keek 01 2019
Artikelen, Gezondheid, Keek op de Week, Lifestyle

KeeK op de WeeK 1- Longontsteking (Weer!)

Mijn eerste KeeK van 2019 verliep niet bepaald plezierig, maar daar is niets aan te doen. Het overkomt je. Wéér een longontsteking, heel vervelend. Veel gehoest, gesnotterd, gezweet, gepiekerd, geslapen en heel veel films gekeken. Een waardeloos begin dus, behalve de leuke films die ik gezien heb…

keek 01 2019

Rainbow cake by sarsmis/ Shutterstock

Oudejaarsavond voelde ook niet bepaald feestelijk aan. Ik heb last van allerlei vervelende kwaaltjes maar bijvoorbeeld overgeven doe ik eigenlijk nooit. En dan plots wel. Zegge en schrijven heb ik 1 oliebol binnen gehouden. Ik heb dan ook deze week nauwelijks iets gegeten. Alles smaakte vies en ik had simpelweg nergens trek in. Nog steeds niet overigens…

Maandag was ik bij de huisarts (een vervanger) en zij schreef mij een kuurtje antibiotica voor. Een longontsteking dus. Ik had mij ook voorgenomen niet weg te gaan zonder iets van een medicijn. De vorige keer deed dat mij de das om. En ik was al 3 weken aan het kwakkelen, plus dat wij een temperatuur van 40,3° C ook wel aan de hoge kant vonden. Je hebt een longontsteking waarvoor je opgenomen moet worden in het ziekenhuis en een longontsteking die je thuis kan uitzieken. Gelukkig was dit keer thuis uitzieken het geval.

Griepprik

Met een griepprik ben je dus niet gevrijwaard voor griep. Of er is weer een andere variant, maar je kan wel ziek worden. Ik las dat het ziekteproces dan milder verloopt. Echt zekerheid heb je dus niet, maar als het nog een stapje erger was geweest… Ik wil het liever niet weten.

Vrijdag

Donderdag gebeurde er iets waardoor ik behoorlijk van in paniek raakte en direct weer de huisarts gebeld. Ik kon daar niet terecht (het was 15.00 uur), maar na overleg met de assistente moest ik vrijdag terugbellen voor een afspraak. En als het erger werd moest ik die avond naar de huisartsenpost gaan.

Nu was er weer een andere arts, de “mijne” bleek overigens op vakantie te zijn, maar deze arts was gelukkig ook heel grondig en ook geruststellend. Ik kreeg zo een inhalator/puf ding mee voor mijn longen (ook weer iets wat ik zelf bedacht had ter verlichting van mijn klachten) want ik wilde ook van dat benauwde gevoel af. Je verstuift een of ander goedje die je longblaasjes weer vergroot.

Bij de apotheek kreeg ik een duidelijke uitleg hoe dat ding werkte. De uitleg werd gedaan in een apart kamertje dus niet aan de balie. Je hebt van die “snelle” inhalators maar ik kreeg er eentje met een zogenaamde “kamer” ervoor. Dan puf je zo een 6 keer en de kans is dan ook kleiner dat je daarna de boel weer uit je longen hoest.

Iedere dag weer een stapje verder…

De antibiotica is nu goed aangeslagen en samen met de pufjes voel ik mij iedere dag weer wat sterker worden. Ik moet jullie zeggen dat alle frustraties van mijn ziekenhuisopname weer terugkwamen toen ik zo een koorts had… Dat ik zo een enorme dorst de hele tijd had, de vervelende onderzoekjes en handelingen iedere dag… Ik proefde zelfs weer het ziekenhuis, gadver!

Ik ben afgelopen week ook bewust niet gaan kijken op andere blogs, Instagram en Facebook dus mocht ik echt wat gemist hebben… Ik denk het niet, maar hoop deze week weer alles langzaam op te kunnen pakken!

Tot de volgende, een hopelijk gezelligere KeeK!

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
3 jaren geleden

Heel herkenbaar van het overgeven. Ik kan dat gewoon echt niet, totdat ik het – blijkbaar onbewust – niet meer kan tegenhouden en dan ga ik ook echt ‘all the way’. Bah! En wat goed van de inhalator. Ik heb destijds ook eens zo’n disc gekregen (werkte heel fijn). En een aantal jaar daarvoor zo’n plastic ‘toeter’ (kan het even niet anders noemen) waar je eerst het spul in verneveld en het dan langzaam inademt. Wat fijn dat het meer ruimte en letterlijk lucht geeft hè? Goed voor jezelf blijven opkomen hoor Babs!

Wendy
Wendy
3 jaren geleden

Ik hoop dat de kuur echt baat en dat je je snel wat beter voelt. En daarna weer de oude bent. Maar doe maar lekker rustig aan en knap eerst maar eens op.💋

Deb
3 jaren geleden

Hey Babs! Ik miste je artikelen al en vond dat dus niks voor jou dus ik maakte me stiekem al een beetje zorgen. Vind het enorm rot dat je het zo voor de kiezen krijgt en snap dat je opname in het ziekenhuis en alle ellende daaromheen weer helemaal boven komt. Gelukkig blijft dit je bespaard. Heel veel sterkte lieve Babs, fijn om te horen dat het weer de goede kant op gaat. Hoop dat je snel opknapt. Liefs!

bychristiana
3 jaren geleden

Och jee wat een pech, wat verdrietig om het jaar zo vreselijk ziek te beginnen! Fijn om te lezen dat de medicijnen aanslaan en je je elke dag wat beter voelt. Laat goed voor je zorgen en knap goed op.

tessa
3 jaren geleden

oh nee wat vervelend Hoe deze week is verlopen. Beterschap!

Evelien
3 jaren geleden

Och jee, veel beterschap Babs! Longontsteking lijkt me verschrikkelijk 🙁 Gelukkig slaat de anti-biotica aan, ik hoop dat je je snel weer beter voelt én dat je de rest van 2019 niet meer dit soort fratsen hebt!

Mariska
3 jaren geleden

Oh wat naar dat je weer longontsteking hebt, dat is niet fijn! Wil je wel het beste wensen voor dit nieuwe jaar, mag dat nog? 🙂

Annette
3 jaren geleden

Ik was er al een beetje bang voor, getver Babs wat vervelend. Beterschap en lekker aansterken…

Gonny
Gonny
3 jaren geleden

Dikke knuffel voor jou.
Blijf alert. Heel veel beterschap!

De griepprik haal ik al 15-20 jaar niet meer. Sindsdien denk nog 2 keer de griep gehad? Met de griepprik had ik minimaal 2 X per jaar Griep.
En dan was il in de week vd injectie zetten ook nog eens hondsberoerd!

chucky1012
3 jaren geleden

Goedemorgen….
Wat je niet had gehoopt…..
Echt zo verschrikkelijk….

Heel veel sterkte, liefs en van harte beterschap 😘🌻🌼🌻🌼🌷