Getest! Cultproduct Squalan Pure- Ook Verzachtend bij Huidproblemen zoals Eczeem en Rosacea 9 squalan Getest! Cultproduct Squalan Pure- Ook Verzachtend bij Huidproblemen zoals Eczeem en Rosacea
Anti- aging, Artikelen, Heren, Huidverzorging, Merken, Reviews

Getest! Cultproduct Squalan Pure- Ook Verzachtend bij Huidproblemen zoals Eczeem en Rosacea

Toen ik een persbericht binnen kreeg waarin stond dat ik een product met Squalaan mocht testen hoefde ik niet lang na te denken. Squalaan is een ingrediënt dat identiek is aan een stof die van nature in de huid voorkomt (en met de jaren afneemt) en die de huid weer zacht en glad maakt. Ik heb het cultproduct Squalan Pure ontvangen en voor jullie getest. Ik denk dat iedereen heel blij van deze droge olie wordt!

Getest! Cultproduct Squalan Pure- Ook Verzachtend bij Huidproblemen zoals Eczeem en Rosacea 11 squalan Getest! Cultproduct Squalan Pure- Ook Verzachtend bij Huidproblemen zoals Eczeem en Rosacea

Leslie van der Meijden en Monique Hugen, founders Squalan

Door een vergelijkbaar huidprobleem en gedeelde passie voor het ondernemen, besloten we onze krachten te bundelen en samen op zoek te gaan naar het perfecte ingrediënt met het beste resultaat voor de huid. Met voeding is allang bewezen dat natuurlijke producten en zo weinig mogelijk ingrediënten het beste zijn. Waarom zou dit anders zijn voor cosmetica?

Squalaan

Deze vetachtige substantie wordt door zowel mens als dier en plant geproduceerd. Bij de geboorte is het percentage in de huid hoog, maar dit neemt helaas met de jaren af. Rond ons dertigste maken we er zelf nog maar zo weinig van aan dat het huidverouderingsproces begint.

Een stof die van nature in de huid voorkomt en die we uit de natuur kunnen halen om het weer aan te vullen? Mooier kan bijna niet! Mensen met zeer uiteenlopende huidtypen reageren bijzonder goed op de olie: een droge huid wordt minder droog, een vette huid wordt minder vet en een mooie huid krijgt een stralende, gezonde en jeugdige uitstraling. Kortom de huid vindt zijn natuurlijke balans terug.

Getest! Cultproduct Squalan Pure- Ook Verzachtend bij Huidproblemen zoals Eczeem en Rosacea 13 squalan Getest! Cultproduct Squalan Pure- Ook Verzachtend bij Huidproblemen zoals Eczeem en Rosacea

Eén Hoofdingrediënt

Squalaan zorgt voor flexibiliteit en souplesse van de huid, is bijzonder hydraterend en dringt door tot diep in de huid. Squalaan maakt de huid zacht en glad zonder een vettige laag achter te laten. Bovendien werkt het verzachtend bij huidproblemen zoals eczeem en rosacea. De beschadigde huid knapt op en de natuurlijke elasticiteit blijft behouden. Het proberen waard! Het squalaan in onze producten is 100% afkomstig uit door ECOCERT goedgekeurd suikerriet.

Na uitgebreide testen en onderzoek besloten we een huidverzorgingslijn op basis van deze unieke olie te ontwikkelen. Producten met squalaan als hoofdingrediënt en alleen ingrediënten die echt iets toevoegen.

Wij houden van transparantie, er is al genoeg in de wereld waar geheimzinnig over gedaan wordt, daarom zijn we open over alle ingrediënten die we gebruiken.

Onze producten zijn 100% plantaardig, bevatten geen parabenen, alcohol of andere onnodige toevoegingen, verwacht daarom geen toegevoegde parfum! Ook zijn onze producten dierproefvrij, veganistisch en duurzaam geproduceerd. Daarnaast zijn wij trots dat onze producten het Vegan & Cruelty free logo en het AllergyCertified keurmerk mogen dragen.

Cult ingrediënt, cult product, cult lijn

Squalaan is in ál onze producten verwerkt, wij hebben onze merknaam zelfs aan onze holy grail verbonden én zijn een van de eersten in de cosmetica wereld die dit bijzondere ingrediënt hebben omarmd.  Je zou dus kunnen zeggen dat onze complete lijn een cult product is.

 Squalan Pure (50ml/€ 62)

Squalan Pure zit sinds de lancering in het assortiment zit en bevat 1 ingrediënt: squalaan (squalane is de INCI benaming op de verpakking)!

Squalan Pure herstelt de huid door terug te geven wat er van nature al in zat. Het ingrediënt van dit serum is 100% plantaardig en is identiek aan een stof die van nature in de huid voorkomt en die met de jaren afneemt. Pure geeft de huid zijn glans terug, maakt de huid zacht en is ook geschikt voor de extreem gevoelige huid. Pure verzacht rimpels en lijntjes.

Getest! Cultproduct Squalan Pure- Ook Verzachtend bij Huidproblemen zoals Eczeem en Rosacea 15 squalan Getest! Cultproduct Squalan Pure- Ook Verzachtend bij Huidproblemen zoals Eczeem en Rosacea

Wat vind ik ervan?

