KeeK op de WeeK 37- Kattenkop, Cavia's & Kopzorgen... 9 kattenkop KeeK op de WeeK 37- Kattenkop, Cavia's & Kopzorgen...
Artikelen, Films en series, Keek op de Week, Lifestyle, Marie en Toulouse, Wonen

KeeK op de WeeK 37- Kattenkop, Cavia’s & Kopzorgen…

Hallo KeeKers! Wat een zalige week met dat heerlijke zonnetje en aangename temperaturen! Van mij mag dat zo wel blijven tot pakweg eerste kerstdag…? Het is niet zozeer de temperatuur waarom ik geen fan ben van de herfst of winter (je kan je daarop kleden) maar het is nu weer zo snel alweer donker. Voor mijzelf ook heel onpraktisch; ik schilder namelijk het liefst bij natuurlijk licht. En ‘s morgens is alles nu ook zo donker. In de zomer was ik vaak al wakker als het nèt licht werd en de vogeltjes begonnen te zingen. De zalige stilte nog in de buurt, alles fris met de belofte van een mooie zomerdag… Maar genoeg over het weer, daar hebben we het KNMI voor. In deze KeeK: Poging 230 voor een kattenkopje, cavia’s op hun bestemming, kopzorgen door WordPress en iemand die schijnbaar onschuldig is aan moord maar toch de doodstraf wil?

KeeK op de WeeK 37- Kattenkop, Cavia's & Kopzorgen... 11 kattenkop KeeK op de WeeK 37- Kattenkop, Cavia's & Kopzorgen...

NeedleFelting

Ik ben nog steeds bezig met een kattenkopje maar inmiddels ben ik bezig met project… 8…12…230 ? Het wil maar niet lukken, ik krijg de vorm niet goed.

KeeK op de WeeK 37- Kattenkop, Cavia's & Kopzorgen... 13 kattenkop KeeK op de WeeK 37- Kattenkop, Cavia's & Kopzorgen...

De “cavia’s” zijn goed aangekomen bij het meiske voor wie ze bedoeld zijn, schattig hoe ze heeft neergezet. Ze had van karton ook een huisje gemaakt en ook nep-voer geknutseld. Ze wil het liefst echte cavia’s maar daar willen haar ouders nog even mee wachten. Ze hebben genoeg huisdieren waaronder 2 honden. Zij had de cavia’s zelfs meegenomen naar de supermarkt, mensen dachten eerst dat ze echt waren, haha!

KeeK op de WeeK 37- Kattenkop, Cavia's & Kopzorgen... 15 kattenkop KeeK op de WeeK 37- Kattenkop, Cavia's & Kopzorgen...

WordPress Kopzorgen

Volgens mij is alles nu weer ok met mijn website. Ik heb mijn hostingprovider gemaild (had ik veel eerder moeten doen) en zij hebben iets aangepast namelijk het SSL certificaat verlengd. Raar, want op mijn blog stond dat hij al voor 3 maanden was verlengd maar ik kreeg wel steeds de melding dat hij verlengd moest worden.

KeeK op de WeeK 37- Kattenkop, Cavia's & Kopzorgen... 17 kattenkop KeeK op de WeeK 37- Kattenkop, Cavia's & Kopzorgen...

Een SSL certificaat is simpel gezegd iets wat je website beveiligd, zeker als er financiële transacties zijn. Je herkent het aan dat slotje voor een url. Wat ik nog steeds niet snap ik dat als je https://www.beautybybabs.com intypt je uitkomt bij Google en als je dat typt zonder de www. er voor, dan kom je rechtstreeks op mijn blog. Mijn host schijnt bijna niks uit te kunnen leggen als ik zo een vraag stel, dan hebben ze steeds printscreens nodig pffff. Ik stap dan binnenkort over op een andere hosting, een Nederlandse. Waar ik nu zit spreken ze geen Nederlands, zo onpraktisch.

NetFlix- The life of David Gayle (2003)

In een Texaanse dodencel zit David Gale (Kevin Spacey). De voormalige professor en anti-doodstraf activist is zelf ter dood veroordeeld voor de moord op zijn collega Constance Harraway. Voor een bedrag van $ 500,000 vertelt hij zijn verhaal aan Bitsey Bloom, dat zich door middel van flashbacks ontvouwt.

