KeeK op de WeeK 14- Dag Lieve Papa en Opa... 9 papa KeeK op de WeeK 14- Dag Lieve Papa en Opa...
Artikelen, Keek op de Week

KeeK op de WeeK 14- Dag Lieve Papa en Opa…

Dinsdagavond 7 april kregen wij het verdrietige bericht dat mijn schoonvader, Peter IJkelenstam was overleden. Ik heb jullie in de KeeK vaak al wat over hem verteld. Dat hij in het ziekenhuis lag en daarna in een revalidatiecentrum kwam te liggen. Een heel verdrietige week voor mij en de familie. Ik zal hem enorm missen.

KeeK op de WeeK 14- Dag Lieve Papa en Opa... 11 papa KeeK op de WeeK 14- Dag Lieve Papa en Opa...

Papa is 89 jaar geworden en hij ging voor de 100 zei hij altijd. Geboren in Pankalan Brandan, Sumatra’s oostkust.

Maar dan stapelen de gebreken (Parkinson, hartklachten) zich op en dan kan het lichaam het niet meer aan. Je weet dat het eraan komt en toch voelt het aan als “onverwacht.” Het was zo een lieve man, nooit een onvertogen woord uit zijn mond gehoord en hij klaagde nooit. Zelfs niet over zijn pijn. Hij nam alles zoals het was, want het is zoals het is.

KeeK op de WeeK 14- Dag Lieve Papa en Opa... 13 papa KeeK op de WeeK 14- Dag Lieve Papa en Opa...

Bezoek

Je zag hem helemaal opleven als er bezoek kwam. Ik denk, mede omdat hij de laatste maanden ook blind was, hij leefde van bezoek tot het volgende bezoek. Nu met het corona virus is het natuurlijk dubbel verdrietig want wij mochten hem niet meer bezoeken.

Corona?

Toevallig hebben zij twee dagen voordat hij overleed hem nog getest op corona. Hij had koorts en was benauwd. Bleek hij geen corona te hebben…

Hij hield van country muziek en de muziek van de Dutch Swing College band. Hij was dol op eten, hij genoot van al het eten, hoe simpel het ook was. Ooit waren we in een restaurant waar Bruine bonen met Spek en Stroop op het menu stond, papa ging ervoor en genoot er van.

KeeK op de WeeK 14- Dag Lieve Papa en Opa... 15 papa KeeK op de WeeK 14- Dag Lieve Papa en Opa...

Donderdag hebben wij afscheid van hem genomen, hij wilde zo graag thuis opgebaard worden, maar vanwege de corona maatregelen moest dat bij een rouwcentrum. Hij lag er “mooi” bij, met een glimlach alsof hij even aan het uitrusten was…

Lieve man…

Ik zal deze lieve man missen. Mijn ouders zijn al jaren geleden overleden en dan worden je schoonouders (in mijn geval) een soort tweede thuis. Mijn schoonmoeder is er ook niet meer en het leven zal anders worden. Ouders houden vaak “de boel bij elkaar” zoals ik dat altijd zeg. Vaak zie je de hele familie weer op de verjaardagen van de ouders en tijdens de kerstdagen en ik weet uit ervaring dat zodra ouders/opa’s en oma’s wegvallen de contacten ook minder worden. En ik ben best een familiemens. Niet dat ik de deur platloop, maar ik kan wel genieten van het samen zijn met de familie.

KeeK op de WeeK 14- Dag Lieve Papa en Opa... 17 papa KeeK op de WeeK 14- Dag Lieve Papa en Opa...

Gisteren was de uitvaart.

Lieve papa en opa van Tom, rust zacht. ♥

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Mariska
2 jaren geleden

Wat vreselijk en zeker in deze tijd, dat je er niet langs mocht gaan. Heel sneu voor de mensen ook. Helaas ben ik vorige week mijn vader verloren. Ook dat kwam niet geheel onverwachts, maar toch. Sterkte! XX

Rory
2 jaren geleden

Ach wat afschuwelijk lieve Babs. Ik zie dit veel te laat. Heel erg naar. Ook al zit het er ooit aan te komen, toch komt het altijd onverwachts. En helemaal in deze nare Corona-tijden waarin ook het afscheid nemen anders loopt. Gecondoleerd en sterkte met dit grote verlies. Voor jullie allemaal.

Daphne - verdraaidmooi
2 jaren geleden

Lieve Babs, gecondoleerd en heel erg veel sterkte gewenst voor jou en je familie!

Deb
2 jaren geleden

Wat een verdrietig nieuws lieve Babs, nogmaals gecondoleerd en wat een mooie foto’s van hem. Heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies, dikke knuffel 💗.

Petra
2 jaren geleden

Wat een droevig nieuws, veel sterkte aan de hele familie lieve Babs!

bychristiana
2 jaren geleden

Oh Babs, wat ontzettend verdrietig!! Gecondoleerd met het verlies van zo’n lieve schoonvader. Heel veel sterkte gewenst voor jullie allemaal!

annette
2 jaren geleden

Mooi geschreven Babs, nogmaals gecondoleerd.

Wendy
Wendy
2 jaren geleden

Lieve Babs en familie gecondoleerd en heel veel sterkte met dit verlies in deze rare tijd.
Ook ik heb gisteten mijn moeder begraven, dus weet hoe het voelt 🕯🙏🌟

Anita te Gussinklo
Anita te Gussinklo
2 jaren geleden

Gecondoleerd Babs, veel sterkte met dit verlies.

Tessa
2 jaren geleden

Gecondoleerd met het overlijden van jouw schoonvader. Heel veel sterkte in deze zware tijd. Jouw schoonvader komt over als een hele lieve man *knuffels*