keek op de week
Artikelen, Keek op de Week, Video's

KeeK op de week 18- Bijna een kater, koningsdag en een filmtip!

Hagel, sneeuw en zon. Kort samengevat. Wat een raar weer. Gelukkig was Koningsdag nog overwegend droog gebleven. Ik heb gekeken naar de televisiebeelden van Willy, Max, kinderen en de rest van de familie en dan ben ik toch wel heel erg blij met Nederland. In welk land gebeurd zoiets? Handjes geven, volleyballen, basketballen, jumpen op de muziek. Ik vind het leuke mensen en op zo een dag zie je toch weer in wat voor een vrij land wij eigenlijk wonen.

 

keek op de week

Die kleine meid in haar Zara jurk, geweldig toch? En ik kan er niks aan doen maar ik heb soms het idee dat ze achter de schermen aan het ‘geinen’ zijn met elkaar. “Kom, wij gaan weer eens een dagje bij “het gepeupel” kijken,” hahaha. Ik zie ze echt ertoe in staat en dat zou ik hun niet eens kwalijk nemen. Volgens mij hebben ze echt lol op zo’n dag en nemen ze alle felicitaties dankbaar in ontvangst.

Ik heb sinds jaren geen Oranje tompouce op op Koningsdag gegeten. Gisteren was ik in de stad dus nu wel lekker een paar tompouces meegenomen van de Hema!

 

tompouce

Maar genoeg over mijn familie (grapje)… hoewel, als jullie dit rond een uur of 17.00 uur lezen, dan zit ik in een Italiaans restaurant met mijn schoonfamilie te vieren dat mijn schoonouders 60! jaar getrouwd zijn. Holy Cannelloni, wat een tijd bij elkaar. En mijn schoonouders zijn er natuurlijk ook bij.

Geweldig toch?

 

De Rioolman

Het water in het toilet kwam omhoog als wij de WC doortrokken. Dus de “rioolman” gebeld. Ontstoppen die handel. Gezellig ondertussen met die jongen gekletst over honden , katten en hoelahoepenen en een kop koffie aangeboden. Ik vind die mannen vaak zo een opgeruimde natuur hebben, altijd vrolijk. En zoals hij het zelf zei… het is eigenlijk best een SHIT-baan, hahaha!

Hij liever dan ik. Het toilet spoelt weer goed door.

Best wennen nu wij in een huurhuis wonen, binnenkort krijgen wij ook een nieuwe stoppen-kast. Dit soort dingen moest je vroeger altijd zelf regelen. Ik blijf hopen dat ze een keer de douche gaan verbouwen en upgraden naar model 2016. Dat zou ik echt gaaf vinden.

Katje…

Aaaah… B-A-L-E-N! Ik zag dat iemand deze lieve, prachtige beauty aanbood. Kijk die lieve oogjes! Dit katertjes (gechipt en geënt en gratis!) kon niet samen met hun andere katten. Op het moment dat ik ‘toestemming’ vroeg thuis…stond er plots gereserveerd…Au!

Is het geen schatje? Half boskat. Ik had mijn huis er bij wijze van spreken al op ingericht…

Filmtip: The lady in the Van

 

Maggie Smith (Miss Shepherd) speelt een oude dame die in een verwaarloosd busje woont.

Een “mostly” waargebeurd verhaal is dit verhaal.

maggie smith

 

Miss Shepherd stond vijftien jaar geparkeerd op de oprit van schrijver en toneelspeler Alan Bennett, en wie Maggie Smith kent van o.a Harry Potter, weet dat zij perfect geschikt is voor deze rol. Zij speelt een ietwat recalcitrant, veeleisende dame, maar is ook heel eenzaam. Een losgeslagen projectiel en ook weer onschuldig meisje. En de buurt tolereert het. Ze hoort bij de straat en laat zich niet wegjagen…

 

Het busje . lady in the van

 

Grappige scènes dat ze het busje steeds geel ging schilderen. Heerlijk eigenwijs!

Een heel mooie film! Films met deze actrice is altijd goed. Kijk maar naar de trailer, zo leuk!

 

 

Dat was het weer even voor deze KeeK!

Tot maandag!

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Ellis en Diana
6 jaren geleden

Ah wat gezellig om te lezen allemaal. Het is een beetje alsof ik er bijstond, bij die rioolmannen met hun hoelahoepsen haha. En die tompoucen zien er ook wel héél realistisch uit op de foto. Ik bedoel dat het lijkt alsof ik er zo eentje kan pakken hmmmm. 60 jaar getrouwd! Hoe mooi is dat! Heb het er weleens met Diana over…dat gaan wij niet meer meemaken helaas. Maar elke dag is een waardevolle dag he. Ik vind het geweldig mooi, mensen die al zolang bij elkaar zijn. Gefeliciteerd nog (beetje achteraf, maar op 60 jaar maakt dat ook niet… Lees verder »

Annette
6 jaren geleden

hmmm tompouche van de Hema, heerlijk. Ah, wat jammer dat die kleine lieverd al gereserveerd was maar hopelijk krijgt ze een fijn huis. Leuk als je ook weer een poezenmoeder wordt.

Debbie
6 jaren geleden

Jammer van dat katje zeg! Heb je wel nog gemaild of gebeld met die verkoper? Die film wil ik inderdaad ook nog zien, heb er een tijd geleden een interview over gezien. Maggie Smith speelt ook in Downton Abbey, geweldige rol!

Melike
6 jaren geleden

Wat een leuke keek! Het katje is echt te snoezig, ik kan me voorstellen dat je het heel jammer vond. Wat een snoesje, die wil iedereen toch wel in huis! De film lijkt me echt heel leuk. Heel vaag heb ik het vermoeden dat ik hem al gezien heb, maar ik denk dat het komt doordat hij mij doet denken aan een andere film. Dat heb ik wel vaker haha.

Lisa
6 jaren geleden

Haha leuk om te lezen <3

Hennie - www.tutje.nl
6 jaren geleden

Ik vond de Zara jurk ook geweldig. Natuurlijk hangt zo’n familie van protocol aan elkaar maar ze doen het maar wel even. Respect.

Die filmtip neem ik ter harte! Ik ben groot fan van Maggie sinds Downton Abbey en ze heeft een karakteristiek hoofd. I like it.

Fijn dat je weer kunt doorspoelen. En inderdaad, vaak opgeruimde jongens die wel in zijn voor een lolletje. Gelukkig maar. Het leven an sich is soms al shit genoeg.

jeapiebel
6 jaren geleden

Het weer van deze week is zeker alles. Wat wij hebben beleeft, gelukkig schijnt de vol zon vandaag. Ik ga lekker winkelen en uiteten in Amsterdam om even van de vakantie te genieten. Hopelijk ook een heel prettige dag voor jou Babs, geniet van de zon!

Jolanda
6 jaren geleden

Oeh die tompouce…heerlijk! Wij hebben ook met een half oog gekeken met Koningsdag, maar vind het altijd zo aapjes kijken

chucky1012
chucky1012
6 jaren geleden

Wat een schattige kat en hoe heet hij/zij?
Nog gefeliciteerd met het huwelijksjubileum van je schoonouders.