keek op de week
Artikelen, Food & Drinks, Gezondheid, Lifestyle, Over mij

Keek op de Week 3- Proslank eiwitdieet

Een heel ander eetpatroon

Deze week staat helemaal in het teken van het Proslank dieet wat ik volg. Nu ik heel bewust met mijn ontbijt, lunch, diner, toetjes en tussendoortjes, ben ik eigenlijk de hele dag bezig met eten. Niet dat het zoveel werk is om een gerecht te maken….integendeel. Maar voor mijn gevoel eet ik zelfs meer plus veel meer groenten in één gerecht. Ook had ik wat zwakke momenten. Ik kreeg ik gewoon een obsessie voor chocoladehagel.

Proslank startpakket

 

Even wennen

Het is best raar voor mij als ik plots ‘s middags soep moet gaan eten. Best lekker, zeker omdat het winter is, maar wel wennen.

Ik zal jullie eerst vertellen wat het dieet inhoud en als ik klaar ben met de ‘kuur’ van 10 dagen, dan vertel ik hoe alles smaakte en natuurlijk wat het eindresultaat is!

Afgelopen maandag ben ik begonnen met het eiwitdieet. Ik was benaderd door Proslank of ik het wilde proberen. Ja, helemaal goed qua timing… ik was eraan toe om wat kilootjes kwijt te raken.

 

De laatste tijd heb ik enorm veel lekkere trek in zoete gerechten. zoals die heerlijke pecan broodjes die ze bij de Emté verkopen. In plaats van Turkse yoghurt at ik liever vanillevla en Engelse drop tijdens het kijken van een film of serie en niet vergeten… het lekkere eten met de Kerstdagen bij familie. Dan vliegen de kilo’s weer rond mijn buik…

Ik had zo een mooie platte buik, maar nu. Bah, alles zit weer net iets te strak, dus niet comfortabel.

Ik kreeg het startpakket ter waarde van €159,95 opgestuurd. (momenteel in de aanbieding voor €127,95)

Daarin zitten de doosjes met de sachets van de maaltijden, een boekje vol met recepten`en heel handig, een boodschappenlijst. Voor bijvoorbeeld dag 1 tot en met 6 koop je bijvoorbeeld 1 courgette,die je voor 2 maaltijden kan gebruiken. Budgetvriendelijk it is!

Het Proslank eiwitdieet, wat is dat?

Proslank is een eiwitdieet die gemakkelijk en eenvoudig is en ervoor zorgt dat u die overtollige kilo’s kwijtraakt en uiteindelijk op uw streefgewicht blijft.

Dit betekent niet dat u minder gaat eten, maar anders gaat eten. U gaat uiteindelijk producten eten die bestaan uit een basis van eiwitten. Bijvoorbeeld spaghetti, andere pasta’s en brood.

Naast de vier maaltijden die u per dag gaat eten, eet u ook een lekker tussendoortje bij de koffie of thee. Al met al, u gaat niet minder eten, maar anders.

Het eiwitdieet bestaat uit vier fases.

  • Fase 1; afvallen
  • Fase 2; het behalen van uw streefgewicht
  • Fase 3; stabiliseren
  • Fase 4; uw gewicht behouden

Voordelen van Proslank:

  • Het eiwitdieet is gemakkelijk en eenvoudig
  • U mag blijven eten
  • Het eiwitdieet is te combineren met uw gezin of met uw werk
  • Proslank heeft variërende eiwitdieet recepten

Wat zijn eiwitten

Voordat u begint met het eiwitdieet is het goed om te weten wat eiwitten zijn. Eiwitten zijn zeer belangrijke voedingsstoffen die wij elke dag nodig hebben voor onze stofwisseling. Het zijn bouwstoffen in je lichaam. Eiwitten, oftewel proteïnen, zijn voedingstoffen net als vetten en koolhydraten. De laatste twee zorgen vooral voor energie en eiwitten worden voornamelijk gebruikt voor herstel en opbouw van de spieren. Belangrijke voedselbronnen waar eiwitten inzitten zijn bijvoorbeeld: Vlees, vis, melk, kaas, brood, noten of eieren.

Waarom het eiwitdieet?

Het eiwitdieet is een dieet waarbij u het beste op gewicht blijft. Zoals eerder beschreven, mag u blijven eten, alleen eet u anders. U eet eiwitrijke producten en eiwitten zijn vrij moeilijk te verteren, waardoor u langer een verzadigd gevoel heeft.

