jaico-50-procent-tropen
Artikelen, Gezondheid, Lifestyle

Jaico DEET Gel & Spray en Jaico Natural Spray

Heeft dit te maken met beauty? Jazeker, want wie wil er met een dik oog rondlopen? Ik ben vroeger vaak geprikt in de buurt van mijn oog en hemeltje, dat zag er niet uit. Maar de jeuk, echt itch-ing irritant.

Muggen moeten mij altijd hebben. Waar ik nu woon heb ik minder last van muggen in huis, maar toen ik bij mijn schoonzus was, ben ik lelijk gebeten. Door wat? Geen idee. Maar op mijn rug zaten plots grote bulten. Dus ik houd ze liever op afstand.

muggen

Teken vind ik echt zow eng. Als ik mijn honden uitliet, vaak door het hoge gras of door het bos, was het standaard thuis checken of ze geen teek hadden meegenomen.

Soms zaten er een paar op ze, en dan mocht manlief ze verwijderen. Ik gruwel van die griezels… Ook checkte ik mijzelf en mijn zoon, of er geen teek op ons haar was gevallen. Ik stak ook vaak mijn broek in mijn sokken. Geen gezicht 2015, maar hé… wat maakt het uit.

Die beesten kunnen je verdere leven kapotmaken. en het is een fabeltje, dat je altijd kringen ziet na een tekenbeet. Dus let daar goed op.

Dus als je nog op vakantie gaat of veel buiten bent, bescherm je dan ook goed tegen alle rondvliegende bloedzuigers… brrr

 

Jaico heeft drie nieuwe producten aan haar assortiment toegevoegd

Muggen! Vaak ongrijpbaar, irritant zoemend en op de koop toe veroorzaken ze van die vervelende jeukende bultjes. Daarom wil je voorkomen dat je gebeten wordt op de camping of gewoon thuis in de tuin of slaapkamer. En… in de tropen al helemaal, zeker als er malaria en/of denque voorkomt! Jaico, al bijna 30 jaar een begrip in insectwerende middelen, heeft producten voor elke vakantie, of dat nu in Nederland, in Europa of nog verder weg is. Op die manier kun je altijd genieten van een zomeravond buiten, je nachtrust of een mooie verre reis. DEET Gel & 50% DEET Spray voor de verre reizen en Jaico Natural Spray voor de mensen die geen DEET willen of kunnen gebruiken en voor kinderen vanaf 1 jaar.

jaico-50-procent-tropen

De nieuwe Jaico kleurlijn

Jaico wil reizigers, vakantiegangers en dagjesmensen stimuleren om er gezond op uit te trekken. Speciaal daarvoor heeft Jaico een uitgebreid assortiment producten die het makkelijk maken om goed voorbereid en beschermd op reis te gaan. Jaico producten zijn ingedeeld in drie categorieën met een verschillende kleurcodering: geel staat voor ‘THUIS EN OP REIS’, rood voor ‘IN DE TROPEN’ en groen tenslotte voor ‘NATURAL’. Zo kun je eenvoudig zoeken naar de producten die je nodig hebt voor jou reis of avondje uit zoals een gezellige barbecue of borrel bij vrienden in de tuin! Alle producten zijn makkelijk mee te nemen en in diverse formaten verkrijgbaar.

Even informeren…

In tegenstelling tot een insecticide doodt een afweermiddel met DEET het insect niet, vandaar dat muggen geen immuniteit opbouwen tegen DEET. Een product dat een hoger percentage DEET bevat, is trouwens niet per se beter werkzaam. Het geeft wel aan dat je langer bent beschermd!

Ga je op reis naar een tropisch land informeer dan even bij de GGD of er op je reisbestemming muggen zijn die ziekten zoals malaria kunnen overbrengen. Voorkomen is beter dan genezen, dus ga gezond, goed voorbereid en beschermd op reis om optimaal te kunnen genieten!

Voor dagelijks gebruik in Nederland en andere vakantiebestemmingen adviseert Jaico een product met een beperkt DEET percentage. Prima om het dan, zodra de zon ondergaat en de muggen zich laten horen en zien, aan te brengen op je huid. Over een flinke periode van zes tot acht uur heb je dan 100% becherming, voldoende voor een fietstrip, een wandeling of het pakken van een terrasje.

Teken!

Jaico DEET producten, maar ook de nieuwe Jaico Natural Spray, hebben een krachtige, afstotende werking op muggen. Daarbij is het ook nog eens werkzaam tegen andere insecten zoals steekvliegen, daasvliegen, mijten én teken.

En… dat het aantal teken in Nederland groeit, stellen wetenschappers van Wageningen nu al jaar na jaar vast. Ieder jaar wordt er dan ook weer gewaarschuwd voor deze beestjes omdat ze de ziekte van Lyme kunnen overbrengen. Ga je wandelen, smeer je benen dan goed in met een Jaico product of draag een lange broek. Want… teken komen in het hele land voor: in bos, park, hei, duinen en zelfs in de tuin. Jaico mag dan ook niet ontbreken in je ‘reisapotheek’ en op het schap in je badkamerkastje.

Prijs en verkrijbaarheid
Jaico is verkrijgbaar als gel, spray, stick en roller bij drogist, apotheek en buitensportwinkels.

Bron : Vemedia

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments