keek op de week 20
Artikelen, Films en series, Keek op de Week, Lifestyle

KeeK op de WeeK 20- Jarigen, Ikea en 600 euro voor een Instagram Post?

Hallo KeeKers! Een leuke week was het met 2 verjaardagen in huize IJ en mijn hemel, het lijkt of al mijn kennissen in mei geboren zijn! Iedereen namens Jeroen en Tom bedankt voor de lieve felicitaties op Facebook en Instagram. Zij doen zelf niets met social media (de slimmerds) maar ik vind het af en toe wel leuk (Tweets kijken tijdens het songfestival, hilarisch!). En als blogger moet je actief zijn op social media, het zij zo, al vind ik het soms jammer dat je meestal naar één grote reclamezuil aan het kijken bent. In deze KeeK daarom ook even een zijsprongetje naar een ergernis wat te maken heeft met influencers en hun verdiensten op Instagram. Ik denk namelijk dat de niet- bloggers geen idee hebben hoe dat nu werkt. En dan door een nieuwsitem een heel verkeerd beeld voorgeschoteld krijgen.

keek op de week 20

Stock Photo from sarsmis/ Shutterstock

Hieperdepiep Hoera!

Deze week waren mijn 2 mannen jarig, eerst Jeroen en daarna Tom.

Hebben we nog een feestje gehad? Nee, niet echt, wel weer lekkere tompoucen van Banketbakkerij Verhallen naar binnen gewerkt. En dat is geen straf!

KeeK op de WeeK 20- Jarigen, Ikea en 600 euro voor een Instagram Post? 11 jarig KeeK op de WeeK 20- Jarigen, Ikea en 600 euro voor een Instagram Post?

25 jaar!

Wat gaat de tijd snel… Op naar de 26!

Op Tom’s verjaardag hebben wij Zweedse balletjes bij Ikea gegeten. Wij moesten met mijn schoonvader naar de tandarts, hij heeft Parkinson en zit in een rolstoel, dus dat lukt niet in zijn eentje natuurlijk. Of hij het leuk vond om naar Ikea te gaan? Jazeker!

Het is zo een lieve man, en ondanks dat zijn zicht vrijwel nul is wist hij ons gewoon de weg te wijzen van Heelsum naar Duiven. We hebben daar eerst koffie gedronken, zijn een rondje gaan lopen en daarna hebben we gezellig Zweedse balletjes gegeten.

Gekke biertjes voor Tom

Ik heb een paar aparte biertjes voor Tom gekocht. Een biertje met gember en citroen bleek heel lekker te zijn, leuk!

Gekocht bij Ikea: Lack & Vesken

Salontafel Lack heb ik eigenhandig in elkaar gezet. Ha, gelukt dus!

En dit rek voor in de douche, lekker compact.

Serie The Break

Centraal in La Trêve (letterlijk: de wapenstilstand) staat politie-inspecteur Yoann Peeters. Na een mislukte operatie in Brussel en de dood van zijn vrouw keert hij samen met zijn dochter terug naar Heiderfeld, het dorp waar hij zijn jeugd heeft doorgebracht. Er wordt een lijk opgevist van een jonge Togolese voetballer, die bij een lokale club speelde. Meteen wordt gedacht aan zelfmoord, maar volgens Peeters is er meer aan de hand. Bron: Wikipedia

Ik moest in het begin echt wennen, maar gaandeweg vond ik hem steeds beter worden. Iedere keer dacht je dat het opgelost was en dan bleek de dader toch niet de dader te zijn. Wij zijn nu bezig met de tweede serie en die vind ik al leuker dan de eerste. Het verhaal op zich en je kent nu de karakters ook beter.

€600 voor een fotootje op Instagram?

Ik ergerde mij van de week aan een nieuwsitem over het onderwerp micro-influencers en Instagram. Dat micro-influencers (5000-10.000 volgers, volgens Frankwatching 50.000 tot 100.000 volgers en dat schijnt relatief klein te zijn….) tegenwoordig helemaal interessant zijn voor bedrijven/merken, dat is op zich goed nieuws. Dus niet de BN’ers met een paar 100.000 en meer volgers. Nee, influencers met een duidelijke niche. Mamabloggers, moestuinbloggers, brei of haakbloggers…dat soort werk.

Dan zie je een influencer (vreselijk woord eigenlijk) die met een foto van een snoepgoed (plus haar kind en rugzakje) zo’n slordige  €600 verdiend. Met 1 foto op Instagram.

Op dat moment vraag ik mij af waarom ik lappen tekst schrijf (misschien interessant om ook wat meer over een product te vertellen?) en mij niet volledig stort op het krijgen van meer volgers op Instagram (op een natuurlijke manier of desnoods gekocht, haha).

Als ik €600 krijg om met een pot crème op de foto te gaan zeg ik geen nee natuurlijk… Maar dan weet niemand of het de moeite waard is om die crème nu wel of niet aan te schaffen. En dat vind ik dus het vreemde aan Instagram. Gaat het voor bedrijven puur om hoog in de resultaten te scoren op Google? Gaat het alleen om de zichtbaarheid?

Ik weet overigens dat een goede foto maken best een kunst is, maar toch. Neem bijvoorbeeld Deb van Beautygoddess.nl . Die schrijft vaak over nagellak en zij maakt prachtige foto’s van haar perfect gelakte nagels en nailart. Maar bij haar weet je ook hoe de nagellak lakt, zich houdt, of de lak geen strepen trekt en of je 1, 2 of 3 laagjes voldoende dekkend is. Ik vind dat fijn om te weten, want als ik een nieuwe nagellak wil kopen dan check ik vaak bij haar wat zij ervan vindt.

