keek op de week 20 2018
Artikelen, Bad & Douche, Etos, Films en series, Food & Drinks, Gezondheid, Keek op de Week, Lifestyle, Marie en Toulouse, Merken

KeeK op de WeeK 20- Huisarts, Ziekenhuis, Huisarts, Orthopeed en Cadeautjes

Hi KeeKers! Wat een rare titel, hè? Vaak ging ik maar één of twee keer per jaar naar de huisarts en nu lijk ik wel een abonnement daar te hebben. Is het mijn leeftijd of pure pech? Ik baal als een stekker dat ik nu zo een kwakkel-mens aan het worden ben, pijntjes hier, pijntjes daar. Maar er wordt gelukkig aan gewerkt! Deze week ook de cadeautjes die ik kocht voor de jarige Jeroen en Tom!

keek op de week 20 2018

Foto: Shutterstock

Twee verjaardagen

Jeroen was op Moederdag jarig, het was een leuke dag, ook omdat opa en Jeroen zijn familie langskwam. Dat maakt een verjaardag toch meer een verjaardag vind ik. Tom was 16 mei jarig en zo konden wij beide verjaardagen samen vieren.

etos eucalyptus

Gemaakt: Stroopwafeltaart

Jeroen is dol op stroopwafels, dus deze taart voor hem gemaakt.

stroopwafeltaart

Ik val vast in herhaling, maar ook dit recept kwam ik tegen bij Lianne van de Zoetekauw! Zij heeft het deze keer wel gemaakt met een pakje No Bake stroopwafeltaart van Dr. Oetker, maar zelf de decoratie erbij verzonnen. Heerlijke taart, best machtig, dat wel

En deze donuts waren in de aanbieding bij Coop… Update: De volgende ochtend waren ze allemaal op, dus niets geproefd! (Scheelt weer 450 calorieën)

donuts

Voor Jeroen wist ik even geen leuk cadeau te bedenken. Ken je dat? Het hele jaar door bedenk je van alles en dan heb je geen flauw idee. Na zijn verjaardag had Jeroen het weer over zijn horloge die kapot gegaan was, dus hij heeft een nieuw horloge tegoed van mij. (Ik had dat horloge overigens voor een review ontvangen, en volgens mij heb ik dan geen garantie, wie weet hoe dat zit? Ik vind het ook best lastig om daar over te “klagen”…)

16 mei- Tom jarig!

24 jaar alweer. Het gaat zo snel!

tom baby

Mijn vader met Tom (Mijn moeder was al overleden)

pa en Tom

Lief, hè?

Tom

Lachebekje

tom

En nog steeds 😉

collage tom jarig 24 jaar

Voor Tom had ik een douchefoam met de variant Rosemary gekocht. Hij is de laatste tijd helemaal into het maken van thee met kruiden. Salie, rozemarijn, geen kruid is meer veilig, haha.

Dus ook deze handige theebeker voor hem bij de Hema gekocht. Hij is er blij mee!

De jongens heb ik meer kleine cadeautjes gegeven, maar niet op de foto gezet.

tripel karmeliet

Ischias en bindweefselontsteking schouder

Deze week ben ik ook naar het ziekenhuis geweest voor een foto van mijn onderrug en daarna had ik een afspraak bij de orthopeed.

Op de foto was niets bijzonders te zien, maar nadat ik moest buigen, strekken en hij mijn been in een vreemde hoek draaide, deed dat flink pijn. Alles is niet zo lekker soepel meer bij mij. Zijn voorstel was om een ruggenprik te geven, een Hiatus Sacralis injectie/ epiduraal caudaal block. Onderaan je rug zit het heiligbeen en daar zit een gat in, werd mij uitgele gd. En daarin wordt de vloeistof geïnjecteerd, het zogenaamde “heilige gat” noemen ze dat, oké… helder… 😉

ziekenhuis

Dan moet je weer via een andere afdeling een afspraak maken voor een ziekenhuis opname. Dit omdat je na de injectie een uur plat moet blijven liggen op je buik of rug. Ik zie er best tegenop, vooral omdat ik nog 2 weken (31 mei) moet wachten. Liever direct, dan is het maar achter de rug en hoop ik echt dat de pijn minder word. Vooral uit bed komen is hels… Was ik maar prinses Maxima ofzo, dan had ik het allang achter de rug gehad.

