keek op de week 34
Artikelen, Films en series, Keek op de Week, Lifestyle, Over mij

KeeK op de WeeK 34- Twee Spannende Series en de “Aardbei-Hut” Herontdekt!

Het was een rustige, stille week. Een beetje een kraak- noch- smaak weekje. Ik heb weer wat getekend, wat aan mijn blog gewerkt en vooral veel series gekeken. Alles om mijn zinnen te verzetten en mijn rust te pakken. In deze KeeK daarom 2 tips voor een goede serie!

keek op de week 34

Pound cake by hanabiyori/Shutterstock

Tekenen

Ik ben weer heerlijk bezig met het maken van portretten. Momenteel werk ik liever met pastelkrijt, mijn acrylverf heb ik even aan de kant gelegd.

Ik heb de foto’s steeds wat anders belicht, omdat het er in het echt ook weer anders uitziet qua kleuren. Geen tekening van mij is hetzelfde. En bij het tekenen van een portret luistert het zo enorm nauw, een streepje die net ietsje anders loopt kan een gezicht weer totaal anders maken. En dat fascineert mij zo, het heeft ook echt iets te maken met mijn interesse in beauty. zoals je met make-up je gezicht kan veranderen!

Ben je benieuwd naar nog meer tekeningen van mij? Ik had een blogpost gemaakt met bijna alle tekeningen die ik vroeger gemaakt heb, ook uit mijn kindertijd!

Dit is overigens een portret gemaakt met olieverf. Die heb ik jaren geleden gemaakt… Herken je hem?

tom

Herontdekking van de aardbei- hut

marie aardbei hut

Deze aardbei-hut hadden wij al een tijdje maar je merkt dan dat onze diva’s er na een tijdje op uit gekeken zijn dus belandde hij in de kast. Ik had de aardbei maar in de tuin gelegd en verhip, Marie lag er weer heerlijk in te slapen!

Serie: Fallet

Adam Godley speelt DCI Tom Brown. Hij is een extreem introverte Britse agent, statig en slungelig. Voor de zoveelste keer wist hij een zaak niet af te ronden en krijgt nog één kans. Datzelfde geldt voor Sophie Borg (gespeeld door Lisa Henni). Ze heeft een voortvluchtige neergeschoten op het drielandenpunt in Scandinavië en daarmee was de maat vol. Ook zij krijgt een laatste kans, in een klein dorp genaamd Norrbacka. Bron: Netflix

Ik was even bang dat het meer een komedie was dan een spannende politieserie, maar de plot is zeker best spannend. De hoofdrolspelers zijn heel leuk en “Sophie Borg” doet je een beetje denken aan mijn heldin Saga uit Broen/ The Bridge maar dan minder duidelijk autitisch. Wel heel kortaf. De vriendelijke very British agent met de flaporen gaat tot ergernis van Sophie altijd vriendelijk om met de mensen en de verdachten. Zeker een leuke serie om naar te kijken!

The 100 Code

De New Yorkse detective Tom Conley (Dominic Monaghan) ziet een verband tussen recente moorden in Stockholm en zijn onopgeloste moordzaak in New York. Hij raakt samen met zijn Zweedse collega Mikael Eklund (Micheal Nyqvist) verstrikt in een reeks moorden waarbij het “Dark Web als basis lijkt te dienen.

De Amerikaanse detective Tom Conley reist af vanuit NY naar Stockholm om samen te werken met de Zweedse politie. Een moordenaar die hij maar probeert te pakken lijkt zijn territorium verlegd te hebben naar Zweden. Opvallend was het contrast tussen de drukke, beetje opvliegende Amerikaan tegen de rustige en bedachtzame Zweed. In het begin dachten wij dat de dader wel heel snel in beeld kwam, maar er gaat nog heel veel gebeuren.

Spannend, aanrader!

Tot de volgende KeeK!

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
3 jaren geleden

Zo’n rustig weekje is soms heerlijk. Goed dat je je rust ook pakt. Kan me voorstellen dat tekenen echt rust geeft en wat kun je het goed! Het portret dat je nu maakt, is dat van een echt of fictief iemand? Portret van je zoon in olieverf is prachtig, echt heel knap.

Charel
3 jaren geleden

Wauw Babs wat een talent zeg!

Sylvia
3 jaren geleden

Een rustige week kan ook heerlijk zijn! Wat kan je toch prachtig tekenen, je zou er echt wat mee moeten doen. Je hebt waanzinnig talent! Hopelijk gaat het weer wat beter met. In ieder geval een heerlijke week gewenst

chucky1012
chucky1012
3 jaren geleden

Rustig aan doen is ook fijn!
Prachtige tekeningen.
Wat een talent heb je.
De films ken ik niet.

Fijne dag Xoxo

Annette
3 jaren geleden

Fallet heb ik ook gezien, was tof. Ik heb gisteren voor Skoet een knuffeltje met catnip gekocht. Was er welgeteld 1 minuut mee aan het spelen en kijkt er nu niet meer naar om hahah eigenzinnige beesten zijn het toch.

Wendy
Wendy
3 jaren geleden

Even rustig aan doen is soms ook eens lekker, gewoon doen waar je zin in hebt. Dat is toch heerlijk, ner doen of het vakantie is. En lekker genieten👍💋.
Mogen wjj eens een tekening zie? Of hou je die liever voor jezelf? Dat is prima hoor! Fijne rustige zondag gewenst.🦇🌻