keek op de week 10 u
Artikelen, Keek op de Week

KeeK op de WeeK 10- Cleaning, Keep off en Kattencadeau

Vrijdag en zaterdag zag het eruit alsof de lente nu echt doorbreekt! ‘s Avonds hoorde ik de vogeltjes weer fluiten, heerlijk. Op Instagram en Facebook geen kerstbomen en sneeuwlandschappen maar blaadjes en bloemen die weer tevoorschijn komen. En veel mensen zijn begonnen zijn met de voorjaarsschoonmaak. Ik ben mijn social media aan het opschonen , lekker een frisse start!

keek op de week 10

Voorjaarsschoonmaak

De lente zie ik meer als het begin van een nieuwe “tijd” dan oud en nieuwjaar. Je krijgt weer zin om de boel weer eens goed te soppen. De zon verlicht je huis genadeloos, en  zie je ook meer stof , vuile muren etc. Dan krijg ik meestal zin om de muren te gaan witten. (ja, echt!) De kussens en dekbedden gaan vaker naar buiten om te luchten. Dat soort dingen.

Maar online ben ik ook aan het opruimen. Dan ga ik kijken wie mij echt volgt, en degenen die mij volgen om alleen maar terug gevolgd te worden gooi ik uit mijn “kennissen” kring. Op Facebook had ik bij veel mensen het tabje “meldingen”  ingeschakeld en die ben ik aan het ont-volgen. Dan ben je nog wel vrienden, maar dan heb ik niet meer tig updates.

Het geeft weer wat overzicht en rust.

 

Een cadeau voor Marie en Toulouse.

Sinds ze gecastreerd zijn de heren ook niet meer buiten geweest. Toen ik in het ziekenhuis lag hebben Jeroen en Tom onze kittens zo een beetje her-opgevoed of ge-heropvoed. Ik gaf ze eten als ze erom vroegen en deed de achterdeur open en dicht voor ze (voor de katten natuurlijk!). Babs de portier, Babs de feeder.. I know. Het is niet goed voor ze, maar ik ben een hopeloos ik -wil -iedereen- verwennen- type. 

Omdat ik het ook wel zielig vind dat ze binnen zitten, liet ik ze laatst weer in de tuin. Ze waren zo op hun hoede, liepen heel voorzichtig de tuin in alsof ze het eng vonden. dus ik riep ze maar weer terug. Ik ben zo bang dat ze iets overkomt. En dan zal ik mijzelf niet vergeven… Ik ben ook echt een bange-poeperd, een hopeloze doemdenker af en toe!

Ik merk nu wel dat ze zich af en toe gaan vervelen. Ze moeten hun energie kwijt en dan gaan ze slopen. De gordijnen moeten eraan geloven… kijk maar.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het raam zit tussen de huiskamer en slaapkamer. Mijn bureau staat achter dat raam. Dus Marie koekeloert dus naar mij vanachter dat raam… de stalker!

Spray

Wij willen die gordijntjes een keer gaan vervangen (kosten 3 euro bij de Ikea) maar het is zonde als Marie ze weer gaat slopen. Dus deze spray gekocht. Keep off van Beaphar. En het werkt! Nu blijft ze uit de buurt, voor hoe lang weet ik nog niet.

katten spray keep off beaphar

 

Kaas en muizen spel

Dit geinige speelgoedje heb ik voor ze gekocht. De 2 muisjes die in de kaas zitten komen om de beurt naar buiten , en het is de bedoeling dat Marie en Toulouse een soort Wack a Rat gaan spelen.

KeeK op de WeeK 10- Cleaning, Keep off en Kattencadeau 8 kat KeeK op de WeeK 10- Cleaning, Keep off en Kattencadeau

 

Marie vind het nogal eng, ze schrikt zich gek als die muis naar buiten komt. Toulouse slaat af en toe naar de muis, maar ook niet zo fanatiek als ik zou willen. Ik denk dat kittens dit spelletje leuker vinden. Heb ik weer met mijn goede gedrag..pfff

Update: Ik heb het speelgoedje retour gezonden. Ik vond de muisjes ook te “mechanisch” naar buiten komen. En ga nu voor een krabpaal sparen.

