KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...? 9 winnares KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...?
Artikelen, Feestdagen, Films en series, Food & Drinks, Keek op de Week, Marie en Toulouse, Moederdag

KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen…?

Hallo lieve KeeKers! Marie is jarig en iedereen een Fijne Moederdag! Ik blijf lekker thuis, ik denk dat met het mooie weer (als het inderdaad warm wordt zoals voorspeld) juist veel mensen eropuit gaan. Wij zijn deze week in Den Bosch geweest, ik wilde weer wat nieuwe penselen hebben en zo konden wij onderweg daarnaar ook de gelukkige winnaar haar tekening langsbrengen. Verder in deze KeeK: eten van de Toko, ik heb weer een Tarte Bourdaloue gemaakt, mijn “outfit” of the day, het resultaat van cupping en een mooie filmtip!

KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...? 11 winnares KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...?

Hieperdepiep, Marie is jarig!

Marie 6 jaar geworden en haar poten vieren feest…(dat was zo een verjaardagsliedje).

marie kijkt door raam kartonnen doos
Knibbel, knabbel, knuistje, mijn huisje…

Fijn dat Marie nog bij ons is en deze dag heeft natuurlijk ook een donker, verdrietig randje. Als Toulouse er nog was, dan was hij ook jarig geweest. Ik vind het nog altijd moeilijk om dat beeld van mijn netvlies te halen hoe hij daar zo stil tussen de struiken lag. Weer gaat een scenario door mijn hoofd; heeft hij zich met pijn naar huis gesleept, heeft hij geleden? Ik probeer bijna bewust er niet meer aan te denken want dan biggelen de tranen weer over mijn wangen. Altijd in mijn hart, lieve Toulouse! ♥

marie en toulouse houden elkaar stevig vast
Marie en Toulouse houden elkaar stevig vast

Marie is dol op het zonnetje…

KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...? 15 winnares KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...?

Marie krijgt een heleboel extra knuffeltjes van ons, qua hapjes wordt ze al genoeg verwend. Voor ons is ze eigenlijk iedere dag jarig 😉

Snorharen geknipt?

Op de buurtapp las ik dat iemand de snorharen aan 1 zijde bij een kat had afgeknipt. Het bazinnetje was natuurlijk woedend, wie doet zoiets? Het schijnt een lieve, aanhankelijke kat te zijn en dan heb je een gek die daar schijnbaar lol aan beleeft. Er is overigens weer een kat vermist….  Ik vind dat er ook veel enge mensen op deze aardbol rondlopen. Zoals het verminken van dieren in de wei, die gasten moeten wat mij betreft heel zwaar gestraft worden.

Tarte Bourdaloue

Ik heb deze week weer een perentaart ofwel Tarte Bourdaloue gemaakt. Ik had hem al eerder gemaakt (ander recept) en die vond ik net iets lekkerder. Natuurlijk ging ook deze lekkernij weer “over de heg” dus allemaal ervan gesmuld.

De bodem…

KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...? 17 winnares KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...?

De frangipani…

KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...? 19 winnares KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...?

Peren..

KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...? 21 winnares KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...?

En amandelen en abrikozenjam!

KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...? 23 winnares KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...?

KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...? 25 winnares KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...?

Den Bosch

Vrijdag zijn we naar Den Bosch gegaan, eerst naar de Kwast waar ik weer wat fijne tekenspullen heb gekocht, zoals penselen voor olieverf en waterverf (aquarel) en wat pastelkrijtjes. Omdat ik dol ben op het (wel prijzige) pastelmat heb ik ook een nieuw blok gekocht. Ditmaal zijn alle bladen grijs. Ik vond het witte papier in mijn vorige blok niet zo fijn om op te werken, een donkere ondergrond is veel mooier!

KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...? 27 winnares KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...?

Ik moet altijd lachen om kunstenaars en ze zeggen allemaal dat een tekenwinkel zo verleidelijk is. Het is een dure hobby, daar ben ik inmiddels wel achter, wil je echt goed materiaal hebben. Ik rekende €81 af (katjing!), daar kan je toch een heel leuke jas, jurk of crème van kopen. Maar ik heb zoveel plezier aan het tekenen en schilderen dat dat af en toe best mag.

