collage massada 10
Artikelen, Bad & Douche, Huidverzorging, Massada, Merken, Reviews

Holistische Body Care-producten van MASSADA – Review

Toen ik in het persbericht las over MASSADA Oriental Extracts, wat erin zat en wat het voor je doet, zat ik direct op het puntje van mijn stoel. Dat past helemaal bij mij! Ik kreeg een compleet pakket toegestuurd met de holistische bodylijn van MASSADA en ga jullie er alles over vertellen. Lezen jullie weer mee?

collage massada 10

Ik heb even opgezocht wat holistisch betekend:

Iets is holistisch wanneer er naar het geheel wordt gekeken en niet naar de som van de verschillende onderdelen waaruit iets is opgebouwd. Bij een holistische geneeswijze wordt het gehele individu betrokken. Het woord holisme komt van het Griekse ‘holon’, wat ‘het geheel’ betekent. Volgens een volger van de holistische leer is alles met elkaar verbonden. Volgens het holisme hangt alles met elkaar samen. Iets kan niet bekeken of geanalyseerd worden door naar een gedeelte van dat geheel te kijken.

 

Deze holistische lijn bestaat uit:

  • MASSADA Shea Butter Scrub.
  • MASSADA Oriental Extracts .
  • MASSADA Shea Butter Body Milk.
  • MASSADA Lavender Body Milk .

 

MASSADA Shea Butter Scrub

MASSADA Sheabutter Scrub 200 ml

 

Deze bodyscrub is op basis van sheabutter (biedt de huid  bescherming aan de gevoelige huid), kiezelaarde (silica) en essentiële oliën ( die zorgen ervoor dat de huid nauwelijks geïrriteerd raakt. Bevat ook plantenextracten.

Wat doet deze body scrub voor je:

  • Maakt een droge en ruwe lichaamshuid direct zacht en glad
  • Helpt de vorming van littekens voorkomen
  • Vermindert een ruwe huid.

 

Geschikt voor de droge, gevoelige en/of vlekkerige huid.

MASSADA Shea Butter Scrub

 

 

Wat vind ik ervan?

De scrub komt in een flacon met draaidop. Deze scrub heeft de allerkleinste korreltjes die ik volgens mij ooit ben tegengekomen. Zij zijn super fijn van structuur en ik gebruik deze scrub nu ook gewoon voor mijn gezicht. De scrub komt makkelijk uit de flacon. Perfect voor diegenen die er niet van houden om een scrub uit een pot te lepelen.

MASSADA Shea Butter Scrub

Ik was de eerste keer wel even abuis, ik had het idee dat ik een body milk had meegenomen naar de douche. De scrub doet mij een beetje denken aan de “onder de douche bodymilk van Nivea”. (Maar dan minder glad voor je tegels). Met deze scrub heb je ook direct je huid gehydrateert. Als je houdt van een pittige scrub beurt zou ik deze niet aanraden.

 

De scrub ruikt een beetje naar avocado, en er zit inderdaad avocado olie in. Er zit ook SLS in. (ik zelf heb daar geen probleem mee, en er zitten genoeg terugvettende ingrediënten in ). Op de laatste plaats lees ik squalene.  (ik neem aan de plantaardige versie).

€ 29,00/200 ml

 

MASSADA Shea Butter Body Milk

MASSADA Shea Butter Body Milk

De rijke en romige samenstelling van MASSADA Shea Butter Body Milk voedt, verzacht en beschermt de huid tegen gure wind en kou in het najaar.  De formule kan worden gebruikt op het gezicht en het lichaam bij zelfs de meest gevoelige huidtypes. De samenstelling op basis van sheabutter, jojoba olie, navelkruid en tarwekiemolie heeft krachtige anti-aging eigenschappen en werkt effectief bij een zeer droge-, trekkerige- en schilferige huid.

MASSADA Shea Butter Body Milk

 

Qua geur had ik er geen voorstelling van. Hoe ruikt shea butter? Ik ruik een vleugje citroen en noot, zo lekker. Maar Je kan deze bodymilk ook voor je gezicht gebruiken. Comfortabel en fluweelzacht huidgevoel.

