groupon 10
Artikelen, Feestdagen, Kerst

Groupon- Het land van de ‘Ungiftables’

Nieuw onderzoek door Groupon wijst uit dat veel Europeanen onmogelijk zijn om een goed Kerstcadeau voor te vinden omdat ze alles al hebben, kieskeurig zijn en lastig zijn om tevreden te stellen.

groupon

  • 81%* van de Europeanen hebben een zogenaamde Ungiftable in hun familie – iemand voor wie het erg lastig is om een cadeau voor te kopen met Kerst.
  • Een kwart** van de Nederlanders besteedt uiteindelijk meer geld aan de cadeaus, terwijl één vijfde deel zelfs slaaptekort oploopt door het denken aan het kopen van het perfecte Kerstcadeau.
  • In de zoektocht naar het perfecte cadeau belt meer dan een kwart (27%) van de Nederlanders iemand op voor advies of laat meer dan de helft (52,9%) een hint vallen om te peilen of degene het leuk vindt.

 

21 december 2017: Heb jij in aanloop naar de Kerstdagen ook last van slaaptekort en spendeer jij veel meer geld dan je eigenlijk wilt? Dit is potentieel meer dan alleen de gewoonlijke Kerststress – misschien heb je wel een zogenaamde Ungiftable in je familie.

Nieuw onderzoek van Groupon wijst uit dat 81% van de Europeanen op zijn minst één ungiftable familielid hebben – een persoon voor wie het bijna onmogelijk is om een cadeau voor te vinden waardoor dit bijdraagt aan Kerststress. Meer dan een kwart van de Nederlanders geeft dan ook toe dat ze iemand om advies vragen voordat ze een cadeau aanschaffen.

 

Vaststellen van de oorzaak

Volgens de mensen die een zogenaamde Ungiftable kennen, hebben deze personen veel met elkaar gemeen. De meeste zijn verwend – bijna de helft (49%) van de Europeanen geeft aan dat de lastigste mensen om een cadeau voor te kopen degene zijn die al alles lijken te hebben. Dit terwijl slechts 11,5% van de Nederlanders zeggen dat ze erg kieskeurig en lastig zijn. En net meer dan een kwart (27%) van hen vinden een Ungiftable erg lastig om tevreden te stellen. Het is daarom ook geen wonder dat meer dan een kwart van de Nederlanders (27,5%) zich onder druk gezet voelt om dit jaar hét perfecte cadeau te vinden.

 

De grootste Ungiftable

De daders verschillen per familie, maar het grootste deel van de Nederlanders vindt het het moeilijkst om een cadeau te kopen voor hun vader of moeder(19,6%), gevolgd door hun zus/stiefzus(11,8%). Volgens klinisch psycholoog Linda Blair is de reden dat onze directe familie het moeilijkst zijn om cadeaus voor te vinden dat “we eigenlijk meer over hun weten dan over anderen. We hebben een grote emotionele investering in ze, daarom maken we ons meer zorgen over het vinden van hét perfecte cadeau”. Maar er zijn trucjes voor, legt Linda uit: “Let op wat zij zelf als cadeau voor anderen kopen – of herinner wat ze jou of iemand anders vorig jaar hebben gegeven. Dit zijn belangrijke hints omdat het laat zien wat jouw geliefden het meest interesseert.”

 

Ungiftables-in-law

Buiten de directe familie zijn het de schoonouders die voor ons het meest ungiftable zijn – nog meer dan grootouders, nichten en neven. Groupon’s onderzoek wees uit dat één kwart (27%) van de Nederlanders met een schoonmoeder zich onder druk gezet voelt wanneer ze een cadeau moeten kopen.

Daarbij wordt één vijfde**(20%) van de Europeanen ook nog nerveus gemaakt door hun partner om een geschikt cadeau voor zijn/haar schoonmoeder te vinden. Als gevolg hiervan vertrouwt meer dan een kwart (27,5%) van de Nederlanders op hun partner om een cadeau te kopen voor hun schoonmoeder voor Kerst.

 

Symptonen van de Ungiftables

De consequenties van het hebben van een ungiftable familielid moeten we niet onderschatten. Een kwart van ons (25%) besteed uiteindelijk meer dan hun originele budget in de hoop iets leuks te scoren, terwijl meer dan twee vijfde (21,2%) zelfs wakker ligt terwijl ze zich zorgen maken over de juiste cadeaus. Als gevolg daarvan vraagt bijna één derde van de Nederlanders (28,8%) andere mensen om hulp, terwijl een kwart (25%) zelfs iemand belt voor advies.

groupon

Nog geen idee?

Heb jij nog geen idee wat je aan de Ungiftable moet geven? Kijk dan op Groupon.nl voor duizenden ideeën van massages tot een dagje pretpark – voor de Ungiftables die alles al hebben is een ervaring cadeau doen altijd een goed idee!

Groupon heeft ook de Ungiftable Cadeaugids gecreëerd – de ultieme gids voor het kopen van cadeaus voor al die lastige mensen op je lijstje, gevuld met cadeau inspiratie voor kieskeurige schoonmoeders tot ooms. De gids is gratis te downloaden – bezoek simpelweg deze link om jouw gids te krijgen.

groupon 1

Over Groupon

.

Om Groupon’s mobiele apps te downloaden, ga naar www.groupon.nl/mobile. Om de beste deals te bekijken of de Groupon-nieuwsbrief te ontvangen, ga naar www.groupon.nl.

Gelukkig heb ik hier niet snel last van… Hebben jullie een “ungiftable” in de familie?

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Sonja
4 jaren geleden

Goed idee, maar gelukkig gaat het tegenwoordig best goed! Maar ja, we moeten nog uitpakken!

Annette
4 jaren geleden

Ik denk dat we in NL sowieso allemaal verwend zijn, we kunnen eigenlijk altijd alles kopen wat we nodig hebben (ook als je er voor moet sparen). Ik vind het leuk om met kerst kadootjes te doen maar het moet niet uit de hand lopen, aardigheidje is prima.

Willemse
Willemse
4 jaren geleden

Haha hoe kan je nou wakker liggen om een cadeautje, dat is wel stresss zoeken.
Wij werken gewoon al jaren met loodjes waar je je naam en dus ook je verlanglijstje op zet.
Je weet van te voren het bedrag.
Ik vind cadeautjes ook meer iets voor de kids, de grote mensen doen meer ‘n kleinigheidje mee voor de gezelligheid.
Uiteindelijk vraag je voor je verjaardag toch specefieker om een bepaald cadeau of al je het echt kneiter graag wilt heb je er allang zelf voor gespaard.

bychristiana
4 jaren geleden

Haha, nee ik geloof het niet;-) Ik kan me ook niet voorstellen dat ik er een nachtje minder om slaap omdat ik lig te tobben over iemands cadeau. Ik vind cadeaus kopen (voor wie dan ook) juist altijd leuk!

Jolanda
4 jaren geleden

Wat leuk om te lezen! Ik heb er gelukkig ook geen last van, maar ken wel zo iemand: mijn man! Vre-se-lijk! Vorig jaar heeft hij mijn cadeau voor hem geruild…🙈

chucky1012
4 jaren geleden

Leuk idee!
Interessant.
Online shoppen is zo fijn zeker nu het zeer druk is
in de winkels.

Xoxo