keek op de week
Artikelen, Boekentips, Keek op de Week, Over mij

KeeK op de Week 14 – Zomerblues, Zomerdroom en zelf pindakaas maken!

Hi KeeKers!

Week 14. Bij 14 moet ik weer even denken aan iemand die in een groot deel van mijn jeugd verweven was. Johan Cruijff, wie kent hem niet. Als wij gingen voetballen dan was je of Neeskens, van Basten, Keizer of Cruijff. Bedankt voor de mooie sportmomenten. En niet te vergeten, een heel aardig mens, zonder kapsones.

Het was weer een rustige week, Keken jullie weer mee? Gezellig!

 

keek op de week

Afgelopen donderdag was het heerlijk weer, ik ben dan ook direct de tuin ingedoken. Eerst wat onkruid tussen de tegels gehaald en toen in een stoel gaan hangen. Zon! Zon op mijn gezicht, zon op mijn benen. Even wat Vit.D bijtanken.

Wel met een zonbeschermings product natuurlijk. Maar die witte melkflessen worden hopelijk wel een beetje bruin. Toen ik daar zat voelde ik weer iets knagen…

 

De lentezon en toch af en toe een beetje depri…

 

Ik kijk altijd uit naar de lente, en toch merk ik dat ik mij niet helemaal happy voel. Ik heb dit ieder jaar, dus het is mij niet vreemd. Waarom voel ik mij soms een beetje down met dat mooie weer?

Het is altijd hetzelfde riedeltje… omdat je weinig geld hebt, kan je ook niets leuks ondernemen. (natuurlijk koop ik wel eens iets leuks voor mijzelf of net die extra lekkere douchegel, waar wij allemaal gebruik van maken… anders zou ik gewoon doordraaien. Maar spontaan uit eten gaan, een terrasje pakken zit er niet in. De bioscoop zien wij alleen met de kerst…)

terrasje

Facebook

Vooral Facebook is dan killing. Foto’s van mensen op terrasjes, op het strand, op vakantie. Dat wordt weer flink scrollen… Best lullig als je altijd maar thuis zit en het idee hebt dat iedereen een geweldige tijd heeft. Met nadruk op “het idee”, want eigenlijk zegt het niet zoveel. Het kan eenmalig zijn en je weet nooit wat er meer speelt bij iemand.

Ik kan mij goed voorstellen dat er meisjes en jongens zijn die de zomermaanden ook ervaren als “was dat maar voorbij.” Als je het idee hebt dat half Nederland aan het feesten is op Ibiza en je hoort niet tot dat groepje.. dan is social media eigenlijk heel vervelend.

drankje
of je hebt het idee dat iedereen aan een cocktail zit…

Ik moet mij daar altijd even overheen zetten. Met kerst en andere feestdagen heb ik daar minder last van, het zijn maar een paar dagen. En de zomer kan soms lang zijn, maar… we overleven het wel.

Ach, aan de andere kant besef ik ook dat ik met rotweer in principe niet eruit hoef. Niet in de file, op een koud station, wachten bij een school. Dat is ook wel weer de andere kant 🙂

Boekentip

Leuk brugje als we het over de zomer hebben…  het boek Zomerdroom…

Geen zwaar boek maar meer een heel luchtige liefdesroman. De boeken van Wilma Hollander hebben een hoog Bouquet reeks gehalte (niks mis mee hoor). Romantische verwikkelingen, zoals de knappe man en de mooie vrouw (steevast met vrolijke rode krullen) komen in ieder boek weer terug.

 

Het verhaal..

Als Sofie Kostadinos in verband met een familiekwestie halsoverkop naar Griekenland moet vertrekken, gaat hartsvriendin Marleen spontaan met haar mee. Het is immers maar voor een paar dagen? Al gauw blijkt dat de familiekwestie heel wat ingewikkelder in elkaar zit dan de beide vrouwen hadden verwacht. Voor ze het in de gaten hebben, zijn ze tot over hun oren betrokken bij een geheimzinnige moord in een romantisch Grieks bergdorpje. Als ook de liefde nog om de hoek komt kijken, verandert hun leven al snel in een adembenemende, zinderende zomerdroom. Een heerlijke (ont) spannende liefdesroman tegen het droomdecor van het prachtige Griekenland! Bron: Bol.com

zomerdroom

 

Wat mij het meeste trok was dat het in Griekenland afspeelt. Een prachtig land, waarvan ik een deel heb mogen bewonderen. Dat was het eiland Chios. Toen nog totaal niet toeristisch, geen disco, alleen een mooie natuur en spotgoedkope restaurantjes. Dit boek leest lekker weg en Griekenland, de sfeer, de hitte en de bevolking is zo goed beschreven dat je je lezend weer even in Griekenland waant.

