keek op de week
Artikelen, Food & Drinks, Keek op de Week, Lifestyle

KeeK op de Week 12- Bekocht, Boek en Budget Broek.

Hallo Kekers!

Ik kocht deze week een budget broek, heb voor jullie een boeken tip,  en je bent bekocht als je Crystal Clear koopt..

Genieten jullie ook zo van de lentezon? Het is altijd even doorbijten maar gelukkig zien wij nu weer wat knoppen aan de bomen komen en straks weer lammetjes in de wei. Ik heb ze nog niet gezien, jullie wel?

Wat heb ik deze week gedaan? Mwah… naar de tandarts geweest. Mijn gebit is weer goed gereinigd. Ik mag daar niet op bezuinigen, straks vallen al mijn tanden en kiezen eruit en dat wil ik liever niet. Ik ben deze week naar de opnames van Radar geweest  en er was een interessant item, iets waar iedereen mee te maken heeft…

 

keek op de week

Ooglidcorrectie terug in de basisverzekering?

Goed nieuws voor iedereen die met moeite een boek kan lezen of tegen zijn oogleden aan kijkt. Volgens de berichten komt een ooglidcorrectie volgend jaar in het basispakket. Voor mijzelf maak ik geen illusies, zij vinden mijn ogen waarschijnlijk niet de moeite waard om te vergoeden, dus blijf ik sceptisch.

Ik hoop wel dat andere mensen geholpen kunnen worden en dat zorgverzekeraars niet zo moeilijk blijven doen. Met halfdichte oogleden kantel je altijd je hoofd naar achteren voor meer zicht, wat weer resulteert in nekpijn. En zoals ik zelf weet, krijg je daar wel medicijnen voor. Maar het is stukken goedkoper en beter voor je als ze gewoon die (kleine) ingreep doen.

Radar

Wij zijn afgelopen week ook bij de opnames van Avro-Tros Radar geweest. Altijd leuk, Antoinette Hertsenberg is prettig om naar te kijken en te luisteren, vriendelijk en zo professioneel. Het leukste en meest interessante onderwerp vond ik over voeding.

Hoe wij consumenten voor de gek worden gehouden. Het houdt ook niet op. Sommige mensen zeggen… lees gewoon de ingrediënten en dan weet je meer. Klopt, maar ik vind dat fabrikanten consumenten niet zo mogen lokken met allemaal gezonde foto’s van fruit als er nauwelijks wat in zit..

Wat was het geval?

In Liga, die met aardbeiensmaak, zit slechts 0,03% aardbei (flavour). Maar dan mogen ze het wel bestempelen als een product dat aardbei bevat. De suggestie wekken dat je ook nog iets met vitaminen eet, belachelijk.

Kennen jullie Crystal Clear?

Crystal Clear Sinaasappel_mandarijn

 

Dit vond ik helemaal treurig. Op de verpakking staat 1 sinaasappel en 2 mandarijnen afgebeeld, wat de suggestie werkt dat dat erin zit. Alles dus zou je denken.

Nou, vergeet het maar… er zit een ieniemienie druppeltje in.

Eén sinaasappel en 2 mandarijnen worden verdeeld over 533 pakken Crystal Clear!

 

En ik zag een naamgenootje, hihi 🙂

babs van de consumentenbond

 

Gekocht

Ik liep langs de Wibra en zag buiten allemaal joggingbroeken hangen. 75% korting! Aha… bij de kassa betaalde ik maar liefst €1,50! Ik zei nog tegen de verkoopster: “Zal ik het wel doen, het is wel een hele uitgave, ach, we doen eens gek, toch?”

 

joggingbroek wibra

 

Ik word altijd helemaal happy van dit soort koopjes. Thuis loop ik altijd in (wijde) joggingbroeken, pyjama broeken en dat soort spul. Maar met een uitgezakte en giga versleten joggingbroek waar het elastiek ook zijn beste tijd heeft gehad ga ik niet naar buiten en deze kan ik rustig aan doen als ik naar de winkels/ mijn schoonouders ga.

Ik neem vaak extra kleding mee als ik een dagje weg moet. Iets wat lekker los zit. Met mijn (lastige) darmen heb ik altijd kans op een flink opgezette buik en dan kan ik knellende kleding gewoon niet verdragen. Dus kleed ik mij net zo makkelijk om. Desnoods in de auto 🙂

Gelezen:

Ik ben helemaal verslingerd aan de boeken van Judith Visser, zoals deze. Humoristisch en leest lekker weg. Geen moeilijke wollige taal, gewoon zoals het is. En je krijgt bijna het gevoel alsof je erbij bent. Aanrader!

judith visser tegengif

 

De negentienjarige Kim ontdekt dat haar grote liefde Edwin haar bedrogen heeft en is vastbesloten dit nooit meer te laten gebeuren. Om zichzelf te wapenen tegen toekomstig bedrog besluit ze haar leven rigoureus om te gooien: ze gaat de prostitutie in. Ze gaat op zoek naar een walging die zo sterk is dat hij altijd werkzaam zal blijven als tegengif tegen de liefde. Judith Visser weet in Tegengif op meeslepende en niets verhullende wijze de wereld van de betaalde seks te beschrijven en de avonturen en gevoelens die Kim hierbij heeft. Bron: Bol.com

 

Dit was het weer, KeeKers! Till next week!

