KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now? 9 sandalen KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now?
Artikelen, Films en series, Food & Drinks, Huisdieren, Keek op de Week, Lifestyle

KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You’re in the Army now?

Hallo KeeKers! Wat een koude kletsnatte hagel viel er deze week uit de lucht! Ik moest ook de tuin in sprinten om de parasol snel weg te halen vanwege de harde wind. Hallo zomer, kom je nog terug? In deze KeeK: ik laat jullie de spullen zien die wij meenamen uit het huis van opa en oma, ik heb een Irish soda bread én karamel popcorn brood (met recept) gemaakt, ik laat jullie mijn nieuwe schoenen zien, mijn nieuwe helm… en Marie die ook ff wil luchten… Veel lees- en kijkplezier!

KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now? 11 sandalen KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now?

Het was een rare, onrustige week deze week. Ik heb al een tijdje een probleem met mijn apotheek en dat vrat energie. En stress geeft meer pijn, heel vervelend. Het is een heel verhaal en misschien wijd ik er nog een keer een blogpost over. Bottom line is dat als je medicatie slikt (in mijn geval al heel wat jaren) en zij vergeten tot 2-3 keer je recept/medicijnen te leveren dan zit je echt met een fysiek en mentaal probleem.

Dag lief huis

Het is natuurlijk dubbel; triest dat opa en oma er niet meer zijn, maar hoe je het wendt of keert, hun huis moet leeg. De keuken, alle lades en kasten leegmaken, best een klus. Maar er kwam zoveel moois tevoorschijn, dingen waar je eerst nooit echt op lette.

Ik mocht als aandenken heel mooie items meenemen, kijk maar mee!

Glaswerk

Zijn ze niet mooi? Ze stonden altijd in de kast, en ze zijn ook puntgaaf. Die printjes erin, prachtig!

KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now? 13 sandalen KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now?

KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now? 15 sandalen KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now?

Oma hield ook veel van glassculpturen. Wij gingen samen een keertje naar de glasblazerij/ museum in Leerdam, ik was daar nog nooit geweest. De druppel rechts op de foto hadden wij toen voor hen gekocht.

KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now? 17 sandalen KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now?

Houten beelden

Ook was oma dol op “Indische” spulletjes. Zij ging ook ieder jaar naar de Pasar Malam in Wageningen-Hoog. Daar zat een bejaardentehuis voor Indonesische mensen en zij hielden ieder jaar een kleine markt.

KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now? 19 sandalen KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now?

Jeroen vond dit houtsnijwerk altijd heel erg mooi. Gelukkig wilden zijn broer en zus het niet hebben, omdat ze het een naar ding vinden dat verkeerde energie geeft.

KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now? 21 sandalen KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now?

Gewoon van de Action

Deze vaas hadden wij bij de Action gekocht, nu staat hij weer bij ons. Ik vind hem nog steeds mooi met al die kleurtjes!

KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now? 23 sandalen KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now?

You’re in the army now…

Jeroen’s plunjebaal met legerspullen stond al die tijd nog bij zijn ouders. Eens kijken wat nog draagbaar is…

KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now? 25 sandalen KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now?

Wat is zo een helm zwaar!

KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now? 27 sandalen KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now?

Nieuwe schoenen!

Bij van Haren kocht ik deze rode sandaaltjes. Ik hoop dat ik ze weer snel aan kan…

KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now? 29 sandalen KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now?

Staan ook leuk bij deze bloemen!

KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now? 31 sandalen KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now?

Film: The Joker (2019)

‘Joker’ is een rauwe karakterstudie over Arthur Fleck (Joaquin Phoenix), een man die problemen heeft om zijn weg te vinden in een ontwricht Gotham. Overdag te boeken als clown, ’s avonds probeert hij een voet aan de grond te krijgen als stand-up comedian… maar hij ontdekt dat hij zelf altijd het mikpunt is van de grap. Gevangen in een vicieuze cirkel vol apathie en wreedheid, neemt hij één verkeerde beslissing die een kettingreactie van escalerende gebeurtenissen tot gevolg heeft. Bron: FilmVandaag.nl

Wat een geweldige rol speelt Joaquin Phoenix! The Joker kennen jullie misschien beter van Batman en dit is eigenlijk het verhaal hoe The Joker “ontstaan” is. Best een triest personage in eerste instantie, maar later wordt hij de slimme en gevaarlijke tegenstander van Batman. Deze film zou ik best nog een keer willen zien, niet zozeer heel spannend maar wel heel intrigerend!

Soda brood en caramel popcorn bread

Ik kreeg een goede tip van mijn lieve zus. Irish soda bread! Zo gemakkelijk te maken en het deeg hoeft niet te rijzen.

Ingrediënten:

 • 500 gram witte bloem
 • Plus wat extra om te bestuiven
 • 1 theelepel baking soda (gewoon te koop bij de Jumbo)
 • 1 theelepel zout
 • 400 ml karnemelk

Verwarm de oven voor tot 200 °C (gasoven op 160 °C).

Doe de bloem, baking soda en zout bij elkaar in een grote kom en meng het goed. Doe er dan de karnemelk bij en meng het tot een kleverig deeg. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en vorm er een bal van.

Leg de bal op bakpapier op de bakplaat of in een taartblik met bakpapier. Kerf de bovenkant kruislings in met een mes (het barst dan open) en bestuif het met wat bloem zodat je een meer ambachtelijk effect krijgt. Het insnijden helpt ook om de binnenkant goed gaar te krijgen.

Enne… Ieren, hè…

Het kruis op de bovenkant werd van oorsprong ingesneden om de feeën eruit te laten!

