KeeK op de WeeK 1- Nieuwe KeeK, Evil Eye, Lekkere Gedrochten, Peeling, Aftuigen en Schilderen 9 keek op de week KeeK op de WeeK 1- Nieuwe KeeK, Evil Eye, Lekkere Gedrochten, Peeling, Aftuigen en Schilderen
Artikelen, Huisdieren, Keek op de Week, Marie en Toulouse

KeeK op de WeeK 1- Nieuwe KeeK, Evil Eye, Lekkere Gedrochten, Peeling, Aftuigen en Schilderen

Voor degenen die ik nog niet heb kunnen bereiken, de beste wensen! Twee dagen voordat de echte jaarwisseling begon ging hier al flink wat vuurwerk de lucht in, om 24.00 uur barstte het los (wel veel siervuurwerk) en godzijdank was het op nieuwjaarsdag stil. Niet omdat er veel in de fik ging of dat ik mij stoorde aan de knallen, het was meer dat Marie weer naar buiten kon. Want zij heeft op oudejaarsavond mij de hele avond met een boosaardige blik aangekeken, haha!

KeeK op de WeeK 1- Nieuwe KeeK, Evil Eye, Lekkere Gedrochten, Peeling, Aftuigen en Schilderen 11 keek op de week KeeK op de WeeK 1- Nieuwe KeeK, Evil Eye, Lekkere Gedrochten, Peeling, Aftuigen en Schilderen

Nee, Marie was het er niet mee eens dat het luikje dicht was. Ze wilde maar naar buiten, de gekkerd. Toulouse ging gewoon rustig in zijn mandje liggen, die vond het wel best.

KeeK op de WeeK 1- Nieuwe KeeK, Evil Eye, Lekkere Gedrochten, Peeling, Aftuigen en Schilderen 13 keek op de week KeeK op de WeeK 1- Nieuwe KeeK, Evil Eye, Lekkere Gedrochten, Peeling, Aftuigen en Schilderen

Toen wij nog onze honden Whippet (een Greyhound) en Vinkie (een Boerenfox) hadden was het echt afzien voor die beesten met oud en nieuw. Vooral Vinkie, die kroop altijd trillend in de open haard. En ging daar in een hoekje zitten shaken, zo zielig!

Whippet vond het ook eng, hoewel ze buiten toch rustig langs het vuurwerk liep. Wij lieten haar vaak ‘s nachts nog een keer uit en dan waren er altijd nog een paar kinderen bezig met rotjes. Ik riep dan of ze even konden stoppen en dan liepen wij erlangs. Ging goed.

Vinkie bleef daarna nog dagen binnen, die durfde niet meer naar buiten…

Nederland lijkt tegenwoordig verdorie met oud en nieuw een mini-oorlogsgebied. Een man (met katten) die een opmerking maakte over het vuurwerk (voor 24.00 uur) wordt vervolgens in elkaar geslagen, kinderen die een flat in lichterlaaie zetten. Ook die kinderen hebben mentaal levenslang. Om maar niet te spreken dat mensen hun auto’s moeten stallen in een parkeergarage omdat de kans groot is dat die ook in de fik gaan.

Ik heb geen idee wat mensen bezielt tegenwoordig. Brood en spelen… In de Romeinse tijd werden mensen al vermaakt met soms gruwelijke evenementen om ze maar rustig te houden. Moeten “wij” nu zorgen dat iedereen zich kan vermaken zodat het niet uit de hand loopt? Ik vind het drie keer niks.

Lekkere Gedrochten

Jeroen heeft oliebollen gebakken en die zijn zo veel lekkerder dan die kant en klare jongens van de supermarkt. Vooral als ze van die mooie uitsteeksels hebben, lekkere knapperige vette gedrochten.

Ik ben vergeten om een foto te maken…

Oudejaarsconference

Wij hebben naar de conference van Martijn Koning gekeken. In het begin voelde ik mij wat ongemakkelijk, temeer omdat ik het gevoel had dat die jongen bloednerveus was, maar ik heb toch een paar keer lekker gelachen. Zoals over Badr Hari zijn kapotte enkelband. Ik weet niet meer exact hoe hij het zei… Iets in de trant van of ze die dingen niet wat steviger konden maken, haha! Maar al met al was het best een domper.

