pilates goed leven academie 1
Artikelen, Lifestyle

Helemaal in de ban van de cursus Pilates vanuit huis, voor meer kracht, souplesse en ontspanning!

Ik volg een online cursus Pilates via de Goed Leven Academie. Het aanbod kwam en die pakte ik met beide handen aan. Naar de sportschool gaan is niets voor mij. Ik heb het wel een tijdje gedaan. Dat was een behoorlijk pittige cursus voor mensen met rugklachten. Maar ik ben zo iemand die gewoon liever thuis gaat sporten. Ik hoef er dan niet naartoe, geen tas in te pakken en kan lekker in mijn pyjama in mijn eigen tijd de oefeningen doen. Ideaal!

 pilates goed leven academie

Gek idee als ik besef dat ik een paar maanden geleden gewoon niet meer kon bewegen. Ik moest gewassen worden in het ziekenhuis, kon mijn arm niet eens optillen. Gelukkig heb ik door zelf te oefenen (liggend in bed constant mijn armen en benen getraind) weer kracht gekregen. Het blijft bizar dat zoiets zomaar kan gebeuren. Nu wil ik weer sterk en soepel worden en Pilates helpt mij daarbij.

 

Pilates vanuit huis

Bij de Goed Leven Academie kan je online Pilates lessen volgen, gewoon met de instructiefilmpjes die zij aanbieden. Ik heb wel eens via YouTube een poging gedaan, maar vond de oefeningen te zwaar, te lastig. Meestal zijn het van die Amerikaanse afgetrainde dames die veel te snel door alle oefeningen gaan, totaal niet inspirerend voor mij als 50 plusser met buikje en niet-sporter.

Er zijn 8 Pilates lessen en hoe verder je komt hoe meer je kan. Eerst wilde ik zeggen: “hoe zwaarder het wordt” maar dat valt reuze mee, ook omdat je de oefeningen heel rustig opbouwt.

Pilatesdocente Annemieke legt het zo duidelijk uit, ik wist al vrij snel wat zij bedoelde met bepaalde poses zodat ik niet de hele tijd naar mijn beeldscherm hoefde te kijken. Oprichtster van de Goed Leven Academie Nanne doet de oefeningen voor op de mat, Annemieke laat het staand zien. Je krijgt echt het gevoel alsof je samen de oefeningen aan het doen ben!

Marie vind het ook zeer interessant!

pilates met marie 1

 

Op bovenstaande foto poseer ik even voor de grap, puur voor de foto 🙂

Het fijnst is het om de oefeningen op een Pilates mat te doen (die zijn wat dikker dan een yoga mat), die heb ik nog niet in huis, maar zo lukt het ook aardig. (een een ligkussen)

 

O ja, blijven ademen!

Voor mij zijn de reminders tijdens de les ook heel belangrijk. Wanneer je moet inademen (met je neus) of uitademen, dat je ook dóór moet blijven ademen, dat je je schouders, kaak en nek moet blijven ontspannen. Ik ben soms geneigd om de adem in te houden en ik klem altijd mijn kaken op elkaar. Dus blij dat Annemieke dat vaak herhaald. En zij heeft overigens een prettige stem.

Bij de Goed Leven Academie kan je nog meer online cursussen volgen namelijk:

  • Gratis eerste hulp bij opruimen
  • Gratis energiebalans voor mama’s
  • Eerste hulp bij ongemak
  • Power Mama: goed in balans
  • Het zijn je hormonen
  • Ruim je leven op
  • Stop het gevecht met eten

Zelfs een gratis e-book SLAAP (voor meer energie, geluk en gezondheid,) plus heerlijke gezonde recepten en workshops vind je op haar website!

Vier pijlers

Vier pijlers staan centraal bij de goed Leven Academie: persoonlijke groei, voeding, gezondheid en bewust genieten. En 5% van elke aankoop doneert de Goed Leven Academie aan een goed doel. Mooi, hè?

 

Aanrader

Ik ben heel blij dat ik deze cursus heb mogen proberen en ik ga er zeker mee door. Soms doe ik ze dagelijks, maar toen het zo warm was sloeg ik wel eens een dagje over. Soms ben ik te lui of te moe om te beginnen, maar een les van 20  minuten is zo voorbij en daarna voel ik mij altijd een stuk beter in mijn lijf zitten. Veel energieker!  (En daarna best trots op mijzelf)

pilates

 

Spierpijn heb ik nauwelijks gehad, je voelt wel dat je spieren aan het werk worden gezet en mijn rug wordt er ook sterker van. Wat ik zelf heel fijn vond was het dat je soms je hoofd mocht ondersteunen met een opgerolde handdoek, zo ontzie je je nek en dan kan je die oefening toch uitvoeren.

 

Over Nanne

Het is mijn missie om mensen te inspireren om een gezond en gelukkig leven te leiden. Daarom heb ik de Goed Leven Academie opgericht. De plek waar je alles kunt vinden over gezond leven: recepten, persoonlijke groei, gezondheid en bewust genieten. Hier kun je blogs en interviews lezen, en als je meer verdieping wilt kun je online programma’s volgen en deelnemen aan offline workshops. Ik werk samen met inspirerende experts. Zodat we samen alle mooie, waardevolle kennis over een gezond en gelukkig leven kunnen delen!

Kortingscode!

Als je je inschrijft voor de cursus Pilates vanuit huis krijg je met de code PilatesmetBabs maar liefst €40 korting!

De code is geldig tot 31 september, dus wees er snel bij!

 

Bedankt Nanne, dat ik deze cursus mocht doen en ik ga ermee door!

handtekening Babs

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Sylvia
4 jaren geleden

Ik probeer af en toe yoga te doen via de tablet. Moet zeggen dat ik het misschien liever in het eggie doe, aangezien ik misschien sommige poses niet goed uitvoer. Ik ga zeker ook even op deze dit kijken. Bedankt voor de tip!

chucky1012
chucky1012
4 jaren geleden

Zo goed van je dat jij dit doet en dan ook zelf.

Xoxo

Irene
4 jaren geleden

Als twintiger vind ik die afgetrainde Amerikaanse vrouwen ook niet echt motiverend. Fijn dat je dit beter bevalt en dat je dit ook goed kunt volhouden. Wat fijn dat sommige cursussen gratis zijn, motiveert mij ook om eens op de website te gaan kijken.