keek op de week
Artikelen, Budget, DIY, Food & Drinks, Gadgets, Huidverzorging, Keek op de Week, Lifestyle, Over mij

KeeK op de week 22- Rollen in een flamingo pakje door de Soto Ajam soep!

De week begon wel heel gek… eigenlijk liep alles in de soep. Ik zit mijn hoofd te breken wat ik deze week gedaan heb. Genoeg, maar veel komt nog online deze week… dus dat houd ik nog even achter. Ik heb wel een goede tip voor iedereen die lang achter de computer zit en net zoals ik veel last heeft van rugpijn.

 

keek op de week

Kennen jullie de “melt method”? Een simpele en effectieve manier om pijnklachten te verminderen. Gewoon thuis. Ik deed het een tijdje geleden regelmatig en eigenlijk was ik het na de verhuizing gewoon vergeten. De foam roller die ik daarvoor gebruik heb ik dus al een tijdje. Toen ik er over las wilde ik direct zo een foam roller hebben… maar dat gaat weer wat euro’s kosten. Kunnen we dat zelf niet maken? Yes, we can!

 

Wat is een foam rolling?

 

Foam rolling is een onderdeel van self myfascial release (trigger point release), een manier om de spierspanning in het lichaam te verminderen. Voor sporters, maar ook voor mensen die veel achter de laptop zitten kan een foam roller uitkomst bieden om je nek, rug en onderrug los te houden.

foam roller 1

DIY

Wij hadden nog een oude plastic buis in de schuur liggen en die was er perfect voor. Een beetje nadenken en zelf in elkaar zetten.

 

foam roller

 

Wat heb je ervoor nodig:

 • Een plastic pvc buis, de diameter afhankelijk wat je prettig vind. (die van mij is 20 cm in doorsnede)
 • Een yoga matje/anti slip mat
 • Ducktape!

De yoga mat die eromheen zit is om de de harde plastic buis zachter te maken, maar je kan waarschijnlijk ook een dikke yogamat oprollen waardoor je vanzelf al kant en klare roller hebt. (maar minder stevig)

foam roller binnenkant

Daarna tape je alles stevig vast.

Hier zie je hoe je de oefeningen moet doen. Het ziet er soms wat onhandig uit, maar het voelt heel goed!

 

Het helpt prima omdat ik mijn schouderbladen dan naar achteren trek. Achter de laptop ben ik geneigd met bolle schouders te zitten. Tip: als je lang haar hebt, doe een paardenstaart in. Als je haar ertussen komt tijdens het rollen…Auch!

Soto Ajam soep!

Deze soep hebben wij pas ‘ontdekt’. Hij zit boordevol vitaminen en vult ook goed.

 

soto ajam soep

Het recept:

Voor 6 personen

 • 4 tenen knoflook
 • 5 cm gember
 • 1 stengel citroengras (bakje à 2 stuks, sereh)
 • 1 hele kip (ca. 1.5 kg)
 • 2 liter kraanwater
 • 1 kippenbouillontablet
 • 1 el zonnebloemolie
 • 200 g pandanrijst
 • 6 eieren
 • 40 g selderij (zakje)
 • 125 g taugé
 • 1 citroen
 • 100 g gebakken uitjes (bakje)

 

 1. Plet ¾ van de tenen knoflook. Schil de gember en snijd in grove stukken. Snijd de stengel citroengras in stukken.
 2. Doe de kip in een grote pan, schenk het water erbij en voeg de knoflook, gember, het citroengras en het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 45 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.
 3. Neem de kip uit de pan. Zeef de bouillon zodat je de grote stukken eruit kunt halen. Neem het vel van de kip nadat het wat is afgekoeld en pluk met behulp van 2 vorken het vlees eraf. Doe het kippenvlees weer terug in de bouillon.
 4. Snijd de rest van de knoflook in plakjes. Verhit de olie en fruit de knoflook goudbruin. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in ca. 8 min. hard, laat schrikken en pel. Halveer de eieren.
 5. Doe in elk soepbord wat rijst, selderij, taugé, knoflook en een ei. Schenk de hete bouillon erop. Snijd de citroen in partjes. Bestrooi de soep met de gebakken uitjes en knijp boven elk bord een partje citroen uit.

Ik heb het zonder citroengras gegeten, net zoals koriander is dat geen favoriet van mij.

Gewonnen bij Melike van MeLikeBeauty.com!

Deze dagcrème met natuurlijke UVA filter is ontworpen om de huid te hydrateren en te beschermen tegen schadelijke factoren, zoals ultraviolette straling en vervuiling.  Als je haar review nog wil lezen, check dan even haar mooie blog. Echt de moeite waard om te bezoeken!

 

iconic elements crème

 

Bij het pakje zat ook zo’n lief kaartje met een afbeelding van een flamingo. die heeft een mooi plaatsje gekregen in mijn kaartjesboom!

 

That’s all folks for this week!

Ik ga nog even rollen op mijn foamrol, bedankt voor het lezen en ik vind het super leuk als je een berichtje achterlaat!

handtekening Babs

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Stef @pompoensoep.com
6 jaren geleden

Hallo Babs,

Mooie soto ayam foto!

Citroengras hoeft inderdaad niet in de soto ayam, belangrijkst is een kippenbouillon te trekken met zoveel mogelijk smaak (en extra gele kleur door de geelwortel).

Hier in Maleisie doen we er wel graag wat sojasaus bij en voor wat extra pit sambal.

Warme groeten,

Stef

Deb
6 jaren geleden

Wat een leuk overzicht weer! Ik zit ook veel achter de beeldbuis, dus mocht ik klachten krijgen aan mijn rug dan weet ik wat ik moet doen 😉 . Weer een prijs gewonnen, gefeliciteerd : good Karma! En die soep ziet er heerlijk uit, die zou er nu heel goed ingaan. Ik heb last van een middag dipje 😉

Melike
6 jaren geleden

Oh wat super lief!!! Ook zo leuk dat mijn kaartje nu een plekje heeft bij jou! Echt heel erg lief en je had het echt verdiend Babs!! De titel van deze Keek vind ik trouwens echt geweldig hihi. Leuke DIY’s ook, ik zie dat ik ze beiden ook eens moet proberen. Soto Ajam soep vind ik echt heel lekker, maar ik heb het eigenlijk nooit zelf durven maken. Bang dat het niet zo lekker zou worden;). Maar het recept ziet er best goed te doen uit, dus ik ga binnenkort toch maar eens een poging wagen;)

Annette
6 jaren geleden

Lekker geknutseld. en goed dat je nu een fijn apparaat hebt dat werkt. Fijn week Babs!

Miss
6 jaren geleden

Handige en zeer creatief diy! Leuk gedaan! En wat leuk dat je gewonnen hebt!

jeapiebel
6 jaren geleden

Handig DIY heb je van een foam rolling. Al doe ik aan yoga ik gebruik toch zo’n rol nog nooit. Eerst maar goed kijken hoe het in zijn werk gaat. Gefeliciteerd dat je dagcream hebt gewonnen. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt en ervaart. 🙂 Ziet er lekker uit die soep en het recept is erg handig.

Yust
6 jaren geleden

He wat spannend… nu wil ik meer weten…
Lekker ik ga jouw recept saven. Ben dol op soto soep.
Fijne tip ook nog. Tjee dit is het proberen waard.

chucky1012
6 jaren geleden

Goed idee zo een DIY!
Mmmmm die soep is heerlijk.
Wat men er ipv gebakken uitjes in kan doen zijn van die frites chips 😉
Ook als men van sambal houd dan gemaakt van ketjap etc..
Gefeliciteerd met je prijs.

Xoxo