Ook hebben we naar Lenette van Dongen gekeken, dames (en heren), ik vond het hilarisch! Ja, VINNIK! Wat was ze goed. Ook dat stukje met het ramen wassen… OMG, ik heb ook zo een spons-ding en een te kleine emmer. Zij had zoooo gelijk! Gewoon direct de juiste materialen kopen werkt een stuk gemakkelijker! Heb jij haar gezien? Check anders “uitzending gemist” bij “Buitenleven.”

Kerstboom aftuigen

Toen Jeroen en Tom naar de verjaardag van mijn schoonvader waren heb ik de kerstboom afgetuigd. Back to normal weer…

KeeK op de WeeK 1- Nieuwe KeeK, Evil Eye, Lekkere Gedrochten, Peeling, Aftuigen en Schilderen 15 keek op de week KeeK op de WeeK 1- Nieuwe KeeK, Evil Eye, Lekkere Gedrochten, Peeling, Aftuigen en Schilderen

Schilderen

Dit jaar wil ik meer gaan schilderen. Ik ben begonnen met deze geinige koe (hij is nog lang niet af)  en zo kan ik zitten en staan ook mooi afwisselen. En het is gewoon leuk om te doen!

KeeK op de WeeK 1- Nieuwe KeeK, Evil Eye, Lekkere Gedrochten, Peeling, Aftuigen en Schilderen 17 keek op de week KeeK op de WeeK 1- Nieuwe KeeK, Evil Eye, Lekkere Gedrochten, Peeling, Aftuigen en Schilderen

Nieuwe Cake

Wat vinden van mijn nieuwe Cake? Ik gebruikte altijd een foto van Shutterstock, maar mijn gratis abonnement is gestopt. Bij andere websites met gratis afbeeldingen vond ik geen mooie foto van een cake, dus gevraagd aan Jeroen of hij een lekkere cake kon bakken.  (Hoef ik ook niet meer aan een bronvermelding te denken)

KeeK op de WeeK 1- Nieuwe KeeK, Evil Eye, Lekkere Gedrochten, Peeling, Aftuigen en Schilderen 19 keek op de week KeeK op de WeeK 1- Nieuwe KeeK, Evil Eye, Lekkere Gedrochten, Peeling, Aftuigen en Schilderen

Peeling

Deze week ben ik ook bij de van Rosmalen kliniek in Nijmegen geweest. Ik had via Instagram een peeling gewonnen en wauw, dat is the real deal! Ik weet nog niet of ik er een apart artikel over ga maken, want het leuke van winnen is natuurlijk dat het geen “werk” is maar gewoon genieten.

KeeK op de WeeK 1- Nieuwe KeeK, Evil Eye, Lekkere Gedrochten, Peeling, Aftuigen en Schilderen 21 keek op de week KeeK op de WeeK 1- Nieuwe KeeK, Evil Eye, Lekkere Gedrochten, Peeling, Aftuigen en Schilderen

En tot slot een foto van mijn andere lieverd…

KeeK op de WeeK 1- Nieuwe KeeK, Evil Eye, Lekkere Gedrochten, Peeling, Aftuigen en Schilderen 23 keek op de week KeeK op de WeeK 1- Nieuwe KeeK, Evil Eye, Lekkere Gedrochten, Peeling, Aftuigen en Schilderen

Fijne zondag en tot de volgende KeeK!

KeeK op de WeeK 1- Nieuwe KeeK, Evil Eye, Lekkere Gedrochten, Peeling, Aftuigen en Schilderen 25 keek op de week KeeK op de WeeK 1- Nieuwe KeeK, Evil Eye, Lekkere Gedrochten, Peeling, Aftuigen en Schilderen

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Daphne - verdraaidmooi
2 jaren geleden

Vuurwerk is zo enorm zonde voor diertjes. Ook wat ze sommige dieren aandoen, dat is echt niet om aan te zien! Wij hebben een cavia die andere jaren heel bang was, maar gelukkig dit jaar nergens last van leek te hebben. Van mij mag het lekker afgeschaft worden op de meeste plekken.

Petra
2 jaren geleden

Wat een leuk overzichtje! Ik maak er deze week werk van om de kerstboom af te breken!

