keek op de week
Artikelen, Budget, Food & Drinks, Gezondheid, Huidverzorging, Keek op de Week, Lifestyle, Over mij, Utsukusy

KeeK op de Week 17- Gezond, Geen Gezicht, Complimentjes en Kleding

Een week voorbij en weer een nieuwe KeeK. Een complimentjes en pakjes week. Soms open je je mail en lees je: Je bent genoemd op Facebook. Dan denk je, wat is er aan de hand? Enigszins huiverig ga ik dan kijken… en soms kan zo een kleins zinnetje je dag helemaal goed maken!

 

keek op de week

Complimentjes

Krijgen jullie wel eens een compliment? Ik krijg ze eigenlijk nauwelijks in mijn omgeving als ik erover nadenk. Wat zie je er leuk uit is af en toe best welkom als je na een uur make-uppen de boel een beetje redelijk op je toet hebt gesmeerd. Of je hebt weer wat leuks aangetrokken.

Heb je je zo uitgesloofd, na 3 hopeloze setjes kies je wat je op dat moment het best vind staan (niet wat het lekkerst zit in dit geval). Ik loop standaard in wijde kleding, dat zit gewoon het meest prettig. Vrijdag ging ik naar de bibliotheek en aan de ene kant denk ik dan…. waarom trek ik niet wat anders aan? Ik heb genoeg. Aan de andere kant denk ik: “Waarom zou ik”. Geen hond die daarop let.

moe

Stom hé. Ik vind het gewoon lekker, hahaha.. Maar ik zit de laatste dagen even wat minder in mijn overjarige velletje. Moe, tobberig hoofd….

 

Help, mijn hoofd krimpt! Geen gezicht…

Mijn huid ziet er prima uit, maar mijn hoofd krimpt! Laatst had ik mijn zonnebril op en het leek alsof dat ding uit proporties was. Hij zakt ook de hele tijd van mijn neus…grrr

Te grote zonnebril

 

Het is een soort fysieke stroomversnelling, maar dan neerwaarts. Als ik in de spiegel kijk, kijkt er iemand terug die ik nauwelijks meer herken. Maar genoeg gezeurd.

Wij hadden het over complimenten.

Fleur van Fleur’s Beautytips had mij ‘genomineerd’ bij Bodieboost voor een bosje bloemen. Dat vind ik zo lief. Ik ken Fleur nog uit de tijd van een ander beautyplatform en eigenlijk hebben wij elkaar maar 1 à 2 keer gezien.

Wat las ik …

Mijn wens is een mooie gekleurde bos met bloemen voor Babs Ijkelenstam omdat ik dat haar gun want zij verdient dat. Het zal haar blij maken en plezier geven denk ik. Ze werkt hard en is een mooi mens.

Dan ben ik even stil. Ja, echt. Niemand heeft mij ooit een hardwerkend mens genoemd. Omdat ik altijd (onvrijwillig) thuis zit heb ik altijd het idee dat mensen mij een beetje een slome duikelaar vinden.. tja.. je telt niet echt mee. Ik denk dat ik het zo wel redelijk omschrijf.

Ik werk hard op mij manier en soms is het wel eens lastig. Wie zegt er: “Je hebt als moeder je job goed gedaan en dat doe je nog steeds, jouw kind is niet crimineel, niet aan de drugs, vriendelijk, empathisch, gezond en schoon en vooral heel eerlijk. (Soms zelfs te eerlijk naar mijn idee)

Of meis, wat heb je weer mooi alles opgeruimd of schoongemaakt… Of… “wat goed dat je mij daaraan herinnerd, ik was het helemaal vergeten” (ik ben al jaren een thuiswerkende secretaresse, die op secretaresse-dag echt geen bloemen krijgt, hahaha)

Ik loop niet te bedelen om complimentjes, serieus niet, maar ik vraag het mij wel eens af of jullie wel eens complimentjes krijgen of geven. Via mijn blog krijg ik gelukkig genoeg complimentjes, en daar word ik very happy van. Dus lezers, super bedankt! (onder de reacties geen complimentjes zetten hoor!)

Compliment in mijn mailbox

Ik kreeg na een samenwerking ook zo een tof compliment.

Wat leuk om te lezen! Je schrijft heel goed en ik ben blij voor je dat je er zo een fijne ervaring mee hebt. Petje af voor je schrijfstijl!

Wil je geloven dat ik dit allemaal niet in deze KeeK wilde vertellen, maar als ik eenmaal aan de gang ben, kan ik niet stoppen, hahaha. Mafkees dat ik ook ben.