Wat nu weer? RSI?

Mijn rechterarm deed de afgelopen ook zo een pijn, niet normaal gewoon! Trok vanaf mijn schouder en rug helemaal naar mijn hand. De huisarts dacht aan een bindweefselontsteking in mijn schoudergewricht en afgelopen vrijdag heeft ze een prik in mijn arm/schoudergewricht gezet. Het valt mee, in het begin voel je het even maar door de verdoving die er ook in zit, voel je gelukkig de injectie niet meer.

Het kan zo een 2 weken duren voordat je echt een verschil merkt, dus ook maar weer door met de morfine. Ik had een langwerkend type morfine gehad, die je twee keer per dag moest slikken (ik had niet genoeg aan 2 stuks) maar nu ook pilletjes die direct werken meegekregen. Nu is de pijn te doen, maar voel mij soms wel een zombie. Gaat over, werd mij verteld, vooralsnog is de pijn al een stuk minder, blij! (Update zaterdag)

Wish me luck!

Marie

marie

Ga jij nog wat leuks doen met de Pinksterdagen?

Tot de volgende KeeK!

handtekening Babs

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Lianne
4 jaren geleden

Leuk dat de taart zo in de smaak gevallen is! De donuts zien er ook goed uit zeg! Sterkte met je rug en pijn. (en bedankt voor de lieve complimenten) <3 <3

Deb
4 jaren geleden

Hmmm wat een hoop lekkers! Die stroopwafeltaart ziet er erg goed uit, donuts trouwens ook… hmm! Wat een leuke en lieve baby foto’s van Tom en wat vliegt de tijd he.. die van mij wordt a.s. vrijdag ook alweer 9. Vervelend dat je pas over 2 weken terecht kan in het ziekenhuis. Dan vliegt de tijd weer niet en is het alsof ie stil staat, zeker omdat je zoveel pijn hebt. Heel veel sterkte lieve Babs!

Annette
4 jaren geleden

Ik ben afgelopen maandag door mijn rug gegaan gaat gelukkig al een stuk beter maar met name in de auto rijden is nog pijnlijk.
Probeer dus vooral lekker niets te doen deze pinksterdagen.

chucky1012
4 jaren geleden

Dat is vervelend voor je dat jij zoveel pijn hebt.
Ik hoop zeker dat de injectie’s jou zullen helpen zodat de pijn zal verdwijnen.
Het is niet fijn als je altijd gezond bent.
Ik heb ook altijd rugpijn en dat trekt door naar het linker been.
Soms is het zo erg dat ik bang ben om te hoesten of te niezen.

Ik wens je heel veel sterkte en beterschap Xoxo

bychristiana
4 jaren geleden

Oh Babs wat enorm vervelend dat ‘gekwakkel’ met je gezondheid en je lijf. Die ruggenprik waar je het over hebt, is dat een soort zenuwblokkade? Of is het iets heel anders? Ik heb dat dus drie keer in mijn gezicht gehad, maar een zenuwblokkade kun je in feite overal ‘toegediend’ krijgen, veel mensen met een hernia krijgen het bijvoorbeeld ook. Indien het werkt, voel je dus letterlijk geen pijn meer, maar meestal moet het om de zoveel tijd herhaald worden. Bij mij haalde het niets uit, maar dat had meer te maken met het feit dat de artsen op dat… Lees verder »

Sylvia - alovelyadventure
4 jaren geleden

Jeetje balen zeg dat je nog steeds niet wachten. Hopelijk vinden ze snel de oorzaak en kunnen ze je van de pijn afhelpen. Niks is zo erg als pijn. Wat een leuke babyfoto trouwens! Ik denk wel dat je garantie hébt op het horloge. Ik zou het gewoon aangeven. Niet geschoten is altijd mis. Oeh lekker joh zo’n stroopwafeltaart. Ik denk dat ik ook maar eens op de website van zoetekauw ga kijken. Als is het misschien beter van niet met al die lekkernijen haha