Over snoep of koekjes valt natuurlijk minder te vertellen. Hooguit of het glutenvrij, lactosevrij, vrij van kleurstoffen is en tja.. Je vindt het lekker of niet.

Nu zullen Instagrammers zeggen dat zij heel veel tijd kwijt zijn met het maken van de juiste foto, maar dat doen bijvoorbeeld Deb en vele andere bloggers met mij ook. De foto’s die in een blog artikel staan zouden zij ook voor grof geld kunnen verkopen op Instagram, maar die aantallen volgers, hè. Het is dus een kwestie van de juiste hoeveelheid volgers die je hebt op Instagram (en hopelijk ook nog eens echt betrokken volgers).

Ik heb via Instagram nog nooit wat verdiend. Ik knal af en toe een fotootje erop, een momentopname, die nooit voor de Zilveren Camera in aanmerking zal komen, i know. Ik zie  Instagram nog te veel als een leuk fotoboek waar je je foto’s aan anderen laat zien.

Maar wat wil ik eigenlijk hiermee zeggen?

Ik dwaal af… Zit ondertussen ook nog eens naar het Songfestival te kijken… Mijn punt is dat zo een nieuwsitem mensen het idee geeft dat iedereen vast gewoon lekker bijverdiend via Instagram. En dat is dus niet waar. De laatste tijd vind ik het nieuws nogal gekleurd. Het lijkt wel alsof er gewoon ruimte opgevuld moet worden. Zo krijgen mensen een verkeerd beeld over bloggers, vloggers en social media.

Het is nu 23.10 uur.. Tijd om af te sluiten. Pfff.. Het songfestival weer overleefd en natuurlijk duimen voor Duncan! Tweede plek Rusland of Noorwegen?

Tot de volgend KeeK!

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
bychristiana
3 jaren geleden

Helemaal mee eens Babs. Amen. Soms is de blogwereld zo scheef dat ik er even tussenuit wil, zoals ik dus afgelopen tijd ook gedaan heb;-) Ik vind het ook zo erg om te zien dat accounts met ronduit lelijke foto’s alsmaar blijven groeien en groeien en grote opdrachten binnenslepen en ondertussen wij maar denken; wat doen we toch verkeerd? Ik hoef ook zeker niet van mijn blog te leven, maar als ik zie HOEVEEL tijd en energie ik er de afgelopen jaren in gestoken heb, weegt dat natuurijk totaal niet meer op tegen een pot creme of een fles shampoo… Lees verder »

Mariska
3 jaren geleden

Dat rekje heb ik laatst dus ook gekocht voor in de douche en is echt heel erg handig en fijn in gebruik. Mijn douche is heel klein (wc zelfs nog erbij), dus deze paste precies én was nog eens goedkoop.
Ik ben gestopt met me druk maken over die cijfers, de hele wereld achter Instagram en bloggen. Je veranderd er toch niks aan.. heb nu een nieuw domein genomen, uitgeschreven bij de KvK en dat geeft me zoveel rust. Ook het niet meer bezig houden met die dingen als die cijfers etc.

Wendy
Wendy
3 jaren geleden

Wat leuk dat “opa” jullie weg wees terwijl hij zelf niet veel ziet. Wat zal hij een leuke dag gehad hebben. Nog gefeliciteerd met je “mannen”. Leuke salontafel.
Ik vind een blog lezen toch wel leuker dan een artikel op instagram. En op een blog lees je tenminste ook of het een fijn product is. Dus ik blijf je hier zeker volgen en lees je artikelen met goede informatie.
Een fijne week gewenst.

Deb
3 jaren geleden

Hey Babs! Wat ontzettend lief wat je over mij schrijft. Een héle dikke knuffel daarvoor! Je snapt het soms niet dat sommigen zo makkelijk verdienen aan Instagram en je vraagt je misschien wel eens af (met mij ) wat je fout doet. Toevallig sprak iemand gisteren bij ons thuis hierover en zei ook waarom ik geen geld vroeg voor mijn foto’s. Geld is voor mij niet de drive om iets op Instagram te plaatsen en dat snapte hij niet. Maar je maakt toch mooie foto’s van producten, waarom geven die bedrijven je niet eens een dinerbon om gezellig met je… Lees verder »

Tessa
3 jaren geleden

You go girl met de Ikea producten!

chucky1012
3 jaren geleden

Prachtige salontafel 😉
Ik ben nog brak want had het hele songfestival uitgekeken tot het verlossende resultaat kwam na de laatste punten die weggegeven moesten worden en eindelijk had NL gewonnen…..
De badkamer wagen met rekjes heb ik ook en fijn budget geprijsd.

Een fijne dag…..

Irene
3 jaren geleden

Hee je salontafel zit in elkaar! Hij is hartstikke mooi. Verstandig dat de mannen geen social media hebben. Ik vind die reclame daarop ook vreselijk. Een van de redenen dat ik van insta afging. Ik vond het een rare neppe wereld. Fijne dag vandaag Babs!

Beauty By Bibi
Beauty By Bibi
3 jaren geleden

Wat leuk dat we gewonnen hebben he! En wat een prachtige salontafel heb je gekocht! Fijne zondag!