Een mooie glazen fles omhult dit bijzondere goedje. Als baby worden we geboren met een hoog percentage squaleen in de huid maar na je dertigste neemt het gestaag af. Eigenlijk zoals alle goede stoffen die ons “in shape” houden. Even voor de duidelijkheid: de huididentieke stof heet squaleen en kan niet in cosmetica worden verwerkt. Daarom wordt het omgezet in squalaan en dat is de stabiele versie. Dan treedt er namelijk geen oxidatie meer op na blootstelling aan de lucht.

Adaptogeen

Squalaan is een adaptogene stof, wat betekent dat het zich aanpast aan wat de huid op dat moment nodig heeft. De huid komt weer in balans, een droge huid wordt minder droog, een vette huid minder vet en een mooie huid krijgt haar gezonde glans weer terug. Deze droge olie verstopt de poriën ook niet, iets waar ik altijd een beetje bang voor ben met oliën.

Ik ben dol op droge oliën, andere pure oliën vind ik voor mijn gezicht vaak veel te vettig en niet prettig aanvoelen. Vaak haal ik dan met een tissue er zoveel mogelijk weer van af. Een droge olie, zoals squalaan, trekt snel in de huid en blijft niet op de huid liggen.

De Squalan Pure maakt dat mijn huid direct comfortabel en lekker zacht aanvoelt. Ik gebruik vaak producten met retinol en die drogen de huid wat uit. Met Squalaan kan ik mijn huid dan mooi terugvetten en minder droog maken.

Krasje bij mijn oog…

Toen ik onze kat Piet naar boven wilde brengen omdat de bouwvakkers (die deze week onze douche verbouwen) weer binnen waren, sloeg Piet zijn scherpe nageltjes naar mij uit. Precies naast mijn oog… au! Het beestje kan er ook niks aan doen, hij was in paniek en angstig. Ik heb direct mijn fles Squalan Pure erbij gepakt en de rode plek daarmee ingesmeerd. Het verzachtte direct de pijnlijke rode plek direct, super!

Squalan Pure is bedoeld als gezichtsverzorging, maar je kan het natuurlijk ook op de rest van je lichaam smeren. Ik smeer mijn droge onderbenen er ook graag mee in. Gelukkig heb ik niet veel nodig, aan een paar druppels heb ik genoeg. De dames van Squalan hebben getest hoelang je eigenlijk met een fles kan doen. Er komen 285 pompjes olie uit een fles van 50ml. (je kan het “live” zien in een video). Dus reken maar uit als je dagelijks 1 of 2 pompjes gebruikt. Het pompje doseert ook helemaal prima!

Getest! Cultproduct Squalan Pure- Ook Verzachtend bij Huidproblemen zoals Eczeem en Rosacea 17 squalan Getest! Cultproduct Squalan Pure- Ook Verzachtend bij Huidproblemen zoals Eczeem en Rosacea

Ik weet dat er onder mijn lezers veel dames zijn die last hebben van een gevoelige huid en eczeem; ik kan jullie deze Squalan Pure dan ook van harte aanbevelen. Helemaal puur, plantaardig zonder toevoegingen, perfect om je huid weer in balans te krijgen!

Squalan is verkrijgbaar via squalan.com en een groot aantal (online) winkels.
Klik hier voor meer informatie over de achtergrond van Squalan.

Ben jij al bekend met Squalan?

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
bychristiana
6 maanden geleden

Wat goed dat het zo puur is! Dit lijkt me inderdaad prima voor een huid met eczeem. Even afkloppen, maar ik heb gelukkig al een tijd geen last meer gehad.

Deb
6 maanden geleden

Klinkt heerlijk! En zo te lezen ook zeer gevoelig voor mijn eczeem gevoelige huid. Ik kende dit merk overigens nog niet.

Annette
6 maanden geleden

Ik heb ook nog een flesje Squalaan liggen, moet het er toch eens bijpakken maar schuif deze eigenlijk steeds door en pak dan toch wat anders terwijl ik weet dat het zoveel goeds kan doen inderdaad.

Rory
6 maanden geleden

Ja! Fantastisch merk en dito producten. Ik heb zeker al het een en ander van hen getest. En ik gebruik de Rich en Gold nog steeds. Binnenkort komt daarover een artikel online. Dit specifieke product heb ik dan weer nog niet getest. Erg benieuwd naar en dit klinkt ook heel goed!

chucky1012
6 maanden geleden

Fijne review.
Nu heb je me wel heel erg nieuwsgierig gemaakt….
Ik ga meteen kijken….

Xoxo

Ilona
Ilona
6 maanden geleden

Misschien moet je het laatste maar weghalen ik zag dat ze kleine verpakkingen hebben op de website:-)

Ilona
Ilona
6 maanden geleden

Goed uitgelegd Babs, Zou misschien iets voor mij zijn mijn eczeem is wel minder geworden maar nu weer onder mijn wenkbrauwen. Ik zal ze eens mailen of ik een kleine verpakking of sample kan aanschaffen om het uit te proberen. Zei ik gisteren al het zou fijn zijn als er meer kleine of reisverpakkingen waren zoals bij Paula’s Choice. Ach die arme poezen je kunt het ze ook niet uitleggen gelukkig nog “maar” 9 dagen.

Rory
6 maanden geleden
Reply to  Ilona

Ik heb dat ook! Onder een wenkbrauw. Destijds gebruikte ik ook de ‘Eye’ en dat deed ik ook op die plekjes.