keek op de week 14
Artikelen, Films en series, Keek op de Week, Lifestyle, Marie en Toulouse, Wonen

KeeK op de WeeK 14- Klaprozen, Tulpen, Toulouse en Tuinhuisje

Hallo KeeKer vrienden! Deze week weer een serie (het zal niet..), mijn klaprozen schilderij en een tweedehands tuinhuisje. Hoe was jullie Pasen? Was het met Pasen zo een somber weer, is het dit weekend waanzinnig heerlijk weer (weer)! Ik denk dat iedereen de zomer in zijn hoofd heeft. Laat het zonnetje maar lekker blijven, ik word er in ieder geval heel blij van! Daarom laat ik jullie ook zien wat ik zoal in de tuin gedaan heb 😉

keek op de week 14

Foto: Shutterstock

Klaprozen

Deze week ben ik weer aan het schilderen geslagen. En ik heb iets gemaakt wat totaal uit mijn comfortzone ligt, maar zo leuk om te doen!

Je kon “live” meedoen met de online workshop van 2 creatieve Twentse dames. En zij maken zulke geinige schilderijen. Tulpen, dikke dames, uilen en natuurlijk nog veel meer!

Ik durfde het niet aan om live mee te doen, maar gelukkig kreeg je de volgende dag nog de opname toegestuurd. Schilderen met een roller (op een tafel of kastje ben ik het wel gewend) maar op een canvas? En wat dacht je van lekker spatten met verf? Zij werken ook vaak met een paletmes, iets wat ik ook nooit echt toegepast had.

klaprozen

Ik had ook niet de juiste paletmes, verf van de Action in plaats van Amsterdam, en de roller die ik had was veel te groot. Maar ik ga hem nog een keertje maken, maar dan met goed “gereedschap”. Het halve werk, you know what i mean 😉

Altijd maakte ik portretten en dan wil ik ieder haartje of wimpertje het liefst perfect neerzetten. Maar dat is zo moeilijk, weet de perfectionist in mij. Het was verfrissend om gewoon los te gaan met deze technieken!

Wel jammer dat ik de cursus voor een jaar niet kan betalen. Want schilderen is zo leuk en ontspannend. Maar ik blijf natuurlijk wel oefenen en hopelijk durf ik het dan weer aan om een portret te maken.

Ik heb hem even tijdelijk aan de muur gehangen en Tom zei spontaan…

Hebben wij niks te makken, maar wel gewoon een “Van Gogh” ophangen? 😉

 

Tuinposter en tuinhuisje

De poster heb ik bij Action gehaald en het tuinhuisje konden wij gratis ophalen! Er was iets met de deur, maar dat heeft Jeroen verholpen. Ideaal, nu kunnen we al onze bezems, emmers, rotzooi en tuinspullen mooi erin kwijt!

tuinposter

Tuinhuisje

tuinhuisje

Marie en Toulouse

Gaaaaap!

marie geeuwt

Dat bekkie! “Hou op met die camera, kan een kat niet eens rustig zijn beauty-slaapje doen?”

marie

marie en toulouse

Toulouse houdt van bloemen…

toulouse tulpen

 

Toulouse

toulouse tulpen

Serie:  SAKNAT

Saknat is een Zweedse politieserie uit 2017, ook wel uitgebracht als “Missing.” Er was maar 1 seizoen en die bestaat uit 4 delen.

Hoofdcommissaris Maja Silver keert terug naar haar geboorteplaats in de Zweedse biblebelt om haar dochter te bezoeken. Niet lang daarna schokt een verschrikkelijke ontdekking de gemeenschap. Zo sereen is het leven in een kleine gemeenschap dus toch niet. Bron: Moviemeter

Ik vond het niet de allerbeste serie die ik gezien heb, maar toch blijf je aan je stoel gekluisterd omdat je toch wilt weten hoe het in elkaar steekt.

 

Dat was het weer voor deze week! Wat gaan jullie vandaag doen? Er lekker op uit of genieten in de tuin/op balkon?

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
4 jaren geleden

Wat goed van het tuinhuisje zeg! Dat is een mooie vorm van recycling en heel goed voor het milieu. Die serie vind ik interessant. In een van de vakanties nemen we Oma en Opa mee en dan kijken we met zijn allen iedere avond een (of twee) afleveringen van een Lumière-crimi/thriller die ik nog altijd ‘huur’ bij Videoland. In het huisje is er geen kabel (en in ieder geval niet al te beste wifi) waardoor we niet kunnen Netflixen.

Deb
4 jaren geleden

Het weer is heerlijk, het voelde dit weekend gewoon bijna zomers aan! En wat een fijn tuinhuisje. Te gek dat jullie het konden repareren en gratis konden meenemen. Ik vind jouw kunstwerk prachtig! En wat ontzettend lief wat Tom erover zei. Daar smelt een moederhart direct van.

Annette
4 jaren geleden

Ik vind het schilderij echt heel leuk geworden, lekker kleurrijk, ik houd ervan dat weet je. Ik heb heerlijk in de tuin gezeten het weekend (wel nog een keer met de groene aanslag reiniger aan de slag geweest) en zitten lezen. Zalig!

bychristiana
4 jaren geleden

Wat ontzettend leuk dat je weer aan het schilderen bent. Ik kan me inderdaad herinneren dat je een tijdje geleden zei dat je dat weer wilde oppakken. Je hebt echt talent, ik vind het heel mooi! Prachtige tulpen ook. Ik had vrijdag twee bosjes / bossen voor vijf euro gekocht, en ik heb ze verdeeld over maar liefst vier vazen. Ook hier dus helemaal het lente gevoel;-)

Hennie
4 jaren geleden

Ideaal dat tuinhuisje! Kan ook goed tegen een stootje zo te zien. Je schilderwerk vind ik echt mooi geworden joh! Dat wilde je sowieso al oppakken toch? Zoiets staat me bij.

chucky1012
4 jaren geleden

Prachtige schilderij!
Jij kan zo goed schilderen.
Mooi doek!
Fijn zo een mooi tuinhuisje en ook nog gratis 👌

Xoxo