keek op de week 3 2018 u
Artikelen, Keek op de Week

KeeK op de WeeK 3- Code Rood, Schutting, Sushi en The Hour

Code Rood! Wat een weertje was het deze week. Nederland was in rep en roer. die jongens die “voorbijvlogen” door de storm! Onze tuin was die dag ook plots een stukje groter….

keek op de week 3 2018

Foto: Shutterstock

Stormy weather

Dat is gek wakker worden. Dan kijk je uit het raam en is je uitzicht wat groter. Onze schutting was omgewaaid en de andere stond ook op omkiepen. Nee, dat gaat niet goed… Dus snel in de kleren gesprongen en redden wat er te redden valt.

De schutting die op de grond lag kon ik niet tillen, mede omdat de wind zo sterk was. Dus versleepte ik hem een stukje zodat hij was vaster op de grond lag. De stoel, emmers en andere rommel lag al in de poort dus die snel binnen gezet.

storm

Wat een waardeloos uitzicht overigens….

De buurman stond al moedig de schutting vast te houden, en ik kwam op het lumineuze idee om de boel te stutten zodat hij in ieder geval niet om zou vallen.

Snel naar binnen, touw gepakt en met een of andere constructie het voor elkaar gekregen dat ie in ieder geval bleef staan. De schutting natuurlijk, de buurman heb ik maar naar binnen gestuurd. Hij stond in zijn vestje ook met touwtjes alles vast te binden.

storm 1

Ik voelde mij net zo een stoere zeeman, net zoals mijn vader,, die op een stormachtige zee het schip stond te redden. Maar het is weer goed gekomen. Toen Jeroen later thuiskwam hebben we de schutting weer vastgezet. Hadden jullie ook “stormschade”?

Van de zomer wil ik overigens de tuin echt gezelliger maken, het is maar een saaie boel.

 

Marie

Met Marie gaat het weer helemaal goed! Zij eet weer lekker, zeurt weer lekker om lekkere hapjes/ naar buiten gaan en speelt weer. Zo blij! Af en toe zijn het wel twee kleine kinderen die ik tot de orde moet roepen. Soms hebben zij plots weer een knallende ruzie en ik heb geen idee waarom dat is. Zoeken op het internet levert op dat veel katten dat plots kunnen gaan doen. Geen idee waarom. Het kan ermee te maken hebben dat zij iedere ruimte in huis als hun ruimte zien en als de ander daar wil gaan liggen is dat hommeles…

KeeK op de WeeK 3- Code Rood, Schutting, Sushi en The Hour 9 code rood KeeK op de WeeK 3- Code Rood, Schutting, Sushi en The Hour

 

Sushi

Wij maken een sprong in de week. Vrijdag heeft Jeroen weer lekker Sushi gemaakt!

sushi (2)

Het gele wat erop ligt is wasabi mayonaise, zo lekker en pittig!

sushi

Serie: The Hour (12 afleveringen)

Deze serie hebben jullie nog tegoed. In het begin moest ik even wennen (en grappig, dat stond ook bij een review over deze serie) maar tegen het eind word het echt steeds spannender.

Deze retro-serie speelt zich af achter de schermen van een Brits actualiteiten programma in het Londen van de jaren ’50. We maken kennis met Freddie Lyon. Hij is een gedreven verslaggever die graag iets wil doen met buitenlands nieuws op tv. Nu wil het toeval dat zijn beste vriendin, de ietwat mysterieuze Bel Rowley, net is aangewezen als producente van het nieuwe BBC-nieuwsprogramma The Hour. Maar helaas: tot Freddie’s teleurstelling kiest Bel niet hem als chef buitenland, maar de ervaren oorlogscorrespondente Lix Storm. Freddie mag het binnenlands nieuws gaan doen, en dat vind hij eigenlijk nogal tweederangs. Zeker naarmate op de achtergrond de Suezcrisis steeds groter nieuws wordt. Maar dan komt Freddie een heftig binnenlands verhaal op het spoor dat wel eens minstens zo spraakmakend zou kunnen worden… Bron: Bol.com

Het sfeertje is heel leuk in deze serie, zo ook het tijdsbeeld. Goed geacteerd, en zoals ik al eerder zei.. Tegen het eind best spannend!