 

chios
Deze foto maakten wij van het haventje…

 

Misschien ga ik wel een keer wat reisverhalen plaatsen. Ik kan nooit van een vakantie alleen maar zeggen. “Ja, mooi en leuk” , het eten was goed… wij maakten altijd de meest maffe dingen mee.

Pindakaas zelf maken..

Mijn zoon is dol op pindakaas. En pindakaas is heel gezond. Zeker de biologische variant waar geen extra suiker is toegevoegd. De beste is degene waarin zo een olielaagje op drijft.

Jeroen en Tom kwamen op het idee om zelf pindakaas te maken, lekker en zo klaar!

Wat heb je nodig?

  • Een zak met doppinda’s
  • Olie, het liefst araricheolie(pinda-olie)
  • Snufje zeezout
  • Een keukenmachine

 

En mengen maar! Daarna stop je de pindakaas in een lege, schone pot. Jeroen heeft dit label erop gemaakt, staat geinig, toch?

Dat was het weer voor deze Keek, tot de volgende week! (voel mij net de uil van de Fabeltjeskrant)

 

handtekening Babs

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Debbie
6 jaren geleden

Lieve Babs, ik hoop oprecht dat er binnenkort licht aan de financiële tunnel komt. Ik krijg nu zo’n zelfde situatie mee bij een vriendin die persoonlijk failliet is verklaard. De regeltjes van de overheid zijn zo raar dat je eerst nog verder in de schulden komt voordat je überhaupt kan gaan afbetalen. Echt erg.

Enne, voor wat betreft die lentedip, dat heb ik ook wel eens. Zo’n eerste lentedag met 20+ graden voel ik me altijd heel raar, alsof ik het veel te warm heb. Ben de hele zaterdag binnen gebleven en heb series gekeken.
x

heidi
6 jaren geleden

Wat een leuke weekje heb je gehad meid.

Daniëlle
6 jaren geleden

Het lente weertje is inderdaad eindelijk in aantocht! Vanmiddag heb ik nog even genoten van de zon! Laat de zomer maar komen.
Ik snap wat je bedoelt met de foto’s op Facebook van terrasjes, ik krijg er de lentekriebels van haha.

Melike
6 jaren geleden

Oh als ik niet zo veel te besteden heb kan dit ook echt mijn humeur beinvloeden. Vooral dat constante gereken, echt niet leuk. Hoop voor je dat er weer betere tijden aankomen. Dat stukje over de pindakaas echt super leuk! Ik doe dit zelf altijd. Sinds ik het zelf maak, vind ik een postje uit de winkel echt minder lekker. En er zitten als je het zelf maakt natuurlijk geen toevoegingen in. Super fijn.

Annette
6 jaren geleden

Zomerblues, ik had gisteren even de pest in omdat het helemaal niet zo’n mooi weer werd als voorspelt. Sterker nog ik vond het koud 🙁 Vandaag wel even heerlijk buiten kunnen zitten met een lekker boek. Ik hoef niet zo nodig weg eerlijk gezegd. Ik vind het heel fijn dat ik elk jaar op vakantie kan en dit jaar een tweede kort tripje met de kids kan maken maar verder is het buffelen. Niet mis mee. Maar net als Hennie al aangeeft met 2 studerende kids gaat het er met vrachtwagens uit hier 🙂 maar I count my blessings 🙂

Shopverslaafd
Shopverslaafd
6 jaren geleden

Hi, mhh ik kreeg een ohh gevoel bij het lezen van je keek op de week
Terrasjes, naar de film en vakantie is zo vanzelf sprekend hier
Hoe komt het dan dat er dat voor jullie niet inzit?
Of is dat een te persoonlijke vraag?

Hennie - www.tutje.nl
6 jaren geleden

Die homemade pindakaas klinkt zo slecht nog niet! Leuke tip! Ga ik zeker eens proberen.

En ja meis, elk nadeel hep zuh voordeel, om maar even met JC te spreken (waar kennen we die initialen nog meer van? Haha!), jij hoeft niet op een koud station te wachten of bij een school. Maar ik snap je frustratie wel. Geloof me: ook ik ben blij als het weer het einde van de maand is, want ook al werk ik me helemaal suf, met twee studerende kinderen gaat er meer uit dan dat er binnenkomt.

Fijne week gewenst, Babsie!

Liefs Hennie