Kleding

Ik was de gelukkige winnares van een Action kledingpakket. Dit vind ik echt zo gaaf! Nicole van budgetlife stuurde mij een berg kleding op, zo tof. En nu moet ik echt een paar kilo kwijt… jeetje, ik blijf maar groeien. (in de breedte wel te verstaan, zucht…)

Hier een kleine sneak peak.

jumpsuit action

Ik pas helaas niet alles… jeetje, mijn taille is gewoon verdwenen! Het loopt nu allemaal rechtdoor..

Skinlight

Jolanda van Zazazoo.nl had ook een te gekke winactie. Iets tegen pigmentvlekken? Ja, dat wil ik zeker proberen! Deze bofkont kreeg een tube Skinlight.  Ik hoop dat Skinlight mijn pigmentvlekken in ieder geval weer lichter gaat maken! Die jongens komen namelijk wéér naar de oppervlakte… “We’re back!” giechelen ze als de zon een paar dagen geschenen heeft…

skinlight

 

 

Een pakje uit België!

cadeaupakket Heidi

 

Van Heidi van ontdekkingshome.wordpress.com kreeg ik deze leuke spulletjes. Post uit België, hoe leuk is dat! Er zit een hand cream in van een merk die ik niet ken (Belle ♥ Surprise) , van Yves Rocher een bodylotion, een bathbomb (die gaat deze zomer in een voetenbadje of ik bewaar hem als ik in een hotel mag gaan slapen..), elastiekjes (altijd handig) armbanden, chocolade en een schattige ring.

gewonnen ring Heid

 

Vaasjes voor  €0,50!

 

Bij toeval ontdekte ik dat de bloemist ermee stopte. Ik woon hier nog niet zo lang en was er nog niet geweest. Toch maar even kijken. Het meisje vertelde mij dat zij liever thuisbleef bij haar 4 weken oude baby en haar man had ook een eigen zaak. Gelukkig, in ieder geval geen faillissement! Voor 50 cent per stuk stonden deze vaasjes mij te roepen..”Koop ons, koop ons!” Ja, dan moet je wel heel stevig in je schoenen staan om deze roze glimmers niet mee te nemen! 🙂

Ook wat vrolijke bloemen gefotografeerd!

 

plant

Highlights?

Ik zag dat de Wibra van die mutsjes met gaatjes verkocht waar je je haar doorheen kan trekken om highlights in je haar te zetten. Leuk, leuk, dacht ik. Nu kan ik het zelf. Direct ook voor €3 een kleurtje erbij gekocht.

 

mutsje highlights en haarverf

 

Bij het mutsje zat een haaknaald, maar wat een klus! Jeroen was zo lief om de haaknaald ter hand te nemen, maar wat een helse ervaring. Het deed zo’n pijn. Halverwege zijn we maar gestopt en mijn haar was een grote bal met klitten, hahaha. Als je een haarstreng eruit trok, trok die de al gescheiden streng haar weer mee terug en naar buiten. Nee, geen succes was dit! Auch!

De rest van de haarverf heb ik maar door mijn haar gesmeerd. (En uitgespoeld natuurlijk)

 

Utsukusy

Ik ga nu de Wakai home care pack testen. Wat een geweldige verpakking! Rood met zwart, zo fotogeniek. Maar jullie willen natuurlijk weten wat het doet en of het werkt. Het zal wel even duren voordat ik daar uitsluitsel over kan geven. Zou die kunnen tippen aan de Sirtuina’s home care pack die ik eerst getest heb? We gaan het beleven 🙂

utsukusy wakai home care set

Gezond

Tom maakt tegenwoordig lekkere bananen koekjes. Bij een foodblogger (http://www.kokerellen.be/) stonden allemaal recepten met maar 2 of 3 ingrediënten. De link naar Tom doorgestuurd en nu maakt hij, als de bananen overrijp zijn lekkere havermout-bananen koekjes. Je hebt alleen havermout en bananen nodig. Super easy en geen schuldgevoel. Omdat je heel rijpe bananen neemt, is de smaak zoeter. En je gooit meer een banaan weg. (ik moet er wel bij zeggen dat wij ze nu expres te rijp laten worden)

Ook maakt hij gezonde fruitsalades! Goed bezig, hè?

 

salade tom

 

Soto Ajam soep

Ik zag een recept in de Allerhande staan, ik wilde eens iets anders proberen. (nou ja.. ik geef het door, ik ben een ramp in de keuken)  Het werd deze soto ajam soep en lekker dat ie was! Voor herhaling vatbaar dus.

 

soto ajam soep

Balen

Vraagje… onze wasmachine is stuk. (was een tweedehandsje) Al een tijdje eigenlijk. Hij draait zowat de hele dag voor 1 wasje.(energierekening!) En dan zet ik hem ook nog op een korte was. Hij spoelt niet meer goed en centrifugeren? Wat is dat?

Weet iemand toevallig een andere? Misschien van mensen die gaan samenwonen. Tegen een niet te pittig bedrag natuurlijk! Ik zou er mee geholpen zijn.

