Mattie
Artikelen, Huisdieren, Over mij

Furry Friend Tag

Een leuke tag die mij zeker aanspreekt: de Furry Friend Tag

Zoals jullie vast wel weten, ben ik superdol op mijn huisdieren.

Een tijdje geleden was het iedere dinsdag dierendag bij BeautyByBabs: oproepjes om voor Greyhounds , asielhonden en katten een warm mandje te zoeken. Maar het is moeilijk om zoveel nieuwe baasjes te vinden; de meeste mensen die ik ken hebben al een huisdier of halen er liever een via een (brood)fokker.

Ik probeer nu zo veel mogelijk dierenoproepjes op Facebook te delen, als er een huisdier vermist is, of als een Greyhound een adoptieadres zoekt.  Ik blijf altijd vol hoop dat er altijd nog mensen zijn die eerst bij het asiel gaan kijken en niet naar die duistere en criminele broodfokkers gaan.

whippet vinkie

“Oké, let’s invullen die tag…! “riep ze enthousiast

 

Wat zijn de namen van je huisdieren?

 • Livius Drusus Nero
 • Whippet Bloempje
 • Vinkie
 • Remy
 • Mattie
 • Siep

Mijn eerste huisdier was een kat, ..hou je vast ….Livius Drusus Claudius Nero. Toen wij hem klaaglijk miauwend op straat vonden keken wij altijd naar de serie: “I Claudius”, vandaar de naam.

Daarna, uit het asiel, Whippet Bloempje. Haar asielnaam was Patty (maar ik moest dan steeds aan Patty Brard denken, dus nee) Zij was geen whippet, zoals later bleek, maar een volbloed gefokte rashond, een Greyhound. Misbruikt om te racen en god mag weten waar nog meer voor.

Ook uit het asiel kwam ook onze kleine boerenfox Vinkie, een puppie van een moeder die net door iemand  geadopteerd was. Ze hadden in het asiel niet eens door dat ze een zwangere hond hadden… slordig.

Whippet,Vinkie en Tom

Nu heb ik 3 katten. Van de buurman.

Remy kwam eerst, daarna zijn huisgenootje Mattie en daarna Siep. Ze vinden het hier leuker dan daar. Ze kiezen hun eigen huisje.

katten

 

 • Wat voor soort dier is het en welk ras?

Ah, die heb ik al boven genoemd. de 2 katten zijn rode bengels, Siep is volgens een kennis een Cypertje.

 • Hoe lang heb je je huisdieren al?

De katten hebben wij nu ongeveer 1 jaar.

 • Hoe kom je aan je huisdieren?

Zie hierboven (ik ben te snel met vertellen, vrees ik)

 • Wat is er zo grappig aan de persoonlijkheid van je huisdieren?

Remy is duidelijk de baas van de 2 anderen, slaapt graag bij mij in bed.

Remy de kat

Mattie is wat schuchter, je mag hem alleen over zijn bolletje aaien; als je zijn lijf aait, hapt ie weleens. En zit graag op het dak van de schuur, hoog dus… En hij kan toch raar zitten!

Mattie

 

Matte op dak

Siep is een echte miauwerd, hij praat echt tegen mij. Ook een beetje prettig gestoord, net als het vrouwtje. Gaat ie op mijn arm zitten en laat zich dramatisch achterover vallen. Zo, ik slaap… hij is dol op poseren en gaat er helemaal voor om Holland Next TOPCAT te worden! Yeah, baby!

Siep

 • Hoe belangrijk is de band die je hebt met je huisdieren?

Belangrijk met een dikke B

 •  Wat zijn je favoriete herinneringen die je hebt gehad met je huisdieren?

Naar het bos gaan met de honden, soms naar het strand. Die blije snuitjes alsof ze op vakantie waren.

 • Welke koosnaampjes geef jij aan je huisdieren?

Siep=Siepje

Ieder mens zou een Furry Friend moeten hebben in zijn leven, ik denk dat degenen een huisdier hebben, helemaal begrijpen wat ik bedoel.

Je mag natuurlijk deze tag overnemen!

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Ceetje
8 jaren geleden

Wat een leuke namen geef je je furry friends <3

Jhemyla
8 jaren geleden

Ik heb twee konijntjes en ben echt gek op ze! Ze heten Stampertje en Beer 🙂