zenner
Artikelen, Haarverzorging, Over mij

Mag ik aan u voorstellen? Mijn haarborstels…

Haarborstels en kammen, iedereen heeft ze. Nou ja, behalve als je klei in je haar hebt. Of zoiets.

Hoeveel haarborstels heeft de gemiddelde vrouw? Ik heb er acht stuks. Is dat veel?

Soms zou ik willen dat ik een man was. Gewoon douchen, kam door je haar en klaar. Niks glad föhnen, krullen maken, haren opsteken of andere ingewikkelde constructies verzinnen. En alsmaar die  grijze haren verven. Grijzende mannen zijn aantrekkelijk, vrouwen met peper en zout haar ogen oud.

Ik schrok een beetje toen ik mijn haarborstels op een rij legde. Best veel! Gebruik ik ze allemaal?

haarborstels

 

Ik heb nog links en rechts vast nog wel een paar kammen liggen. Onder in mijn tassen of in die zijvakjes vind ik nog wel eens een verdwaald exemplaar.

Degene die ik meest gebruik is de eerste, de platte haarborstel..  Lekkere snelle borstel, de andere zijn meer voor het precisiewerk.

Laten wij eens gaan kijken…

1- Platte borstel. Deze gebruik elke dag. Dat kan je wel zien aan het handvat, denk ik. Gewoon een lekkere platte borstel.

2- Ronde borstel. Deze pak ik ik als mijn haar föhn. Om er wat slag in te krijgen. Als het lukt.

3- Houten borstel. Stevige borstel met houten handvat. Een heel mooie borstel, maar met mijn dikke haar is hij lastig om te gebruiken. Ik heb eigenlijk heel fijn haar, maar er zitten veel lagen in.

houten borstel goed

4- Deze metalen borstel (keramisch ionisch volgens Tom) heb ik gekocht omdat ie een hoog kappersgehalte had en hoopte dat mijn haar dan ook zo geweldig in model zou zitten alsof je net langs de kapper bent geweest…. Maarrr… Ik kreeg hem niet door mijn woeste haar, totdat ik onderstaand filmpje zag. Ik gebruikte hem gewoon verkeerd. Stom, hé.

metalen borstel

Nu moet ik zeggen dat ik weinig geduld heb met föhnen, maar ik begrijp de truc. Al vind ik dat ik een extra arm zou moeten hebben, wil het lukken. Iedere haarlok pluk voor pluk pakken. Ben nu al moe.

5-  Mijn roze Tangle Teezer. Super aankoop. Een dupe van het Kruidvat merk.Die gebruik ik op nat haar. Geen klitten meer. Glijdt door je haar als door zachte boter.

6- De Toupeer Brush van Tom Sebastian. die man in het filmpje. Met dat waanzinnige haar. Bij hem krijg ik de neiging om de schaar erin te zetten. Net als bij die pianist. Nee, niet Wibi.

toupeer brush

Hij toupeert als een gek, tof ding.

Toupeerkam. Ik hou zo van sixties kapsels. Hoe higher, hoe beter. Suikerspin haar, love it!

toupeerkam1

Bij de Toupeer Brush zat ook een handige ‘kam’ om je losse haren uit de borstels te halen. Eerst zat ik altijd met satéstokjes te peuteren. Superhandig hebbedingetje.

tom borstel

Tip: Wil je jouw haarborstel schoon en vetvrij maken? Smeer hem in met scheerschuim. Even in laten trekken en afspoelen. En hij is weer als nieuw! Een sopje met soda kan ook, maar dan kan het handvat verkleuren.

Hoeveel haarborstels hebben jullie eigenlijk?

handtekening Babs

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Karen
7 jaren geleden

5 borstels, 2 kammen 🙂

Saskia Kersbergen-Schuilenga

Jan vayne dat was het ja! Kon er niet op komen!

Saskia Kersbergen-Schuilenga

Die neiging voel ik ook bij Tom en die ene pianist met dat lange yuk haar! Al heb ik bij wiki zin om met een pot gel aan de slag te gaan! Leuk artikel!

VeertigPlus Vrouw
7 jaren geleden

0 borstels, 1 kam. Mijn paar gladde haartjes zijn zo afgericht dat ze niet durven in de war te geraken, klitten of andersoortig losbandig gedrag!

Chiara Stam
7 jaren geleden

Ik heb 1 borstel haha! Eentje van de kapper, ik zou nog wel een tangle teezer willen

Nienke
7 jaren geleden

Ik heb er volgens mij 5, maar gebruik ze ook niet allemaal. Een Rock & Ruddle borstel, een gewone Tangle Teezer, een Compact Tangle Teezer voor in mijn tas, een grote borstel van Primark en een kleine borstel van Primark. Over het algemeen gebruik ik die van Rock & Ruddle, m’n Tangle Teezer of m’n grote borstel van Primark 🙂

Debbie
7 jaren geleden

Ik gebruik een tangle teezer en eentje van Rock &ruddle. Heb er wel meer, van die föhnborstels maar die gebruik ik weinig. Zo’n cleaning brush zou ik wel handig vinden. Is die ook los te koop? En die scheerschuimtruc, hoe werkt dat dan? De haren in de borstel lossen toch niet op of zo?

chucky1012
chucky1012
7 jaren geleden

Dat zijn er nogal veel 😉
Ik heb 2 haarborstels.

Irma
7 jaren geleden

Hooojoh, wat heb je er een hoop haha. Ik heb er één die ik overal voor gebruik! Ik las ‘m als aanrader op een blog, kocht ‘m voor €4,- bij de Hema en ben helemaal tevreden. Maar wat grappig dat jij er zoveel hebt -handig!

Amanda
7 jaren geleden

Aangenaam haarborstels! Ik gebruik er drie, maar ik heb er wel meer volgens mij. Mijn Tangle Teezer gebruik ik elke dag. Dan heb ik nog een borstel die ik gebruik terwijl ik mijn pony aan het föhnen ben. En nog een ronde borstel om mijn haar naar binnen te föhnen. Maar dat laatste doe ik alleen als ik er zin in heb of voor speciale gelegenheden.