Gale was professor aan de University of Texas en lid van de anti-doodstrafbeweging DeathWatch. Zijn carrière wordt te gronde gericht door studente Berlin, die hem verleidt. Dit slippertje komt hem duur te staan: Berlin beschuldigt hem van verkrachting waardoor zowel zijn carrière, huwelijk en reputatie verwoest zijn. Gale verliest een televisiedebat van de gouverneur, Gale’s vrouw vraagt echtscheiding aan en zowel de universiteit als DeathWatch ontslaan hem.

Constance Harraway, mede-activist bij DeathWatch, blijft achter Gale staan en troost hem. Het leidt ertoe dat Gale bij haar de nacht doorbrengt, maar de volgende dag wordt ze dood aangetroffen. Ze is verstikt in een plastic zak en gehandboeid, waarbij ze was gedwongen de sleutel van de handboeien door te slikken. Deze MO doet denken aan een marteltechniek van Ceaucescu’s Securitate, waartegen beiden hadden geprotesteerd. Het spoor leidt derhalve direct naar Gale, die wordt gearresteerd en veroordeeld. Journaliste Blitsey Bloom (Kate Winslet) wordt gevraagd om de veroordeelde te interviewen, en zij komt erachter dat er veel meer achter de dood van Constance zit! Bron: Wikipedia

Het is een wat oudere film uit 2003, toen was er nog geen sprake van de beschuldigingen van Kevin Spacey voor seksuele intimidatie (2017). Ik denk niet dat zij hem nu een hoofdrol zouden geven… Maar dat doet niets af aan het verhaal wat absoluut heel spannend is en goed in elkaar zit. Aanrader, een heel verassend eind die wij ook niet zagen aankomen! (Grappig detail, het aparte type dat in het huis woont waar de moord plaatsvond is een bekende comedy actrice. Wij moesten een paar keer kijken maar herkenden haar op den duur wel. Mocht je haar kennen van komedies, dan zie je het vast ook).

Marie

Met Marie gaat het goed, ze loopt steeds minder mank en eet nog steeds als een malle. Blij met haar balkonnetje en uitzicht vanaf het dak van ons tuinhuisje. Wij hebben het krukje weggehaald en Jeroen heeft wat anders gemaakt zodat ze makkelijker de wijde omtrek kan verkennen.

KeeK op de WeeK 37- Kattenkop, Cavia's & Kopzorgen... 19 kattenkop KeeK op de WeeK 37- Kattenkop, Cavia's & Kopzorgen...

Maar binnen is het ook goed toeven!

KeeK op de WeeK 37- Kattenkop, Cavia's & Kopzorgen... 21 kattenkop KeeK op de WeeK 37- Kattenkop, Cavia's & Kopzorgen...

Tot de volgende KeeK en een fijne zondag! (Zonnetje, kom terug!)

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
1 jaar geleden

Die cavia’s zien er super schattig uit. Denk dat Alexia er ook van zou smelten. Vervelend van je wordpress issues, hopelijk is het Nederlandse hosting bedrijf beter. Ik heb een Engelstalige host, maar die geven gelukkig ook prima service.Ik hoef ook nauwelijks een beroep op ze te doen, maar wanneer dat wel moet geven ze wel gehoor gelukkig. De film met Kevin Spacey lijkt me goed, wil ik ook zien. Ik vond Kevin S. geweldig in House of Cards, echt briljant, jammer van dat schandaal. Je hoort nu zo goed als niks meer van hem.

bychristiana
1 jaar geleden

Ah je blog doet het weer in Firefox! Ik dacht al dat het met dat slotje te maken had, want ik had vorig jaar precies hetzelfde. Fijn dat het nu opgelost is. Oh die Marie, wat een heerlijke foto, die laatste. Daar kunnen wij qua ontspanning nog wat van leren;-)

Annette
1 jaar geleden

haha die laatste foto van Marie, Heerlijk! Ik kan je blog goed lezen en het ziet er ook weer goed uit dus hopelijk zijn de problemen opgelost.

chucky1012
1 jaar geleden

Heel vervelend en begrijpelijk om over te stappen.
Het schilderij is prachtig.
Lekker genieten van een mooie nazomer….

Xoxo

Ilona
Ilona
1 jaar geleden

Ik vind het kattenkopje best al heel goed gelukt! En zo lief die cavia’s dat je die voor haar gemaakt hebt en dat ze er zo blij mee is. Fijn dat het goed gaat met Marie en wat een aandoenlijke foto in dat poppenbed. Het schijnt wel weer iets beter weer te worden met een graad of 20 en weinig/geen regen dus misschien krijgen we nog een mooie nazomer. Fijne zondag.