jane-iredale-smooth-affair-1
Anti- aging, Artikelen, jane iredale, Make-up, Merken, Reviews

jane iredale- Smooth Affair Facial Primer & Brightener

Op het persevent van jane iredale zag ik hoe hannah Hatcher prachtig een meisje opmaakte met de make-up van jane iredale. Zijn gebruikte ook de Smooth Affair Facial Primer & Brightener en ik vond haar huid er daarna mooi glowy uitzien. Een goede primer is een must, de basis voor je make-up, dus deze wilde ik zeker aan mijn stash toevoegen!

 

jane-iredale-smooth-affair

Claim:

Smooth Affair heeft anti-verouderingseigenschappen die de huid een egale tint geven, zichtbare poriën verminderen en de glans verhogen.

 • De huid voelt gevoed aan en ziet er egaler uit.
 • Make-up kan gemakkelijk aangebracht worden en houdt langer.
 • De lichte , frisse geur werkt oppeppend.
 • Het pompelmoes extract stimuleert de glans en doet de huid stralen, vermindert zichtbare poriën en rimpels en kan zelfs helpen bij het vervagen van onregelmatige pigmentatie.
 • Appelextract is een gladmakend antioxidant dat de huid peelt, verfijnt en verjongt.
 • Extracten van groene en witte theeblaadjes en Royal Jelly zijn anti-verouderend en voorkomen ontstekingen.
 • Sap uit aloëbladeren verzacht en kalmeert de huid.
 • Algenextract is anti-verouderend, verstevigt de huid en voorkomt vochtverlies.
 • Extract van olijfbladeren stimuleert de celvernieuwing van de opperhuid.
 • Kamperfoelie-extract helpt bij het reinigen van de opperhuid.
 • Niet-comedogeen, hypoallergeen, getest op gevoeligheid, klinisch en dermatologisch getest.
 • Gebruik Smooth Affair als een primer vooraleer make-up aan te brengen en na de reiniging van het gelaat voor een gezonde, stralende en gehydrateerde huid.
 • Gebruik alleen of in combinatie met uw favoriete dagcrème.

 

Dat is een hele lijst! Ik denk dat jullie liever willen weten wat ik ervan vind.

De Smooth Affair Facial Primer & Brightener zit in een tube met een luxe uitstraling. Hij doseert prettig, je hebt niet veel nodig, maatje middelgrote doperwt is voldoende voor je hele gezicht.

tubes-netjes-gesealed

De primer is  niet vet en heeft ook geen siliconen  gevoel. Primers voelen volgens mij altijd ietwat vettig aan, dat wel. Een primer ligt natuurlijk ook op je huid om ervoor te zorgen dat je een mooie, gladde basis krijgt waar je eventueel vanuit gaat werken. Deze primer voelt heel licht en smooth aan.

jane-iredale-smooth-affair-op-hand

 

Hieronder zie je mijn gezicht zonder en met de primer.  Ik moet er wel bij zeggen dat mijn camera soms qua kleur mijn huid steeds anders registreert. Maar ik denk dat je wel ziet dat de structuur van mijn huid er beter uitziet op de na-foto . Hij ziet er ook meer “brightened” uit.

Tip: Als ik een primer gebruik breng ik de foundation altijd deppend op (met beautyblender of met je vingers). Hannah Hatcher deed dat ook. Zo voorkom je ook dat de primer gaat rullen.

 

Conclusie

Daarna breng ik de Tinted Mosturizer (uitgebreide review volgt) op van jane iredale en die verdeelt zich prachtig. Ik ben gewoon een beetje verliefd op deze make-up want zoals velen al op het event vertelden na de make-overs, voelden zij deze make-up gewoon niet zitten op hun huid. Dat vind ik een van de belangrijkste eigenschappen die make-up moet hebben.

 • Dit product is glutenvrij
 • Veganisten zullen deze tint vermijden (this product contains royal jelly).

jane iredale werd gecertificeerd als dierproefvrij door het Leaping Bunny Program van de Coalition for Consumer Information on Cosmetics’ (CCIC), de vooraanstaande internationaal gerespecteerde dierenbeschermingsgroep voor dierproefvrije certificering.

jane iredale werden ook gecertificeerd als dierproefvrij door PETA.

Gebruiken jullie regelmatig een primer?

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Miss Sentinelli
5 jaren geleden

Hey Babs,

Wow dat is nog eens een groot verschil zeg! Ziet er echt goed uit! Hier ben ik ook wel benieuwd naar 🙂 . Ik gebruik altijd een primer onder mijn foundation, alleen de perfecte primer nog niet echt gevonden. Misschien deze toch maar eens gaan uitproberen!

Liefs!

YuSt
5 jaren geleden

Ooooh heel mooi! Zeker voor het rijpe huidje een goede tip!
Ik gebruik een primer en heb ook moeten uitvogelen hoe het nu het beste aanbrengt en lang leve mijn handen! Eigenlijk is deze ook mooi om zonder iets er op te gebruiken.

Melike
5 jaren geleden

Wauw wat een mooi effect. Ik zie echt dat je huid er mooier door gaat stralen! Ik gebruik eigenlijk bijna nooit een primer. De primers die ik heb vind ik net iets te verstoppend, waardoor ik dan bang ben dat mijn huid niet meer kan ademen. Deze lijkt dat niet zo erg te doen als ik het zo lees, heel erg fijn!

Iris
5 jaren geleden

Wauw jeetje, nu ik de prijs zie ben ik toch een klein beetje bevooroordeeld 😉 Het klinkt erg goed. Toch heb ik persoonlijk wel een matterende primer nodig met m’n glanshoofd, haha!

Annette
5 jaren geleden

Ik was nooit zo’n fan van primer maar probeer wat meer mijn poriën te verdoezelen dus gebruik nu af en toe die van Dr. Pierre Ricaud, die is heel prettig in gebruik. Deze klinkt ook goed en die hele lijst met punten, wow wellicht op mijn wensenlijstje voor de kerst zetten 😉

Natascha
5 jaren geleden

Ik vind inderdaad dat je wel verschil ziet, mooi Babs! Ik gebruikte altijd de Meteorite primer van Guerlain maar die is zo ontzettend duur 🙁 Toen mijn flesje op was heb ik daarna nooit meer een primer gevonden die ik zo fijn vond. Deze ziet er ook goed uit! Weet je zo wat ie kost?

Lifeaholic.nl
5 jaren geleden

Ik gebruik eigenlijk nooit een primer maar als ik dit artikel en de reacties lees is het toch wel het proberen waard 🙂

Deb
5 jaren geleden

De voor en na foto spreken boekdelen! Zelf gebruik ik nooit een gezichtsprimer omdat ik bijna nooit foundation gebruik, dus ik vind niet dat ik er een nodig heb. Ik gebruik wel een oogschaduw primer wanneer ik oogschaduw draag.

Deb
5 jaren geleden
Reply to  BeautyByBabs

Haha, dat is heel herkenbaar! Binnenkort ga ik een ‘zonnebankje ‘ pakken voor wat meer kleur 😉

Jonna@Burgertrutjes
5 jaren geleden

Ken dit merk nog niet maar de primer ziet er fijn uit. Niet zo dik van structuur, daar houd ik wel van.

Chantal | Beauty VS Dumasy
5 jaren geleden

wat een fijne review! Ik ken dit merk eerlijk gezegd nog helemaal niet! Ik gebruik een primer van Guerlain, die bijna op is, dus wie weet stap ik daarna over op deze!