Toulouse

Toulouse vind het leuk om te poseren, hij blijft vaak heel stil zitten of liggen als ik een foto maak. Hier ligt hij knus bij mij op bed.

Toulouse

 

Zo, week 3 is weer voorbij, op naar week 4!

handtekening Babs

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

18 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Lianne
4 jaren geleden

Wah, heftig die schutting. Wij hadden vooral wat dakpannen van het dak maar verder viel het mee. Die kat is echt lief! Leuk dat ze zo blijft liggen. 🙂

Marielle
4 jaren geleden

Onze schutting is er ook uit gewaaid haha! Het ging echt tekeer zeg!

Natascha - BeautyOpinie
4 jaren geleden

Wat zonde van je schutting Babs, wij hadden ook stormschade. BIj ons viel er een dakpan af maar gelukkig liep er op dat moment niemand onder 🙂

Astris
4 jaren geleden

Hey Babs,

Echt heftig ja dat de schutting omgewaaid is. Wij hadden gelukkig geen schade, het viel bij ons nog wel mee. En wat fijn dat het weer goed gaat met Marie!

Liefs!

Fabienne, Enjoyyourownbeauty

Wat een week, gelukkig viel de stormschade mee.
Om eerlijk te zijn heb ik niks van de storm mee gekregen. Het heeft bij mij niet zo hard gewaaid haha!

Liefs
x

bychristiana
4 jaren geleden

Nou ja! Wij hadden precies hetzelfde met onze schutting! Het was ‘gelukkig’ de schutting die tussen onze tuin en de tuin van de buren in stond, anders konden wildvreemde mensen zó onze tuin in. (dat hebben we trouwens vorig jaar meegemaakt!). Buiten dat gelukkig geen schade. Leuke tuinstoelen heb je trouwens staan! Onze tuin is ook maar een dooie boel, vréselijk. Binnen heb ik er geen moeite mee om het gezellig te maken, maar buiten? Het lukt me maar niet….toch niet zulke groene vingers denk ik.

Irene
4 jaren geleden

Wat fijn dat het weer goed gaat met Marie! Ik had het wel gevolgd op Twitter. Schrikken als je kat zo hoge koorts heeft.
Ja de storm was heel eng. Ik ging met de fiets naar mijn werk, en ik moest soms vol in mijn remmen omdat ik anders op de autoweg terecht zou komen. Er is ook tijdens het fietsen een tak van een meter naast mij op de grond gevallen. Ik denk dat ik heel veel geluk heb gehad.

Sylvia
4 jaren geleden

Ai balen van je schutting maar wel superknap dat je zo snel een oplossing hebt kunnen bedenken. Je hebt zulke lieve poezenkindjes!! Oh en die sushi🤗 ik wil het binnenkort ook een keer zelf maken. Schijnt eigenlijk heel makkelijk te zijn. Is dat zo? Heerlijke week gewenst

Annette
4 jaren geleden

Ik had gelukkig geen storm schade alleen mijn papierkliko was omgewaaid waardoor wel de hele tuin bezaaid lag haha maar verder gelukkig niets.

Sonja
4 jaren geleden

Ja wat was het heftig! Ik zelf heb een kapotte bloempot, bij de buren vloog de vlinderstruik eruit, bij mijn moeder viel de nieuwbouw om. Ze was bang dat het ook bij hun zou binnen vliegen.
Verder een rustig weekje achter de rug. Nog steeds last van mijn bil door de zenuwbeklemming. Maar hobbel gewoon door! 😉

Ps die Sushi ziet er heerlijk uit!