Funshoppen bij de Action, herkenbaar? 9 Action Funshoppen bij de Action, herkenbaar?
Artikelen, Budget, Winkelen

Funshoppen bij de Action, herkenbaar?

Gisteren stond er in het Algemeen Dagblad: Budgetwinkel Action verovert Nederland

Raar woord eigenlijk: Funshoppen. Winkelen voor de lol. Wat zou de term zijn als je niet winkelt voor de lol?

Dat de Action aan terrein wint is volgens mij niet nieuw. Ik ga al jaren liever eerst langs de (ik zeg toch de ervoor) Action voordat ik naar de Blokker of de Marskramer ga. Bijna alles is daar spotgoedkoop. Als je pech hebt sta je dan ook in een ellenlange rij. Wat weer uitnodigt om net in dat pad toch nog een paar spullen in je mandje te gooien.

 

action

Je gaat voor die goedkope batterijen en je komt thuis met een paar volle plastic tassen. Deels met handige spullen afgewisseld met hebbedingetjes die na verloop van tijd achter de geraniums verdwijnen.

Doucheproducten, kleding, koekjes, keukengerei, schoolspullen, kaarsen, tuinspullen, serviesgoed, vuilniszakken, noem maar op. Je grijpt nooit mis. Behalve bij de speciale aanbiedingen in de folder.Het assortiment wisselt regelmatig, dus als je iets ziet wat je zoekt moet je er snel bij zijn.

Ik kom niet vaak bij de Wibra, maar ook zij hebben dit soort spullen en ook heul goedkoop. Ik denk dat de Wibra wel eens vergeten wordt. Je denkt sneller aan kleding dan aan sieraden, pannen, schriftjes, douchespullen, vuilniszakken en keukengerei. En soms vind ik daar weer wat leuks voor een klein prijsje. Ik zag laatst heel leuke haarbanden met bloemetjes. ( leuk om een knot, als haarband twijfel ik, voel mij daar net iets te oud voor…)

Wat cijfers:

Vorig jaar opende Action 108 nieuwe zaken. Daarvan bevonden er zich 21 in Nederland, 25 in België, 23 in Duitsland en 39 in Frankrijk. Hiermee telt de discounter inmiddels meer dan vijfhonderd winkels, waarvan 324 in Nederland.

Bron: AD

Ik zat wat door de online folder te bladeren en vroeg ik mijzelf af: Hoe lang zal de trend van de houten borden, kaarsenhouders en wandborden zoals ” Love is all you need , Home is where the heart is” etc. standhouden?

 

action_2

 

Ik weet nog wel dat alleen héél trendy en dure winkels dit soort , geschaafde, semi- -oud-gemaakte- wit-gebeitste spullen hadden en nu koop je ze voor een appel en een ei.

Ik heb vaak staan twijfelen of ik zoiets zou kopen, past het bij mijn persoontje ?

No doubt about it, ze zijn best leuk en fris om te zien, maar ik denk dat half  Nederland ze nu wel heeft hangen of staan. In de woonkamer, keuken, op het toilet. Ze hebben een luxere uitstraling dan de spreukentegeltjes die bij onze overgrootouders hingen. Die vonden we maar oubollig. En die waren nog in het Nederlands: zoals : “Eigen haard is goud waard en “Ieder huis(je) heeft zijn kruis(je) “.  Ja, zij waren trendy op hun manier. Met een duidelijke boodschap, hihi. Spreuken en wijsheden.

Maar nee, het is toch niet echt mijn ding. “Family is a little word that is created with love”. Ik weet het niet, té happiedepeppie voor mijn gevoel. Wie zou het hartje meenemen bij een scheiding?

Wat vind ik nu wel leuk om aan de muur te hangen? Ik denk eerder iets zoals dit.

 

Bron: DaWanda

Qua make-up kan je het ook goed treffen bij de Action en soms een kleine miskoop voor de afwisseling. Die nagelstickers van de Action zijn helemaal geweldig, en ik lees vaak dat de mascara’s ook prima zijn. Alleen de (Spaanse/Poolse) haarverf vind ik echt minder. Die geur vind ik zo heftig.

Ach, de tijd dat het voordeliger was om zelf een trui te breien is voorbij. Zelf een kussentje voor op bank maken ook. Of een poster in te lijsten . Ze liggen daar kant en klaar voor een grijpstuiver.

Wij hebben nu de Action.

Wat kopen jullie regelmatig bij de Action?

handtekening Babs

 

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Hennie
6 jaren geleden

Ik heb echt niks met dat soort teksten. Het is ook allemaal eenheidsworst. Als ik de straat uitrij, heb ik al minstens 45 budha’s geteld. Ik word er licht agressief van in plaats van dat het de beloofde innerlijke rust brengt.

De Wibra wordt inderdaad te snel vergeten. Ondergeschoven kindje. Terwijl zij soms wel toppers in haar assortiment heeft.

Annelou Bangert
6 jaren geleden

Ik vind het licht daar vreselijk en krijg ook altijd zo’n kinderarbeid gevoel bij de Action maar goeiekoop is het zeker! Anyways… niet doen hoor die borden/dienbladen/harten met teksten. Zie http://metjeleenbakkerhuis.tumblr.com/

Annette - Ann Ages Gracefully

Mijn favoriete artikel is toch wel de eyeliner. Die zit echt muurvast de hele dag, is lekker zwart en komt idd samen met een mascara voor 1,39. Die mascara is ook prima idd.

Kirsty
6 jaren geleden

Leuk geschreven! Ik kom eigenlijk bijna nooit bij de Action, vroeger kwam ik er wel vaker, maar sinds ik niet meer zo dichtbij een Action woon, neem ik eigenlijk niet zo snel de moeite om er heen te gaan, ondanks dat het zo goedkoop is. Voor mijn gevoel koopt bijna iedereen heel vele bij de Action en dat maakt dat het voor mij minder aantrekkelijk is om er zelf dingen te kopen. Vooral met van die decoratie dingen zoals die hartjes met quotes vind ik het bij voorbaat al niet leuk om het te kopen (hoe goedkoop ook) als ik… Lees verder »