Bak het ongeveer in 40 minuten gaar. Het moet goudbruin zijn en hol klinken als je op de onderkant klopt. Laat het brood daarna afkoelen op een rooster.

Het is wel een kleverig deeg en het is verstandig als je je handen tijdens het kneden steeds door de bloem haalt. Je kan natuurlijk ook variëren met de ingrediënten. Wil je er noten in doen, kan. Wil je er maanzaad overheen doen, kan ook natuurlijk. Er staan veel variaties van dit brood op het internet! Ook las ik dat sommigen er ook boter doorheen doen.

KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now? 33 sandalen KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now?

De smaak is vrij neutraal, kan goed samen met soep of een stoofpot.

Karamel Popcorn Brood

Ja, ik ben actief geweest in de keuken! Van (oud) witbrood kan je karamel popcorn brood maken en het is ook zo gepiept!

Benodigdheden:

 • Wit brood
 • Bruine basterdsuiker
 • Water
 • Boter
 • Melk
 1. Je knipt het brood in kleine blokjes en dan laat je ze in een droge koekenpan krokant worden.
 2. Haal het brood uit de pan.
 3. Doe dan 4 eetlepels suiker en 3 eetlepels water in de koekenpan en laat de suiker oplossen. Niet roeren, je mag wel in het begin de pan even ronddraaien zodat het water goed verdeeld is.
 4. Voeg daarna een klont boter toe. Ongeveer 2 volle eetlepels.
 5. Als de boter gesmolten is voeg er dan een opscheplepel melk bij.
 6. Roer het door elkaar totdat je een dikke brij krijgt.
 7. Gooi de stukjes brood erbij, roer ze door de pan en klaar!

KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now? 35 sandalen KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now?

Kapper

Ik ben deze week ook nog naar de kapper geweest, maar omdat ik plots een ontsteking onder mijn oog kreeg (rood en gezwollen) heb ik nog geen leuke foto’s kunnen maken… Jullie houden mijn nieuwe heel korte coupe nog tegoed! Deze foto heb ik een dag gemaakt voordat ik naar de kapper ging. Met nog “lang” haar.

KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now? 37 sandalen KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now?

Lekker luchten

Toen ik de dekbedden buiten had gelegd lag Marie er heerlijk op te snurken.

KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now? 39 sandalen KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now?

KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now? 41 sandalen KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now?

Dat was het weer voor deze week! Tot de volgende KeeK en een fijne zondag!

KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now? 43 sandalen KeeK op de WeeK 21- Sandalen, Irish Soda en Popcorn Bread & You're in the Army now?

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Heidi
2 jaren geleden

Wat een weekje heb je gehad. Echt vervelend dat je oma en opa der niet meer zijn. Is altijd triestig als ze op eens der niet meer zijn in je leven. Maar fijn dat je toch dat glas werk mee genomen hebt naar je huis, het is wonder mooi, Om in je huisje te zetten.

Deb
2 jaren geleden

Wat jammer dat het weer zo om is geslagen he, hopelijk wordt het snel mooier weer. Het is wel voorspeld.. dus ik blijf hopen 😂. Vind je sandalen erg mooi trouwens 👌🏻.The Joker wil ik nu ook gaan zien! En ben benieuwd naar je nieuwe coupe!

Rory
2 jaren geleden

Vervelend van de apotheek. Ik ben wel benieuwd overigens. Mijn vriendin is apotheker en daar zou ik altijd mee kunnen sparren, mocht je een oplossing zoeken voor een probleem. Maar dat even terzijde. Zag ik nu onlangs dat jullie weer waren begonnen met Sorjonen? Wij vinden het nieuwe seizoen echt niet zo goed als de vorige en zijn dus weer afgehaakt. Nu begonnen aan White Lines en wij vinden het heel interessant. Even afwachten, we hebben net anderhalve aflevering gekeken. Maar wel 99% match dus dat klinkt goed vind ik.

Rory
2 jaren geleden
Reply to  BeautyByBabs

Oh echt? Van de makers van Casa de Papel?!? Vooralsnog vind ik de serie intrigerend. We hebben overigens ook een andere Spaanse serie (over een soort van High School) gezien die we heel goed vinden. Maar kan even niet op de naam komen. Wordt vervolgd…

Annette
2 jaren geleden

Mooi dat glaswerk en de glas sculpturen ik ben ook een keer in leerdam bij de fabriek geweest, was destijds voor mijn werk, gingen we een jubileum kado voor de medewerkers uitzoeken.

bychristiana
2 jaren geleden

Ah ja, The Joker, wat een trieste film. Heel goed acteerwerk inderdaad. Ik ben al jaren fan van Batman en ik heb alle films dan ook meerdere keren gezien (we kennen de dialogen inmiddels bijna uit ons hoofd haha;-) en de Joker die daarin speelt is ook geweldig!

Tessa
2 jaren geleden

Mooie glazen heb j meegenomen, een mooie herinnering. Jouw nieuwe sandalen zijn erg leuk

Ilona
Ilona
2 jaren geleden

Ineens zo’n zin om naar Ierland te gaan…16 jaar geleden voor het laatste geweest en oh inderdaad dat sodabread met karnemelk zo lekker. Vervelend dat gedoe met je apotheek hoop dat het snel opgelost wordt. Heerlijk die foto’s van Marie. Katten hebben de gave om altijd het comfortabelste plekje te vinden 🙂 En volgens mij kun je je sandaaltjes aan het einde van de week weer aan het is nu maar somber buiten goed weer om het huis eens uitgebreid te soppen:-) Fijne zondag nog.

chucky1012
chucky1012
2 jaren geleden

Wat erg…
Ik hoop dat jij heel jou medicatie krijgt….
Het eigen gebakken lekkernij ziet er goed uit.

Xoxo