Daisy
Daisy
2 jaren geleden

Ik vind het vreemd dat een Nederlandse traditie als vuurwerk afsteken met Oudejaarsavond ineens zoveel ellende oplevert. Nog vreemder dat men denkt dat een verbod iets gaat opleveren, behalve natuurlijk een nieuwe belasting maatregel van het kabinet om de gederfde extra inkomsten op te vangen. De problemen worden voornamelijk veroorzaakt door illegaal vuurwerk wat niet ophoudt bij een vuurwerk verbod, want het was al illegaal! Daarnaast de mishandeling van de hulpverleners moet veel strenger worden aangepakt. Dit is namelijk niet alleen aan de orde met Oud en Nieuw, maar ook de rest van het jaar. Er is altijd politie aanwezig… Lees verder »

Tessa
2 jaren geleden

Ik krijg gelijk trek als ik die lekker cake zie! Jouw schilderij is erg leuk al! Ben benieuwd hoe die er uit ziet als je klaar bent

Rory
2 jaren geleden

Vuurwerk, ik vind het verschrikkelijk. En zeker wat er toch allemaal weer gebeurd is daardoor. Heel erg. Een discussie over een verbod lijkt niet mogelijk als je het geweld en de agressie van alle voorstanders hoort. Raar. Toegegeven. Het siervuurwerk was mooi om te zien, maar mijn kind ziet er echt enorm tegen op (tegen de knallen). De 27e liepen we over straat in Amsterdam naar de auto en toen hoorde je ook zo’n harde (bom-achtige) knal in de verte. Je hoorde bij wijze van spreken de ramen rammelen en zelf voelde je het gewoon in je borst. Is toch… Lees verder »

Annette
2 jaren geleden

Skoet was ook heel bang en zat onder het badmeubel zo zielig…Beste wensen en veel gezondheid voor 2020 Babs.

Mariska
2 jaren geleden

Ah, mijn abo van Shutterstock was ook gestopt inderdaad. Meestal kreeg je wel een mail dat het werd verlengd, niet dus. Nou ja, maakt niet uit, moeten we zelf creatiever zijn 😉
Van mij mag het vuurwerk wel afgeschaft worden. Zelf ben ik er bang voor en schrik ik me bij elk kanonschot (zo klinkt het tegenwoordig) helemaal kapot. Mijn kat had ik een dag of 5 van tevoren al binnen gehouden omdat het hier in Edam-Volendam al heel erg was. Gisteren gingen er nog vuurpijlen de lucht in, ongelooflijk. Afschaffen!

bychristiana
2 jaren geleden

Ah, wat leuk dat je nu je eigen cake hebt. Het zijn die kleine dingen he;-) Ik vind al dat vuurwerk dus ook drie keer niks. Ik heb al die discussies over dat eventuele vuurwerkverbod ook op de voet gevolgd. Ik vind het echt verschrikkelijk wat je ook dit (of eigenlijk vorig) jaar weer gehoord hebt over alle vreselijke ellende die door stunten met vuurwerk is veroorzaakt. Ik vraag me soms ook wel eens af waar het allemaal heen gaat…Maar goed, met Sketch ging alles dus goed. Ze is helemaal niet bang geweest. Op nieuwjaarsdag, ‘s ochtends vroeg, heb ik… Lees verder »

Deb
2 jaren geleden

Wat een heerlijk overzicht weer net als de nieuwe cake! Veel leuker zo’n zelfgemaakte Keek-foto. Vind ’em echt goed gelukt en smaakte vermoedelijk erg lekker 😋. Idioot he dat gedoe met dat vuurwerk, ook het mishandelen van hulpverleners vind ik schande. Snap niet wat die mensen bezielt. Vind je kunstwerk nu al erg mooi, laat staan wanneer ie af is 👩🏻‍🎨. Laat je ’em dan ook nog ff zien? Fijne zondag 😘!

Irene
2 jaren geleden

Grappig dat jullie je hond whippet noemde terwijl het geen whippet was. Ik maakte ook zelf oliebollen. Idd veel lekkerder. Al worden ze idd niet rond😂 Eigenlijk is het bakken nog niet eens zoveel werk, de meeste tijd zit je gewoon te wachten totdat het beslag gerezen is.

Leuk dat je de foto van de cake zelfgemaakt hebt! Dat wordt vast een traditie! Ieder jaar een nieuwe keek foto dus een lekkere cake!

Irene
2 jaren geleden
Reply to  BeautyByBabs

Verschrikkelijk! Wist je dat in Spanje dat soort honden ook afgemaakt worden als ze niet aan honden races mee willen doen? Dat soort mensen hebben totaal geen feeling voor dieren.