KeeK op de WeeK 23- Terror Spin, Toulouse in Pastel, Aardbeientaart en Kikker of Pad? 9 spin KeeK op de WeeK 23- Terror Spin, Toulouse in Pastel, Aardbeientaart en Kikker of Pad?
Artikelen, Food & Drinks, Huisdieren, Keek op de Week, Marie en Toulouse, Schilderijen

KeeK op de WeeK 23- Terror Spin, Toulouse in Pastel, Aardbeientaart en Kikker of Pad?

Hallo lieve KeeKers! Zo, wij mochten een paar dagen even snuffelen aan de zomer.. tot het ging onweren. Nog steeds aangenaam qua temperatuur, maar soms ook best benauwd. Vooral ‘s nachts, ik zweet zo mijn bed uit. Dat was deze week niet de enige reden dat ik midden in de nacht mijn bed uit ging. Een griezel van een spin maakte dat ik geen oog meer dicht deed… Verder in deze KeeK: een heerlijke aardbeientaart die er ook nog eens mooi uitziet, Toulouse in pastel en is het een kikker of pad?

KeeK op de WeeK 23- Terror Spin, Toulouse in Pastel, Aardbeientaart en Kikker of Pad? 11 spin KeeK op de WeeK 23- Terror Spin, Toulouse in Pastel, Aardbeientaart en Kikker of Pad?

Terror spin

Donderdagavond zag ik wat op de vloer zitten in de huiskamer, bleek het een grote zwarte spin te zijn. En ik ben panisch voor die beesten. Tom niet, die ging met glas en papier hem vangen om hem daarna buiten te zetten. Diervriendelijk toch? Maar hij moest hem natuurlijk weer eerst uitgebreid bestuderen.

“Kijk, je kan echt zijn kaken zien, die gaan op een neer!”

Ja Tom, het zal, ik hoef dat niet te zien, daar krijg ik nachtmerries van! Tom had ook een heel verhaal dat in Nederland spinnen niet gevaarlijk waren voor de mens (hoewel alle spinnen wel giftig zijn) maar met die weersverandering (lees= opwarming van de aarde) weet je maar nooit wat hier nu of straks rondloopt…

Ik ben zo een schijterd, ik zou dus niet naar een warm land willen gaan waar van die grote monster spinnen rondlopen. Brrr….!

De dag erna deed ik mijn gordijn dicht in de slaapkamer en hup, kwam die spin, of zijn tweelingbroer, plots aanrennen. Iek! Zeker weten dat het toch dezelfde was, rij rende hard en was net zo griezelig. De mannen overal zoeken maar met een “hij is nu vast wel weg” de zoektocht gestaakt.

Nacht…

Ik werd om 1.11 uur wakker (die tijd alleen al) en had vreselijke trek, dus een bakje vla gepakt. Toen ik die op mijn nachtkastje wilde zetten, kwam dat beest vanaf de zijkant van mijn matras aanrennen richting mijn kussen! Schrok mij het leplazarus, dus bevend stond ik weer bij Jeroen (die gelukkig nog wakker was). Uitgebreid met felle lamp onder het bed gekeken, maar natuurlijk geen spin te zien.

Over mijn buik!

Ik durfde niet meer op bed te liggen, bang dat ie weer terug zou komen. Half doezelend lag ik op een bepaald moment in mijn boek te lezen totdat ik iets zag bewegen ter hoogte van mijn buik. (ik had geen dekbed over mij heen, veel te warm). Gadverdego%##%^ver! Liep die spin daar!!!

Ik rende als een malloot naar de gang, was ik aan het hallucineren of was dat echt? Zie je het voor je? Sta ik later met een stok en mijn koudespray op het bed te slaan (de mannen sliepen inmiddels, ik moest “moedig” zijn) in de hoop dat dat beest nu echt ervandoor zou gaan.

Wat dan te doen?

