keek op de week 27 2018
Artikelen, Keek op de Week, Over mij, Reizen, Tiel en omstreken

KeeK op de WeeK 27- Wandeling bij Kasteel Soelen en Park Sonsbeek

Hebben jullie ook zo genoten van het mooie weer? Of mag die hittegolf 😉 van jullie nu wel voorbij zijn? Van mij mag het nog lang zo blijven, ik kijk absoluut niet uit naar die donkere druilerige dagen, dagen waarop je totaal geen zin hebt om naar buiten te gaan. Wij zijn heerlijk gaan wandelen in park Sonsbeek bij Arnhem en bij Kasteel Soelen in Buren!

keek op de week 27 2018

Foto: Shutterstock

De laatste tijd vind ik wandelen steeds leuker, maar er moet wel wat te zien zijn onderweg of ik moet een soort van “missie” hebben. Mijn missie was om een paar leuke foto’s te maken van de natuur. Even wat anders dan al die selfies of product foto’s. En echt, de natuur heeft geen bewerking nodig, die is al mooi genoeg!

Kasteel Soelen

Kasteel Soelen is het hoofdgebouw van het historische buitenplaatscomplex ‘Soelen’, 157 hectare groot, in de gemeente Buren, zuidwestelijk gelegen van het dorp Zoelen.

Ik moest dit even opzoeken en lachen, ik dacht altijd dat het in Zoelen zelf bevond i.p.v Buren. Weer wat geleerd.

kasteel zoelen (2)

Een kat houdt de wacht…

kasteel zoelen

Overal waarschuwingen over de eikenprocessierups.

Dus wij gaan maar niet bomen knuffelen… 😉

processierups

Park Sonsbeek

Grenzend aan het centrum van Arnhem ligt het Sonsbeekpark. In het park vind je rust (en romantiek) maar het bruist er ook van de energie tijdens veel evenementen. Er zit een museum, een trouwlocatie en verspreid over het park liggen mensen heerlijk te chillen in het gras.

sonsbeek arnhem

Wat ik heel bijzonder vind is dat je daar gezellig mag BBQ-en! Als je de boel maar netjes achterlaat!

Mensen zitten in groepjes op het gras en maken wat muziek (ik denk de studenten van ArtEZ in Arnhem), veel verliefde stelletjes, maar volgens mij worden er ook heuse familie partijtjes gehouden. Stoeltjes, eten, drinken en slingers in de boom.

Wel stom dat wij pas later zagen dat je ganzen niet mocht voeren. Nu hadden wij geen brood bij ons, maar het is slimmer om dat bord wat meer verspreid over het park neer te zetten!

Bij de waterval…

Het park is behoorlijk groot met veel heuvels (gelukkig duwden de mannen de rolstoel), dus als je er naartoe gaat, doe makkelijke schoenen aan!

Het was een mooie dag

sonsbeek arnhem (9)

En vlakbij ons huis is ook een park, niet zo groot maar best lekker om doorheen te wandelen. Pas op voor de kleine kikkertjes op de paden, er lopen er heel veel!

En de groetjes van Tom!

Fijne zondag!

Mag van jou de hitte nog lekker lang aanhouden of kijk je al uit naar de herfst?

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Florentine
3 jaren geleden

Hittegolf??! Daar wist ik niks vanaf.! Wel lekker dat het nu ook echt zomer is in NL. Wat heb je prachtige foto’s gemaakt <3

bychristiana
3 jaren geleden

Ah ik zag de foto’s van Tom vandaag op Insta al voorbijkomen. Super leuk, zeg maar tegen hem dat ik gezegd heb dat hij best vaker op de foto mag hoor;-) Oh, wat is Sonsbeek toch mooi. Mijn zus is er (jaren geleden) getrouwd en het blijft een prachtige plek. Ook Soelen ziet er prachtig uit, ik ben ook een echte sucker voor dat soort romantische plekjes.

Annette
3 jaren geleden

Ik ben nog niet toe aan de herfst hoor, gets gaan we de donkere dagen weer in. Laat de zomer nog maar even duren. Over 2 weken heerlijk met vakantie wellicht dat ik daarna klaar ben met de zomer maar verwacht het eerlijk gezegd niet haha

Rory
3 jaren geleden

Leuke KEEK. Ik moest echt even zoeken naar de kat (keek ik naar de verkeerde foto …). Schattig. En wat een mooie jurk heb je aan. Man en kind zijn nu naar het lokale strandje, terwijl ik nog even flink aan het schrijven ben. Eigenlijk mag ik dat van mijzelf niet meer doen (toch teveel werken, maar sommige dingen moet ik toch even afmaken). Zodadelijk komen ze thuis en dan ga ik ook even in de tuin zitten. Eerlijk gezegd kom ik amper buiten met dit mooie weer. Misschien heeft dat ook wel met de situatie te maken. Ik weet… Lees verder »

chucky1012
3 jaren geleden

Prachtig en dit is genieten van al het moois 😉
Leuke en je dress staat je prachtig.
Waar had je die geshopt?

Xoxo

Sylvia - alovelyadventure
3 jaren geleden

Wat een mooie fotos! Ik moest stiekem een beetje gniffelen om de kat houdt de wacht haha.. Wat heb je trouwens een leuke trui aan op de laatste foto’s! Ik vind wandelen ook zo fijn. Ik doe dit dan ook dagelijks ook voor mn dochtertje want die heeft namelijk veel teveel energie! Heerlijke week weer gewenst.