 

handtekening Babs

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Ellis
6 jaren geleden

Jaaa de lentezon was er weer. En toen weer even niet en vandaag weer wel. Hoe dan ook, de lente is in aantocht.
De dingen die je beschrijft over producten en hoe ze gepresenteerd worden is eigenlijk echt erg. Ik ben er al een hele tijd bewust van en toch zal ik er heus nog wel eens intrappen. Ik vind het erg dat dit zo gebeurt. Maar ja…Wel leuk, een opname van Radar.
En zo’n koopje is altijd zooo leuk! Kan ik ook helemaal blij van worden. En lekker makkelijk, een joggingbroek!

Angela
Angela
6 jaren geleden

Leuke post Babs 🙂

Wat fijn dat de ooglidcorrectie straks weer in de basisverzekering komt! Ik heb 2 maanden geleden een ooglidcorrectie gedaan, ik zag er vermoeid uit en ze mijn oogleden hingen over mijn ogen heen. Helaas was het niet ernstig genoeg om te vergoeden (het wordt in enkele gevallen nu ook al vergoed), dus ben zelf maar naar een kliniek gegaan (Bloemingdael). Ben super blij, maar het was wel een smak geld. Ik hoop dus van harte dat de regels flink versoepeld worden voor de mensen die dit in de toekomst willen laten doen.

heidi
6 jaren geleden

Wat een fijne weekje heb je gehad meid.

Natascha
6 jaren geleden

Je hebt wel veel geld uitgegeven aan nieuwe broeken hoor hihi. Heerlijk toch! Ik loop thuis ook het liefst in mijn joggingsbroek. En leuk dat je naar Radar bent geweest, ik kijk dat programma ook regelmatig 😉 Bizar he, dat sommige producten de boel zo bedonderen!

Nadia
Nadia
6 jaren geleden

Ja, de voedingsmiddelenindustrie houdt ons moedwillig voor de gek!

Radar, Kassa, Keuringsdienst van waarde, Zembla, Tegenlicht, Rambam, De Monitor, ja dat zijn goede, informatieve en zinvolle programma’s. Kijk ik naar televisie, dan zijn het dit soort programma’s of een leuke film. Helaas stoppen ze ook met dit soort programma’s, b.v. De Rekenkamer.

Annette
6 jaren geleden

Bedankt voor de boekentip altijd leuk en mijn genre dus daar kan ik wel wat mee 🙂 fijn zo’n koopje van 1,50. Ik heb dat een keer met een zomerjurkje gehad, was afgeprijsd, toen ging er nog een keer korting overheen en toen was alles daarvan 50% betaalde geloof ik 3 euro, hahaha

Debbie
6 jaren geleden

Wat leuk dat je bij Radar bent geweest, ik heb toevallig gisteren een stukje gezien. Ik kijk dat soort programma’s te weinig, terwijl ik het wel meestal interessant vind. Heb nu in ieder geval de opnames geprogrammeerd, dus dan kan ik het terugkijken.

Hennie - www.tutje.nl
6 jaren geleden

Het wordt bijna een traditie: jouw Keek lezen in bed op zondagochtend. Waarom zou jij niet in aanmerking komen voor een correctie? Als jij er last van hebt dan moet je echt een poging doen! Ik kan me indenken dat het een letterlijke last is, dus nog niet de hoop laten varen hoor! Ik ben gek op lezen maar heb er simpelweg de tijd niet voor. Alleen in de vakantie doe ik soms een poging maar daar komt meestal weinig van omdat ik dan niet ongezellig wil doen. Hoop dat ik ooit eens iets meer tijd krijg. Maar voorlopig zal… Lees verder »

Mariska
6 jaren geleden

Met minder dan 1 calorie kan er ook eigenlijk niet veel vruchtensap in Crystal clear zitten, fruit bevat namelijk ook calorieën, dus het verbaast me niet 😛

Maar Radar is wel een interessant programma. Die broek lijkt me zo fijn!

chucky1012
6 jaren geleden

De broek is een goede aankoop!
Ben nu ook erg benieuwd naar het boek.
Had je het boekenweekgeschenk gehad bij de aankoop van je boek want daarmee (het boekenweekgeschenk) kan je vandaag gratis met de trein door het land reizen…..

Xoxo