Even googelen op “spinnen in huis” en daar stond dat ze een hekel hebben aan azijn. Ik heb bakjes met azijn rond het bed gezet, azijn achter mijn bed gegoten en azijn op mijn huid gesprenkeld. Een andere tip was pepermuntolie en die had ik die donderdag al overal aangebracht,  dat hielp dus voor geen meter! De ene dag rook de slaapkamer naar pepermunt, de andere dag naar azijn. Je moet wat.

KeeK op de WeeK 23- Terror Spin, Toulouse in Pastel, Aardbeientaart en Kikker of Pad? 13 spin KeeK op de WeeK 23- Terror Spin, Toulouse in Pastel, Aardbeientaart en Kikker of Pad?

Ik was zaterdag zo moe en zag er zo tegenop om weer naar bed te gaan die avond… Wij hebben zaterdag alles leeggehaald en schoongemaakt onder het bed en ik heb nog een litertje azijn ertegenaan gegooid. Nu duimen dat die terror spin de benen neemt! (Ik heb vaak pech met spinnen, een keer zat er eentje in de rol van het wc papier, jullie snappen dat ik voortaan zo een rol heel voorzichtig pak…)

Aardbeientaart

Jeroen maakte deze keer de aardbeientaart en wat was ie goed gelukt! Zag er ook prachtig uit!

KeeK op de WeeK 23- Terror Spin, Toulouse in Pastel, Aardbeientaart en Kikker of Pad? 15 spin KeeK op de WeeK 23- Terror Spin, Toulouse in Pastel, Aardbeientaart en Kikker of Pad?

De meringue was ditmaal lekker taai.

KeeK op de WeeK 23- Terror Spin, Toulouse in Pastel, Aardbeientaart en Kikker of Pad? 17 spin KeeK op de WeeK 23- Terror Spin, Toulouse in Pastel, Aardbeientaart en Kikker of Pad?

Tom maakte noedels… Altijd lekker!

KeeK op de WeeK 23- Terror Spin, Toulouse in Pastel, Aardbeientaart en Kikker of Pad? 19 spin KeeK op de WeeK 23- Terror Spin, Toulouse in Pastel, Aardbeientaart en Kikker of Pad?

Kikker of pad?

Deze grote jongen kwam onder de parasolstandaard vandaan, waarschijnlijk vanwege het water wat erin zit. Later kwam baby zoon of dochter het huis in huppelen. Voor kikkers en padden ben ik niet bang, die durf ik in mijn hand te laten springen en buiten weer neer te zetten.

KeeK op de WeeK 23- Terror Spin, Toulouse in Pastel, Aardbeientaart en Kikker of Pad? 21 spin KeeK op de WeeK 23- Terror Spin, Toulouse in Pastel, Aardbeientaart en Kikker of Pad?

Maar wat is het eigenlijk, een kikker of een pad?

Toulouse

Mijn lieve Toulouse…Ik wilde nog 1 pasteltekening van hem maken en dit is hem geworden. Hij zit zo mooi op die foto… Maar voorlopig laat ik het hierbij, ik merk dat het mij nog steeds zo verdrietig maakt. Dan wordt zo een tekening echt heel beladen voor mij.

KeeK op de WeeK 23- Terror Spin, Toulouse in Pastel, Aardbeientaart en Kikker of Pad? 23 spin KeeK op de WeeK 23- Terror Spin, Toulouse in Pastel, Aardbeientaart en Kikker of Pad?

Marie

Marie trekt zich niks aan van spinnen, padden of andere dieren, als hij maar lekker kan chillen is alles ok!

KeeK op de WeeK 23- Terror Spin, Toulouse in Pastel, Aardbeientaart en Kikker of Pad? 25 spin KeeK op de WeeK 23- Terror Spin, Toulouse in Pastel, Aardbeientaart en Kikker of Pad?

Kijk die glimlach, hoe lief!

KeeK op de WeeK 23- Terror Spin, Toulouse in Pastel, Aardbeientaart en Kikker of Pad? 27 spin KeeK op de WeeK 23- Terror Spin, Toulouse in Pastel, Aardbeientaart en Kikker of Pad?

Tot de volgende week!

KeeK op de WeeK 23- Terror Spin, Toulouse in Pastel, Aardbeientaart en Kikker of Pad? 29 spin KeeK op de WeeK 23- Terror Spin, Toulouse in Pastel, Aardbeientaart en Kikker of Pad?