Toko

Daarna zijn we naar de toko geweest en van alles ingeslagen, o.a Kimchi voor Tom, daar is hij dol op. Omdat we best moe waren ook maar 2 kant en klare maaltijden gehaald. Tom en Jeroen vonden het lekker, deze kieskeurige dame vond het minder geslaagd achteraf. Ik weet niet wat het is, maar dan zit er een of ander kruid in wat ik niet lust.

KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...? 29 winnares KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...?

Tom herinnerde zich dat er in Utrecht een heel goede catering zat met Indonesisch eten en dat klopt. Bij mijn broer hadden we toen zitten smullen van al die gerechten, zo lekker! Tom wist nog wel dat ie asociaal veel op had, zo lekker vond hij het. Goed geheugen heeft die zoon van mij, haha! Wij worden al echt oude knarren; kijken wij naar een film, komt Tom langs en zegt ie dat wij die al gezien hebben. Zitten wij stom te kijken omdat we dat gewoon vergeten zijn. Ach, het voordeel is dat je een film 2 keer als nieuw kan gaan bekijken.

Rijen voor de Action..pffff

Wij wilden ook naar de Action, maar net zoals in Tiel stond er een lange rij. dus dat schuiven wij steeds voor ons uit. Ik heb liever het winkelen op afspraak, dat beviel mij heel goed!

Pasteltekening door de brievenbus

Daarna heb ik de tekening door de brievenbus bij winnares Ilona gedaan. Ik wilde het niet per post verzenden, veel te bang dat het zou kreukelen. Natuurlijk tig keer kijken of het wel het goede adres was, kippig als ik ben, maar het bleek het juiste te zijn.

Ik kreeg later een mail van een dolenthousiaste Ilona die haar “Amy” prachtig vond geworden. Ik moest er bijna van blozen van zoveel complimenten! Ik laat jullie een sneak peak zien, zodra Amy ingelijst is laat ik alles zien.

KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...? 31 winnares KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...?

File…

Op de terugweg stond er een file van een uur. Een ongeluk. Natuurlijk balen, ik was al zo moe. Maar ik bedenk mij altijd dat wij veilig en wel zijn en die andere mensen minder geluk hebben…

Ook Gegeten

Ik heb zelf deze week gekookt (ja, soms doe ik dat ook!) en het werd mihoen naar een recept van omroep Max.

KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...? 33 winnares KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...?

Cupping

Zo ziet dat eruit na een cupping sessie…

KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...? 35 winnares KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...?

Outfit

Zo loop ik er eigenlijk altijd bij, meestal wel een t-shirt met mouwen (maar had toevallig dit aan) plus mijn lekkere comfy wijde broek. (en TENS ;))

KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...? 37 winnares KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...?

Filmtip! Blinded bij the light

Blinded bij the light is een comedy/dramafilm die afspeelt in 1987 in Engeland. Een Pakistaanse tiener die graag gedichten schrijft wil het verder in de wereld brengen dan zijn (werkeloze) vader die zijn toekomst graag had willen regelen (zijn baan, zijn aanstaande vrouw etc.) Javid voelt zich verloren onder het juk van zijn vader (en de mensen die hem uitschelden voor “vuile Paki” totdat hij de muziek (op cassettebandje toen nog!) ontdekt van Bruce Springsteen. Hij raakt gefascineerd door de zanger en zo leert hij zichzelf en zijn familieleden beter kennen.

Heerlijke film met veel muziek uit de jaren 80. En natuurlijk die sfeer uit die tijd. Soms lijkt het even op een musical, van deze film zou je inderdaad zo een musical kunnen maken. Echt een leuke feelgood film gebaseerd op ware gebeurtenissen en lekkere muziek van Bruce Springsteen natuurlijk! Kijken!

Al die regen deze week vond Marie maar niks, maar druppels proberen te vangen was wel een leuk spelletje!

KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...? 39 winnares KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...?

Maar liever een lekker zonnetje, vinden jullie ook niet?

KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...? 41 winnares KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...?

Iedereen een fijne zondag en ik hoop dat het vandaag de beloofde 25 graden wordt!

KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...? 43 winnares KeeK op de Week 19- Marie is jarig, Prijs voor de Winnares, Perentaart, Blauwe Plekken en Bruce Springsteen...?