In KATzwijm..

En na het spelen is het goed uitrusten… Hier smelt je toch van?

KeeK op de WeeK 10- Cleaning, Keep off en Kattencadeau 13 kat KeeK op de WeeK 10- Cleaning, Keep off en Kattencadeau

Samen naar buiten kijken…

KeeK op de WeeK 10- Cleaning, Keep off en Kattencadeau 15 kat KeeK op de WeeK 10- Cleaning, Keep off en Kattencadeau

 

Dat was het weer voor deze week!

handtekening Babs

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Corien
Corien
5 jaren geleden

Geweldig, zoals ze samen zitten op de foto’s! Waarom plaats je geen kattenluikje, hebben wij ook heel gemakkelijk en je kunt het afsluiten.

Irene
5 jaren geleden

Wat een leuke katten heb je! Worden jouw katten niet blij van dozen van pakketjes? Kunnen ze zich daar ook een dagje mee vermaken? Doe je wel rustig met die schoonmaak? Pas goed op jezelf!

Astrid
5 jaren geleden

Hey Babs,

Ja echt heerlijk he dit weertje! Ik kan er ook zo echt van genieten! Oee goeie, een online voorjaarsschoonmaak, moet ik ook eens echt gaan doen. Ik ontvolg ook altijd mensen op facebook, dan ben je inderdaad nog wel vrienden, maar die updates hoef ik niet te zien haha.
En herkenbaar van de speeltjes, bij Link hoeven we geen speeltjes voor te kopen, hij is al blij met een stukje papier of lintje of aluminiumfolie haha. Echte speeltjes heeft niet veel mee. Scheelt ook weer geld lol.
En zoooo cute he die foto’s weer 🙂 !

Liefs!

Deb
5 jaren geleden

Heerlijk he het weer. Ik heb er lekker van genoten vandaag in de tuin en gisteren in Dusseldorf. Hopelijk blijft het zo. Net als jij krijg ik ook de kriebels om schoon te maken, vooral de ramen lappen mag ik weer eens doen. In het zonlicht zie je dat het ook nodig is 😉 maar ik kon me er vandaag echt niet toe zetten.. volgende week maar weer. Marie en Toulouse zijn zo cute samen.. in KATzwijm hihi heel leuk gevonden.

Annette
5 jaren geleden

Ik heb laatst mijn bloglovin ook helemaal opgeschoond. Ik volgde nog blogs die al maanden niets meer hadden gepost, weg ermee. Op Facebook moet ik dat ook nodig eens doen ja. Goeie tip.

Sonja
5 jaren geleden

Heerlijk. Echter ik slik al weer allergie pillen omdat mijn ogen beginnen te jeuken. Leuk mooi weer, maar ik zit weer binnen als het wat waait. Ik ben ook al aan het opruimen geslagen in huis. Online ga ik ook even besluiten om alleen via mijn privé account nog te liken, anders heb ik een dagtaak.

Rianne
5 jaren geleden

Te schattig die katten! Mooie foto’s en leuke blog heb je! Liefs

Aileen
5 jaren geleden

Wat een handige spray! Wist niet dat het bestond maar die zag ik zeker onthouden. De foto’s van die katten zijn super grappig, vooral die met het gordijn. Heel herkenbaar.

Natascha
5 jaren geleden

Ik had gisteren ook van die voorjaarskriebels! We (nouja eigenlijk Jarno haha) heeft het hele terras schoongespoten en ik heb het huis opgeruimd van boven tot onder.

Hennie
5 jaren geleden

Haha, de kattenprinsjes hebben een koninklijk leven bij jullie. Ze boffen maar!
Zo heerlijk, dit weer! Ik knap ook helemaal op als ik naar buiten kijk. Op weekdagen zag ik alleen maar het daglicht vanachter het raam. (Rare zin, kantoorraam natuurlijk), dus ben blij dat de avonden straks ook wat lichter zijn!