Niet alleen heeft u een verzadigd gevoel, ook zijn eiwitten belangrijk voor de spieropbouw. Met meer spierweefsel zorgt u ervoor dat uw lichaam er strakker uitziet.

Doordat je weinig koolhydraten neemt en een aangepaste hoeveelheid eiwitten kom je na twee dagen in je vetverbranding.
Dit zorgt ervoor dat je spiermassa behouden blijft en er dus geen verschijnselen zijn van een crash dieet .

Ik kreeg het startpakket ter waarde van €159,95 opgestuurd. (Nu in de aanbieding voor €127,95!)

Ontbijt, desserts, warme maaltijden, soepen, repen, dranken en tussendoortjes.
Inclusief multi vitaminen van orthica, shakebeker en uitgebreid informatiepakket.

Voor vrouwen is dit pakket voldoende voor 12 dagen, voor mannen voor 10 dagen omdat zij 1 maaltijd meer moeten nemen per dag.

 

10 dagen op dieet lijkt niet lang en is eigenlijk niet lang, maar ik merk wel dat ik toch uitkijk naar mijn dagelijkse hap. Ik hou gewoon van lekker eten. Nu zijn deze gerechten zeker goed te doen en als je het een beetje mooi presenteert is het appeltje-eitje (die ik nu net niet mag, niet aan denken Babs…)

Qua smaak bevallen ze prima, wel anders dan anders. Zeker voor zo een zoetekauw als ik. Maar alle groenten, kruiden die je mag eten… hartstikke gezond en ik at niet eens mijn hele avondmaaltijd op. Ik zat zo snel vol. Ik heb het idee dat ik juist de hele dag door eet. Raar, hé?

proslank gemengde repen

Maar ik ga jullie nog alles vertellen over de smaak, de bereiding etc. Maar ook mijn zondige moment. Ik ben ook maar een mens, toch?

Ik heb dit dieet gedaan zonder mij te wegen op een speciale weegschaal. Normaal gesproken wordt, als je dit onder begeleiding van een Proslank adviseuse doet, je BMI , vetmassa, en vochtgehalte berekend. Ook wordt aangeraden om meer te gaan bewegen, waardoor je verbranding een tandje hoger gaat.

Ik kan alvast verklappen dat ik 2,6 kilo kwijt ben, joehoe!

2,6 kilo in een week tijd vind ik dat best veel. Nog 3 dagen te gaan en ik ben benieuwd of het mij lukt om onder de 60 kilo uit te komen…. Wish me luck!

 

Wil je meer informatie over het eiwitdieet, check dan de website van Proslank.

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Heleen Schrijvershof
5 jaren geleden

Leuk om je Keek op de Week te lezen! Bedankt voor je reactie! Morgen maak ik de winnaar bekend, dus ik hou je op de hoogte 🙂

petra
5 jaren geleden

2,6 kilo??, tjeetje Babs dat is toch hartstikke veel in een week…ik vind het echt verbazingwekkend veel…

Sonja
5 jaren geleden

Ik ben benieuwd! Het lijkt me wel wat, maar de prijs houd me echt tegen. Ik hussel wel een salade in elkaar en maak mijn eigen ontbijtrepen, vanaf juli 12 kilo afgevallen en dat vind ik zelf (heeft me alleen abbo sportschool gekost) een mooie prestatie!

Annette
5 jaren geleden

wow wat veel in 1 week zeg. Hoop dat je het daarna stabiel kunt houden. Ik ben benieuwd naar het vervolg artikel 🙂

chucky1012
5 jaren geleden

Zo dat werkt goed.
Ik moet ook gaan afvallen.
Het klinkt interessant.
Ik wens je nog veel succes…..

Xoxo

jeapiebel
5 jaren geleden

Dan zeker geluk dat je net wordt benadert van Proslank. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat en wat je ervan vindt. Dat je al 2.6 kilo kwijt bent dat is wel knap. Al zo te lezen is het ook niet makkelijk, omdat wij zijn te veel gewend met ons normaal eten, die waarschijnlijk toch iets anders smaakt. Dat is het nadeel van de winter al die extra kilo’s. Zelf ik heb er last van.

Catherine
5 jaren geleden

Wow wat werkt dat goed! Ik ga dat ook snel proberen, bij mij mogen er ook wat winterkilo’s vanaf en als dat kan in 10 dagen! Fijn artikel.