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Petra
1 jaar geleden

Oh die taart ziet er lekker uit!! Ik ben trouwens meer bang voor kikkers en padden dan voor spinnen 😀

Robin
1 jaar geleden

Die taart ziet er echt super lekker uit.

bychristiana
1 jaar geleden

Oh bah, bah, die spin! Ik ben daar dus ook heel bang voor. Ik zal nooit vergeten dat toen ik nog op kamers woonde in een heel oud huis ik ook een keer bezoek had van een enorme enorme joekel. Ik had een wastafeltje in mijn kamer die tegenover mijn bed zat. Ik stapte uit bad en zag hem daarin zitten, ik gilde het hele huis bij elkaar, haha;-) Kikkertjes vind ik niet zo eng, we hadden er laatst eentje in de tuin en het was voor Sketch de eerste keer dat ze er eentje zag. Ze wil nog wel… Lees verder »

Annette
1 jaar geleden

Oh lord, ik zou echt niet meer naar bed gaan voordat dat beest was gevonden. Wat een nachtmerrie Babs brrrrr. De taart ziet er heerlijk uit en wat een prachtige tekening van Toulouse.

Rory
1 jaar geleden

Ai, gatverdamme. Dat klinkt als een rioolspin (zo’n grote en dikke zwarte?).Vroeger bij mama en papa thuis ook eens gehad. Ik zat in de keuken en keek naar de toen nog grote witte muur: niets. Ik keek een seconde weg en toen zat er zo’n joekel. Ik keek weer een seconde weg (dit keer in paniek) en weg was ie. Helemaal nergens meer te vinden. Ik weet niet hoe snel ik het huis uit ben gerend. Maar het was heel hard. Dit klinkt afschuwelijk trouwens Babs. Hij (of zij) had het echt op je gemunt. Ik hoop oprecht dat ie… Lees verder »

Rory
1 jaar geleden
Reply to  BeautyByBabs

Oh echt niet! Dat ga ik nooit doen. Heb ik helemaal geen zin in. Spontaan kippenvel over mijn lijf nu ik dit lees.

Deb
1 jaar geleden

Wat vreselijk zeg van die spin alsof ie het echt op jou gemunt had. Wij hebben hier ook regelmatig veel te grote spinnen in huis. Veel groter dan die hooiwagens die ik in Amsterdam soms binnen had. Die grote zwarte komen vaak met z’n 2-en. Niet om je bang te maken, maar het is echt zo. Maar vreselijk dat ie in je bed kwam.Meestal zuig ik die krengen op (al twijfel ik soms of ze wel door de opening kunnen zo groot). Ik durf ze echt niet te pakken. En het is een fabeltje dat ze uit je stofzuigerzak kruipen.… Lees verder »

Wendy
Wendy
1 jaar geleden

Wat een verhaal over je spinnenjacht, ik zie het al helemaal voor mij. Ik ben niet bang voor spinnen, maar op mijn slaapkamer wil ik ze ook niet hebben.
Wat heb jij toch een geluk met zoveel lekkers. Geniet van het schilderen, maak weer iets moois ervan.

Ilona
Ilona
1 jaar geleden

Brrr. niet bang voor spinnen maar ik hoef ze ook niet in bed:-) Als ik bij de Lidl ben en de bananen zitten daar nog in een doos pak ik ze altijd heel snel en voorzichtig want je hoort wel eens over vogelspinnen die dan meereizen. Ik ben dan weer wel bang voor padden en dit is zeker een pad dat kun je zien aan de huid, bij padden zitten daar van die wratjes op. En padden “huppen” kikkers springen echt en hebben grotere achterpoten die veel gespierder zijn. Wij hebben hier veel last van zilvervissen geen idee waar ze… Lees verder »

chucky1012
1 jaar geleden

Ahhhhrrggg….
Volgens mij zou ik keihard gegild hebben voor die spin….
Brrrr…. zo eng en dan dat die bleef terugkomen….

Xoxo