MS cooking 2
Artikelen, Food & Drinks, Lifestyle

Gezonder leven met een maaltijdbox!

We zijn door de weeks allemaal druk. Druk met werk, sport, familie en kinderen. Tja, en dat alles willen we natuurlijk zo gezond mogelijk doen. Elke dag staan er drie maaltijden centraal. Het ontbijt, de lunch en uiteraard het avondeten. Veel mensen vinden gezond ontbijten en lunchen veel gemakkelijk dan tijdens het diner. Waarom? Omdat je bijvoorbeeld eenvoudiger iets kunt variëren (tenminste dat denken we). De avondmaaltijd kun je met behulp van een maaltijdbox ook veel afwisselende en gezonder maken. In deze blog staan we kort stil bij de vraag; “wat is een gezonde maaltijdbox” en “welke opties zijn er”?

ekomenu

De maaltijdbox

Elke week een boodschappenpakket thuisbezorgd krijgen met daarin alle ingrediënten voor 3 tot 5 heerlijke gerechten (inclusief recepten). Klinkt dat niet goed? Een box met verse (soms biologische) producten waarmee je bovendien erg gezond en bewust kunt koken. Het is iets dat steeds meer Nederlanders proberen. Bedrijven als HelloFresh, Allerhande (AH), Marley Spoon en de Krat bezorgen elke week duizenden boxen. In het algemeen geldt; minder afval, goede porties, veel variatie (je kunt zelf je gerechten kiezen) en je leert er gezonder van koken. Er wordt gebruik gemaakt van veel groente en vaak ook vegetarische recepten. Per portie staat duidelijk vermeldt wat de hoeveelheden suiker, zout en calorieën zijn die je nuttigd. Kortom: een persoonlijke keukenassistent!

 

Wat zijn de mogelijkheden


Naast de partijen die hierboven genoemd zijn vind je ook nog wat kleinere spelers die actief zijn op de maaltijdbox markt. Voorbeelden zijn Ekomenu, BeterBio en Willem & Drees (Beebox) die 100% biologisch zijn. Daarnaast begeven ook streekbox, mathijs maaltijdbox en Asian Food Lovers. Allemaal bedrijven met de focus op een bepaalde keuken of bepaalde smaak invloed. Wij zullen hieronder de top 3 boxen bespreken waarmee jij het meeste gemak in huis haalt en die bovendien de stempel “gezond” krijgen.

 

Marley Spoon

 • Verkrijgbaar vanaf: €40
 • Aantal personen: 2 of 4
 • Aantal maaltijden: 2 tot 4
 • Kiezen uit 12 gerechten
 • Luxe box met veel smaakverschillen

MS_Box

 

HelloFresh

 • Verkrijgbaar vanaf: €39
 • Aantal personen: 1 tot 6
 • Aantal maaltijden: 3 tot 5
 • Kiezen uit 10 gerechten
 • Veel variatie en vegetarische opties

hellofresh

Beebox

 • Verkrijgbaar vanaf: €39
 • Aantal personen: 1 tot 4
 • Aantal maaltijden: 3
 • Je kunt niet zelf gerechten kiezen
 • 100% biologisch en ambachtelijk

willem-drees

 

Een maaltijdbox met korting bestellen


De prijzen die hierboven staan vermelden zijn de normale tarieven. Voor nieuwe klanten hebben deze boxen echter een leuke aanbieding. Zo krijg je bij Marley Spoon en HelloFresh maar liefst €25 korting op je eerst box. Bij Beebox is dit €10. Op deze manier kun je natuurlijk voor een aantrekkelijke lage prijs zo’n foodbox uitproberen. Je kunt ervoor kiezen om eerst een aantal verschillende boxen bij verschillende aanbieders te proberen voordat je echt een abonnement neemt. Hiervoor zijn zogenoemde proefboxen beschikbaar. De kortingscodes kun je vinden op maaltijdbox.net (een maaltijdbox vergelijker). Op deze website kun je eventueel ook alle reviews en ervaringen vinden over deze boxen.

 

Kook jij zelf al met een foodbox?


Wij zijn benieuwd of jij zelf ook al kookt met een foodbox. Wat zijn je ervaringen? Vind je het leuk? Bevalt die afwisseling? Wat zie jij als voordelen of nadelen? Waarom zou je absoluut geen box willen uitproberen? Geef je mening onder dit bericht of via Facebook!

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Vanessa
4 jaren geleden

Ik heb nog nooit een maaltijdbox geprobeerd, ik haal toch liever zelf mijn boodschappen in huis. Het lijkt mij wel fijn om nieuwe gerechten te leren kennen.

Deb
4 jaren geleden

Op zich vallen we in de doelgroep en vind ik het een goed idee, maar op de een of andere manier heb ik de foodbox nog niet geprobeerd. Misschien toch maar eens proberen of het iets is voor ons. Vind het soms nog best lastig inspiratie te vinden om iets makkelijks, lekkers en ook gezonds te maken door de week.

Sonja
4 jaren geleden

Nee dank je! Ik koop liever gewoon mijn eigen waar. Leuk voor die ‘verwende’ troela’s hahahaha die geen zin hebben in boodschappen doen! 😉

Wendy
Wendy
4 jaren geleden

Hello fresh lijkt me een fijne box, omdat ik twee vegetarische eters heb. Maar door de bijbaantjes en stage van de kids weet ik van te voren niet hoeveel eters ik heb. En ik vind t zonde om eten weg te gooien, dus koop maar vaker per week verse groente en plan het dan in.

chucky1012
chucky1012
4 jaren geleden

Goed concept.

bychristiana
4 jaren geleden

Ik moet zeggen dat ik eigenlijk nog nooit zo’n foodbox geprobeerd heb, maar wat mij er wel van aanspreekt, is dat je op zo’n manier altijd inspiratie hebt om nieuwe dingen klaar te maken.

Loes
4 jaren geleden

Ik heb nog nooit met een foodbox gekookt, maar het lijkt me wel heel leuk en handig! Deze klinkt goed!