Ik heb nog 100 dingen te vertellen maar bewaar dat voor de volgende keer!

Bedankt voor het lezen en tot de volgende …. Juist, ja!

 

handtekening Babs

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

20 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Fleur
6 jaren geleden

Ah! Wat leuk om te lezen joh 🙂
Complimenten geven is best belangrijk vind ik. En dan niet zozeer over iemands uiterlijk maar meer innerlijk. Ik doe het regelmatig naar familie en vriendinnen. En op m’n werk natuurlijk! (Werk met kinderen). Leuke KeeK van de week!

heidi
6 jaren geleden

Wat een fijne weekje heb je gehad meid.
Zo fijn om te lezen dat je der super blij mee bent.

Astrid
6 jaren geleden

Een enerverende week, met complimentjes! Dat is altijd fijn! Mensen zijn vaak met zichzelf bezig en vergeten dan om een ander te complimenteren of na te denken over hoe dingen voor een ander zijn. Een echte opsteker dus als je ze wel krijgt! Ben wel benieuwd naar je kledingpakket, ik koop eigenlijk nooit kleding bij de Action. Is het wat?

Astrid
6 jaren geleden

Hey Babs, Super leuk om te lezen! En wat lief van Fleur zeg! En op zich krijg ik wel eens een compliment, op het werk, maar ook prive en vooral ook via mijn blog. Ik vind het ook erg leuk om complimenten te geven 🙂 . Hier komt er toch eentje voor jou! Je schrijft echt super leuk, ik lees jouw artikelen echt zeer graag. Je bent een super lieve vrouw, grappig en echt oprecht, daar hou ik van! En oe, dat is echt balen van je wasmachine. Die van ons is ook een tijdje geleden stuk gegaan, echt rot… Lees verder »

Annette
6 jaren geleden

Die mutsjes voor highlighters zijn echt killing inderdaad, hahaha heb ik ook een keer geprobeerd. Hoofdpijn op de koop toe. Die vaasjes zijn echt superleuk echt een leuke aankoop. Mijn wasmachine heeft ook kuren en mijn droger ook. Grrrr daar kan ik zo van balen (net als jij). Ik hoop dat ze het nog even volhouden maar ik ben bang dat ze ergens dit jaar ook aan vervanging toe zijn. Ik geef mijn geld liever aan wat anders uit maar ja!

jeapiebel
6 jaren geleden

Ik kan me wel voorstellen dat je geen moeite wil doen met hoe je eruit ziet als je geen compliment krijgt. Ik tut mijzelf ook vaak op voor mijzelf. Je voelt je toch leuker en ik word er vrolijk van. Vaas van 50 cent dat is echt geen geld. 😉 Ik ben benieuwd naar je fotogenieke producten van Utsukusy. Hardwerken en mooi mens. Je verdient het Babs!

Natascha
6 jaren geleden

Ik ga je, ook al mag het niet, toch een complimentje geven hoor Babs. We hebben allemaal wel van die dagen dat we niet lekker in ons velletje zitten. Ik vind het alleen bij jou helemaal niet nodig!! (spreekt je boos toe hihi). Je ziet er prachtig uit! Ik vind je zonnebril nog steeds super leuk staan en anders heb je misschien een reden om een nieuwe te scoren 😉 Dat van die wasmachine is minder, mijn wasdroger is er mee opgehouden 🙁 Vaak is maken duurder dan een nieuwe kopen. Misschien gewoon marktplaats proberen? Of een oproepje op Facebook?

YuSt
6 jaren geleden

Wat een week Babs.
En die wasmachine, toch even op marktplaats kijken of vragen bij een zaak of ze nog een opgeknapte hebben staan?
Ik geef alleen een compliment als ik het meen. Ik hou niet van ‘geslijm’. Zie dat sommige mensen dat doen en prik daar doorheen. Een echt compliment voel je. En dat was deze keer bij jou ook goed binnengekomen.
Ik wil zo graag ook eens Utsukusy proberen, maar durf niet te vragen naar een samenwerking. Ja ik heb die ballen niet.

Yvonne
6 jaren geleden

Kleine moeite groot plezier als je iemand een compliment geeft. Bij deze één voor jou Babs omdat je altijd zoveel informatie voor al je lezers bij elkaar zoekt en er een mooie blogpost van maakt!
Groetjes,
Yvonne

Mariska
6 jaren geleden

Voor een nieuwe wasmachine kopen heb ik helaas geen tip, wij hebben een nieuwe staan en hiervoor 2 jaar een wasmachine geleased. Heel handig als je student bent, 16 euro per maand heb je een wasmachine staan.

Die bananen havermout koekjes klinken zo lekker! En hoe kan je gezicht nou krimpen? Ik snap er niks van. Die mooie complimenten zijn wel verdiend hoor!