en met de kortingscode BABS20 krijg je 20% korting krijgen op een product van IOMA. (niet in samenwerking met andere acties of kortingen en is geldig tot eind van het jaar). IOMA heeft ook andere huidverzorging in hun assortiment, zoals eyemake-up removers, reinigingscrème, lip lift, tonic, body cream, een peeling en nog veel meer.

Doe er je voordeel mee, 20% is toch een fijne korting bij IOMA

In dit filmpje zie je prachtig hoe de crème tot stand komt!


IOMA Paris is verkrijgbaar online en bij sommige vestigingen van ICIParisXL

Ik vind het zeker interessant om deze mooie manier van skincare te leren kennen, en ook leuk dat Annette (annagesgracefully) erbij was! Over ongeveer 8 weken zal ik jullie laten weten wat ik van Ma Crème vind!

Niet kijkend naar het prijskaartje, zou jij het leuk vinden om een Ma Crème te laten samenstellen? 

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Ivon
4 jaren geleden

Ik was op basis van je artikel wel zeer benieuwd naar de creme! Maar vind de prijs toch wel erg veel!! Zou graag van je horen of jij na een tijdje verbetering van je huid merk/het waard vindt. Het lijkt me wel echt goed om een creme afgestemd op je huid te hebben..

Sonja
4 jaren geleden

Ik heb hiervan nog een masker in huis. Wat dat betreft zou ik ja zeggen tegen een gepersonaliseerde crème. Je koopt wel een paar laarzen van deze prijs, maar voor je huid zou je beknibbelen?

Annette
4 jaren geleden

Ik ben heel blij met mijn flacon!

Gonny
Gonny
4 jaren geleden

Zonder prijskaartje?
Uiteraard!!!

Wendy
Wendy
4 jaren geleden

Leuk om dit mee te mogen maken en te krijgen en ook nog uit te proberen. Ik zou die kans ook meteen aangrijpen.

Jolanda
4 jaren geleden

Zo interessant allemaal! Had er ook al bij een collega blogger over gelezen en het klinkt heel goed. Prijskaartje is alleen wat minder, maarja…wat wil je met een persoonlijk op maat gemaakt product? Jammer overigens dat ik niet bij het event kon zijn, was leuk om je weer eens te zien en nu wel even te kletsen haha.

chucky1012
4 jaren geleden

Klinkt heel interessant!
Ik zou zeker zo een meting laten doen.
Veel succes en ben benieuwd naar het resultaat.

Xoxo

Hennie
4 jaren geleden

Gepersonaliseerde producten komen inderdaad steeds meer in opmars. Ik las bij de kapper (…) dat de hele familie Borsato ook dit soort producten gebruikt. Ik zou er zeker voor openstaan. Ik weet dat het prijskaartje afschuwelijk is, maar aan de andere kant: als het werkt?!