grown alchemist exfoliant 10)
Artikelen, Huidverzorging, Merken, Reviews

Grown Alchemist Body Exfoliant- Review

Grown Alchemist is van oorsprong een Australisch merk. Cosmetische chemici, gevestigd in Londen, Parijs en Australië werken constant aan nieuwe, bijzondere producten. En als ik zo allemaal bekijk, ik vind het een heel interessant merk!  In deze review ga ik het hebben over de body exfoliant van Grown Alchemist.

grown alchemist

Botanical Beauty- Beauty is health

Grown Alchemist weet dat de huid het iedere dag weer zwaar te verduren heeft. Stress, vermoeidheid, make-up of luchtvervuiling: allemaal negatieve invloeden die je huid verouderen en uitdrogen. De speciale formule bestaat volledig uit biologische ingrediënten zoals antioxidanten, vitamines en mineralen. Grown Alchemist  is gecertificeerd, bekroond en diervriendelijk.

 

Grown Alchemist Body Exfoliant

Deze body exfoliant is geformuleerd met actieve ingrediënten om de huid te reinigen, hydrateren en de dode huidcellen te verwijderen. Vuil, dode huidcellen en overtollig talg worden op deze manier op een milde wijze van het lichaam verwijdert. De celvernieuwing wordt op deze manier gestimuleerd en de huid zal er gladder en egaler uit gaan zien.

Voor zover klinkt het als een scrub, maar er is een verschil. Deze exfoliant moet je het gedurende 5-10 minuten in laten trekken en daarna pas afspoelen. (Je maakt je huid vochtig/nat en de exfoliant masseer je eerst in)

Het enige nadeel is dat ik nogal een koukleum ben en als ik 5 minuten uit de warme douchestraal moet gaan staan, ik wanhopig aftel wanneer ik er weer onder mag.

grown alchemist (2)

De body exfoliant zit in een plastic flacon met een pompje. De geur is aards, een beetje medisch en dat klopt wel met het gevoel die zo’n donkerbruine flacon geeft. Die aardse geur is overigens heel lekker! (Soms kan een aardse geur enigszins muf ruiken maar dat geld absoluut niet voor deze exfoliant)

De korreltjes die erin zitten zijn heel fijn van structuur, en het verdelen gaat prettig. De substantie glijd niet direct van je huid af.

grown alchemist (2)

Zie je die minuscule korreltjes?

grown alchemist exfoliate

 

Resultaat:

Mijn huid is daarna heerlijk zacht en voelt ook duidelijk meer gehydrateerd aan en heeft zo’n zacht olie-achtig laagje. super! Dus als je er even de tijd voor kan nemen en geen die hard koukleum bent als ik, dan kan ik deze exfoliant jullie zeker aanraden. Wat ik ook regelmatig doe is mijn handen ermee “scrubben’. Dat gladde huidje wat ik ervan krijg, super lekker gevoel!

Ingrediënten:

  • Amandelolie
  • Pumice Powder (puimsteenpoeder)
  • Charcoal
  • Paardenkanstanje
  • Patchoeli
  • Vetiver

Grown Alchemist is een merk die naar meer smaakt, ik ben zeker onder de indruk!

Te koop bij o.a Happy Skin Food en Skins 200ml/€49

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Sonja
4 jaren geleden

Lekker, vooral als het na afloop ook nog steeds voelbaar is.

Hennie
4 jaren geleden

Ik had echt nog nooit van dit merk gehoord, maar het ziet er heerlijk en eerlijk uit! Lekker hoor, zo’n grote onderhoudsbeurt onder de douche. Hij is best aan de prijs, maar zo te zien doe je er ook best lang mee.

Fabiënne, Enjoyyourownbeauty

Dit lijkt me echt een super fijn product!
Mooi beschreven. 🙂

Liefs
x

Deb
4 jaren geleden

Lijkt me een heel fijn product, ook weer een merk dat ik nog niet kende. Alleen het intrekken en (bibberend) onder de douche vandaan komen en dan 5-10 minuten in je nakie staan in de kou.. dat trekt me nu even niet aan.. misschien van de zomer, maar nu zou ik het echt niet trekken hihi.

Annette
4 jaren geleden

Ziet er goed uit, ik houd ook wel van dat ‘cleane’ 5 minuten kan aanvoelen als een eeuwigheid, ik heb ook zo weinig geduld

Jouvence
4 jaren geleden

Lijkt me een fijn product, alleen vind ik hem een beetje prijzig.

wendy
wendy
4 jaren geleden

Lijkt me inderdaad een fijn product, maar 5-10 min wachten, ik ben er ook geen fan van.

Jolanda
4 jaren geleden

Klinkt veelbelovend! Fijn als je huid erna zacht aanvoelt. Soms is dat ook wel eens trekkerig en dat is niet fijn

chucky1012
4 jaren geleden

Fijne en zeer goede review!
Mijn huid kan wel een boost gebruiken…..
Ik ga meteen even kijken….

Xoxo

bychristiana
4 jaren geleden

Ah leuk om te lezen dat jij er ook tevreden over bent. Ik zelf dus ook;-) Ik geef altijd de voorkeur aan dit soort ‘zachte’ peelings met heel kleine deeltjes. De aardse geur vind ik zelf ook heel aangenaam.