pumps
Artikelen, DIY, Over mij, Winkelen

Handige tips tegen verkleurde en te krappe pumps

Opruiming! Wie houdt daar niet van? Een tijdje geleden zag ik deze pumps bij Ziengs en vond ze direct te gek. Leuke kleur, perfecte hak, en voor €19,95! Koopje toch? Waarom waren ze zoveel afgeprijsd? De zwarte versie was een tientje duurder in de opruiming… hmmm…vreemd.   schoenen1 De aardige verkoopster vertelde dat ze zo afgeprijsd waren, omdat de (linker) schoen die achter lag, een meer donkere kleur had. De een was roder, de ander meer oranje van kleur. De schoen in het schap was namelijk verkleurd door de zon. Twijfel, twijfel… doen of niet doen, ze waren wel erg leuk! Een paar dagen later ben ik teruggegaan en ik dacht: Wie ziet het nu, een kniesoor die daar op let. Ik koop ze! Toen kreeg ik een supertip. Ik dacht eerst dat ze mij weer wat extra’s wilden aansmeren, maar dit werkt heel erg goed. Heel simpel:  schoenencrème ofwel Leather cream. Kleur: Neutral. schoenen3

 

De verkoopster vertelde dat je niet het sponsje wat aan dit soort crèmes vast zit moest gebruiken maar een  sponsje met daaromheen een panty gewikkeld. In panty’s zit een stofje wat glans geeft aan je panty en dus ook aan je schoenen. Als je die gebruikt om ze mee in te smeren, krijgen je schoenen nog meer glans. Nice, hey! Zij maakte het sponsje ter plekke in de winkel voor mij en ik kreeg hem gratis mee. Goede service!

Ik heb de verkleurde schoen 3 keer ingevet en hij komt weer op kleur. Super!

Last van te krappe schoenen?

Tot slot nog 2 tips die ik op het internet las: Last van je tenen door puntige pumps, maar je wilt toch je tenen in die ietwat krappe neusjes wringen? voeten met tape Draai een stukje tape of pleister rond 2 de tenen die je op de afbeelding ziet. Er loopt daar een zenuw die bekneld raakt en pijn gaat doen als je te krappe schoenen draagt. Het schijnt dat je die zenuw dan tijdelijk uitschakelt. Ik heb  het een paar keer al geprobeerd (aan één voet) en verhip, deze deed minder pijn dan de andere!

IJs in je schoen

Wat je ook kan proberen is je krappe pumps in de vriezer leggen met daarin een zakje gevuld met water. Je vult een plastic diepvrieszakje met water en schuift die voorzichtig in de punt van je schoen. Dan stop je je schoen in de vriezer en omdat water uitzet zet het leer ook ietwat uit.

Het zijn natuurlijk lapmiddelen, een maatje groter kopen is natuurlijk slimmer!

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Cindy van stratum
5 jaren geleden

Wat doe ik aan door de zon verkleurde SUEDE schoenen? Ze waren idd oh zo leuk en oh zo goedkoop!

Cindy van stratum
5 jaren geleden

En wat doe ik aan door de zon verkleurde SUEDE schoenen? De een heeft idd in de etalage gestaan en de ander niet, maar ze waren oh zo leuk en oh zo goedkoop!

Debbie
7 jaren geleden

Goeie tips, vooral die over verkleurde schoenen. Die komt nog wel eens van pas. Ik heb nog een zwarte pumps die iets te krap zitten aan de tenen. Misschien die truc met de tape ook eens proberen. Alhoewel ik eigenlijk de schoenen liever een beetje zou uitwijden. Heb je daar nog een tip voor?