€ 22,50/200 ml

 

MASSADA Lavender Body Milk

MASSADA Lavender Body Milk

 

De samenstelling is op basis van lavendel-, sesam- en amandeloliën, die je huid hydrateren en huidirritaties kalmeert . Deze aromatherapeutische bodymilk heeft een gemakkelijk absorbeerbare textuur en is speciaal ontwikkeld voor de meer gevoelige en delicate huidtypes. De formule is ideaal als dagelijkse vochtregulerende huidverzorging tijdens de koude seizoenen.

Deze bodymilk (ook de sheabutter body milk) komt in een plastic flacon met pompje. Zo een pompje is ideaal. Geen plakkerige dop of fles na gebruik…

Lavendel is een geur die soms heel overheersend kan zijn, maar bij deze bodymilk moest ik wel een paar keer ruiken om de lavendelgeur te spotten.

MASSADA Lavender Body Milk

 

Wat vind ik ervan?

Deze body milk trekt ook goed in de huid. En wederom, een verzorgd huidje als resultaat. Niets op aan te merken!

€ 19,50/200 ml

 

MASSADA Oriental Extracts

MASSADA Oriental Extracts

Hier was ik zo benieuwd naar vanwege de verwarmende gember, wierook, mirre en sesam die erin zit. Deze extracten werden al in de Oudheid gebruikt. Vooral in de Arabische landen zijn ze heel populair.

Ze kalmeren de geest bij angsten en reguleren overprikkelde zenuwen. Door hun verwarmende en aangenaam zinnenprikkelende aroma’s kunnen ze voor alle soorten massages gebruikt worden.

Ingrediënten MASSADA Oriental Extracts

Wat vind ik ervan?

Na het leggen van onze laminaatvloer deed mijn rug behoorlijk pijn, dus vroeg ik Jeroen of hij mijn rug ermee wilde masseren. Het is echt een zalige olie! De geur is hemels, maar werkt ook lekker verwarmend. Niet zoals tijgerbalsem natuurlijk, maar heel aangenaam. En overprikkelde zenuwen, ik denk dat veel mensen daar ook wel last van hebben. Aanrader!

Ik vind het ook heerlijk om de rest van mijn lijf ermee in te smeren, dan voel ik mij helemaal ZEN. ♥

€ 59,00/250 ml

 

Conclusie:

Alle producten zijn top. Qua geur vind ik de shae bodymilk net iets lekkerder ruiken dan de lavendel body milk. En wat heerlijk dat ik nu de Oriental Extracts in huis heb. “Jeroehoen, kan je even mijn rug doen?”

 

Welk product uit deze lijn spreekt jou het meest aan?

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
4 jaren geleden

Dit merk kende ik nog niet: ziet er goed uit! Het meest benieuwd ben ik naar de scrub geworden, al zou ik hem vanwege de SLS niet in mijn gezicht kunnen gebruiken. Ik vind scrubs in tubes ook veel handiger dan van die potten waar het soms in zit. Die zien er misschien leuk uit, maar zijn totaal niet handig voor mee onder de douche. Ook de Oriental Extracts lijkt me fijn (goed excuus voor een massage hihi, goed idee!) de ingrediënten hiervan zien er ook top uit!

Jouvence
4 jaren geleden

De producten lijken me erg fijn in gebruik, ben zelf vooral erg benieuwd naar de body scrub.

bychristiana
4 jaren geleden

Oeh, de producten klinken stuk voor stuk heerlijk zeg. Ik zou ze allemaal wel eens willen proberen, de geuren spreken me ook aan, net zoals het feit dat de scrub zo lekker zacht is qua textuur, daar hou ik altijd van.

Wendy
Wendy
4 jaren geleden

Ik zou de olie wel eens willen proberen .
Wat heb je mooie producten ontvangen, geniet maar van je heerlijke olie! 🙂

chucky1012boeren
4 jaren geleden

Zo mooi!
Die olie zou ik zeker willen proberen ivm dat ik rugpijn heb….

Xoxo