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
7 maanden geleden

Wat een ruk-mensen heb je toch. Wie doet er nu zoiets afschuwelijks? Afschuwelijk om dat te weten en dan toch in onzekerheid te zitten als je kat weleens in de buurt rond wandelt. Wat naar.
En lieve Toulouse ❤️ Ik voel echt met je mee Babs.

Petra
8 maanden geleden

Hiep hiep hoera Marie!! Wat is ze al veel veranderd. En wat zien de taarten er alweer heerlijk uit!

Daphne - verdraaidmooi
8 maanden geleden

Nog gefeliciteerd met Marie! Ik kan me voorstellen dat het dan toch extra moeilijk is door Toulouse. Dan is het toch een beladen dag vol emotie. Bizar dat er zoveel dierenbeulen op de planeet leven!

Annette
8 maanden geleden

Wat ziet die taart er lekker uit en wat heerlijk die baby poezen foto’s. Skoet had van de week weer een soort attackje en uitvalsverschijnselen 🙁 zo zielig maar ze lijkt echt geen pijn te hebben en na een paar minuten loopt ze weer rond alsof er niets gebeurd is (en wij met hoge hartslag nog uren hahaha). Maar ja, ze wordt over een paar maandjes 19 dus is echt wel een beetje ‘op’ aan het raken. Het is alleen nog een vachtje over botjes maar we houden nog even vol met haar. Prachtig ook het schilderij voor Ilona –… Lees verder »

Deb
8 maanden geleden

Gefeliciteerd met de verjaardag van Marie.. en ben je zelf ook niet jarig vandaag of heb ik dat gedroomd?? Mocht het geen droom zijn dan: VAN HARTE GEFELICITEERD! Het zal wel wat zijn: Marie jarig, Moederdag en jij ook nog jarig.. ik ben benieuwd. Die taart ziet er heerlijk uit. Was ik jouw buurvrouw maar.. hmmm. Enne heerlijk dat Aziatische eten. Ik ben der dol op. In Hilversum zit een hele goede Indonesische afhaal. Echt smullen altijd, helaas houdt mijn dochter er niet zo van.

bychristiana
8 maanden geleden

Oh ik snap zo enorm goed dat je dat beeld niet van je netvlies krijgt maar tegelijkertijd ook probeert om er niet steeds aan te denken. Fijn dat Marie nog bij jullie is en natuurlijk hartelijk gefeliciteerd! Elke dag heerlijk knuffelen samen, maar dat doe je vast al. Vreselijke dingen lees je, afgelopen week waren er ook weer afschuwelijke dierenmishandelingen in het nieuws, mijn maag draait daar echt van om. Wat bezielt zo iemand? Jeetje, wat een prachtige tekening heb je gemaakt. Een waar kunstwerk, je hebt zo veel talent.

Ilona
Ilona
8 maanden geleden
Reply to  bychristiana

Ja afschuwelijk ik lees net in de krant over jongetjes in Uden die een moedereend met frisdrank overgoten hebben en de eieren kapot gegooid. De kleintjes zijn opgevangen maar geen schijn van kans en nu bijna allemaal dood…..Vraag mij dan wel af wat voor soort ouders deze kinderen hebben. Of al die doorgefokte of te vroeg bij de moeder weggehaalde hondjes omdat er zoveel mensen in coronatijd gezelschap willen hebben op Marktplaats maar Marktplaats zou hier ook geen podium voor moeten geven. Bah!

Ilona
Ilona
8 maanden geleden

Gefeliciteerd met Marie en ik begrijp dat het pijn doet omdat je die 2 lieverds graag allebei jarig had gezien. Kan het niet laten het schilderij is echt prachtig echt Amy en ik ben er zo blij mee:-). Die taart ziet er heerlijk uit maak je die frangipane zelf? Wat een idioot die snorharen afknippen bij een kat ze groeien uiteindelijk wel weer aan maar in de tussentijd is het arme dier toch een soort van gehandicapt (Mafkezen!) Dat cupping ziet er heftig uit maar als het maar helpt. Vreemd dat het vandaag zo warm wordt. Ik voelde het al… Lees verder »

chucky1012
chucky1012
8 maanden geleden

Hartelijk dank en een prachtige dag….

Xoxo